Pred tekmo: Koper - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

22. april 2017, ob 18.00: KOPER - RUDAR VELENJE

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 796 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- ženske, dijaki in študenti: 5 evrov
- upokojenci: 3 evre
- mladoletniki do 18. leta in lastniki abonmajev za sezono 15/16: brezplačno

 

KOPER:

Prepoved nastopa: /

Na zelenici koprske Bonifiki se bosta v sobotnem večeru za nove točke udarila soseda na prvoligaški razpredelnici. Pred dvobojem z Rudarjem bolje kaže gostiteljem, ki so v minulem z remijem v Kidričevem, čeprav so z goloma Kokorovića in Križmana kar dvakrat povedli, zapravili priložnost, da bi se povsem približali Celju. Grofje koprski zasedbi tako bežijo za tri točke, nova nevarnost na zasedbo Igorja Pamića pa tokrat preti s strani Velenjčanov. Knapi bi se s ponovitvijo jesenskega dosežka na Bonifiki tokratnega tekmeca točkovno ujeli, saj Koper in Rudar ločijo zgolj tri točke. Koprska prednost pred knapi se je stopila tudi po zaslugi treh zaporednih remijev, pristaši koprskega kluba pa na novo, deseto zmago sezone neuspešno čakajo od 24. kroga in skalpa Radomelj. Bodo njihovi ljubljenci uspešnejši v šestem poizkusu?

Kdo je vroč?

Koprski strateg Igor Pamić, podobno kot že vse od debija na slovenski prvoligaški sceni, ne bo razpolagal z vsemi aduti. Čeprav kozlički nimajo težav s kaznovanimi nogometaši, primorske vrste redčijo poškodbe, zato je bil nekdanji reprezentant Hrvaške vnovič prisiljen tudi v nekaj krpanja. Med tiste, ki zaradi izostanka nekaterih nogometašev ne igrajo na standardnih pozicijah, spada tudi Matej Pučko, a se zdi, da se je hitronogi Prlek hitro privadil na novo vlogo. Dolgoletni član Kopra, ki je v lanski sezoni kot posojen igral za špansko Osasuno, je nekaj zadnjih tekem odigral na položaju bočnega branilca, najprej na desni, zdaj pa še na levi strani igrišča in bil v Kidričevem med najbolj aktivnimi kozlički.

Ali ste vedeli?

Koprski nogometaši so po nekaj težavah z doseganjem zadetkov v zadnjih tednih očitno le namerili svoje strelske naprave, saj sta se tako mreži Maribora kot Aluminija zatresli po dvakrat. Če bodo Koprčani v napadu v tekmi proti Rudarju še nekoliko bolj navdahnjeni in bodo gledalce na tribunah Bonifike še drugič to pomlad navdušili z več kot dvema zadetkoma, se bo lahko Koper kot četrti član elitne družbe slovenskega nogometa pohvalil s štirimestno številko doseženih golov. S kar 1670 zadetki je najučinkovitejši Maribor, sledita Gorica in Celje, ki sta nasprotnikom zabila 1370 oziroma 1236 zadetkov, Koprčani pa so bili doslej natančni 997-krat. Še 16 golov do magične meje loči tudi Velenjčane.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Bojan Vručina

Velenjčani so se po dveh zmagah nad zasledovalcema Radomljami in Krškim oddaljili od nevarnih mest ter vsaj za zdaj dvoboj za izognitev devetemu mestu prepustili Kidričanom in Krčanom. Knapi se v minulem krogu niso uspeli oddaljiti še na nekoliko varnejšo razdaljo, saj so se minimalne zmage v Šaleški dolini veselili Mariborčani, ki so tako podaljšali skromno serijo Rudarja na domači zelenici. Precej bolje gre velenjskim nogometašem na gostovanjih, saj četa trenerja Vanje Radinovića v tem pogledu zaostaja zgolj za Mariborom in Olimpijo, ki sta na tujih zelenicah zbrala pet oziroma tri točke več od Rudarja. Velenjčani so tri od skupno 22 točk na gostovanjih osvojili tudi na koprski Bonifiki, kjer je nase prvič resneje opozoril Dominik Glavina, ki bo tudi tokrat močno orožje velenjskega napada. Bo po tekmi premora uspešen še 16. v sezoni?

Mitja Lotrič, napadalec Rudarja: »Vemo, da ima Koper dobre posameznike, vendar nenazadnje smo jih letos že nekajkrat premagali, enkrat igrali neodločeno, izgubili nismo niti ene tekme. Tudi zadnjo prijateljsko tekmo z njimi smo odigrali dobro in verjamem, da nam bo jutri v Kopru uspelo doseči dober rezultat.«

Darko Zec, branilec Rudarja: »Jutri nas čaka Koper, nasprotnik za katerega lahko rečemo, da nam leži, saj smo se tudi z zadnjega gostovanja na Obali vrnili z zmago. Naš edini cilj je zmaga in zavedamo se, da bomo za ta cilj morali vsi dati vse od sebe in se truditi vseh 90 minut.«

Kdo je vroč?

Rudar se bo na sobotno pot proti slovenski Obali odpravil brez Bojana Vručine, ki si je v tekmi z Mariborom prislužil še sedmo rumeno opozorilo. Izkušeni hrvaški napadalec je k že nekajkrat omenjeni jesenski zmagi Rudarju v Kopru pristavil pomemben delež. Vručina je prav v koprsko mrežo pospravil enega od treh zadetkov letošnje sezone, z njim pa je tlakoval pot do zmage, ki jo je s »hat-trickom« dokončal Dominik Glavina, ki je v Kopru pričel pot do vrha lestvice strelcev. Koprski branilci imajo še nekoliko slabše izkušnje z Johnom Maryjem, saj je Kamerunec Primorcem jeseni zabil kar štiri zadetke, po dva na vsaki tekmi v Velenju. Prvič je s tem svojemu moštvu prinesel zmago, v drugo pa točko, čeprav so gostje z goloma Luke Vekića vodili že z 0:2, natančen pa je bil tudi v zimskem pripravljalnem srečanju.

Ali ste vedeli?

Koper in Rudar sta soseda na aktualni lestvici letošnje sezone Prve lige Telekom Slovenije, Velenjčani pa Kopru sledijo tudi na večni ligaški razpredelnici. Koper in Rudar sta namreč kluba, ki sta za Celjem, Gorico in Mariborom odigrala največ prvoligaških srečanj. Kozlički se lahko pohvalijo s 23 prvoligaško sezono, knapi so odigrali sezono manj. V točkovnem smislu so Primorci precej uspešnejši, saj so v 789 tekmah zbrali že 1.073 točk, zasedba s Šaleške doline pa je v 758 preizkušnjah zmogla do 927 točk, v tem pogledu so ob skorajda sto tekmah manj uspešnejše Domžale.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper - Rudar 1:0 (0:0)
    Nogometaši Kopra so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 1:0 (0:0).

DELI NA