21.02.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Radomlje

Prva liga Telemach, 23. krog

KOPER - KALCER RADOMLJE

21. februar 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: Luka Kambič

Ni časa za predah, Prva liga Telemach se po 22. krogu prvenstva nadaljuje že v torek, ko se bodo najprej pomerili nogometaši Kopra in Radomelj. Z mlinarji se na Bonifiko vrača Oliver Bogatinov, ki se je pozimi vrnil v trenerske vode. Donedavni športni direktor Kopra dobro pozna večji del moštva trenerja Zorana Zeljkovića, ki pa ga v torek ne bo ob igrišču. Ljubljančan na klopi Kopra je na primorskem derbiju v Novi Gorico prejel četrti rumeni karton, zato bo še drugič  v tej sezoni zgolj na tribuni. Ob njem bo tudi Luka Kambič, ki je obračun z Goričani sklenil že v prvem polčasu, v katerem mu je precej preglavic povzročal goriški krilni napadalec Bernard Karrica. Kljub igralcu manj so Koprčani povedli tudi v drugo, na koncu pa so se morali sprijazniti s točko. Prvo v nadaljevanju sezone.

Kdo je vroč?

Zeljković je po porazu z Mariborom nekoliko premešal začetno enajsterico, saj je v Novi Gorici na klopi pustil Andreja Kotnika in Bedeja Osujija. Primorski derbi je tako pričel Rudi Požeg Vancaš in dobro izkoristil ponujene minute. Nekdanji nogometaš Domžal, Celja in Maribora je najprej priigral enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Bright Odemwonyi. Tik pred odmorom in le dobro minuto po goriškem izenačenju pa se je med strelce vpisal še sam. Je bila predstava napoved dviga forme?

Ali ste vedeli?

Rudi Požeg Vancaš se je v Novi Gorici veselil drugega zadetka po jesenski selitvi na Bonifiko. V 19. krogu Prve lige Telemach je zatresel mrežo Tabora, na deseti tekmi ligaški v koprskem dresu pa je bil uspešen še v primorskem derbiju. To je bil za Belokranjca jubilejni zadetek, saj je v slovenskem prvenstvu dosegel 50 golov. Strelsko najuspešnejši je bil v dresu Celja, saj je za grofe dosegel 26 golov.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so sicer že več kot pol leta brez ligaške zmage, saj so se zadnjega kompleta točk veselili konec julija, v dvoboju tretjega kroga, ko so premagali Gorico. Lahko pa rumeno-črni navdih iščejo v dejstvu, da so v nadaljevanju sezone še neporaženi. V Novi Gorici se jim je pred dnevi resda nasmihala že zmaga, novo točko pa so vknjižili tudi v spopadu s Sobočani. Dva remija sicer nista preprečila zdrsa na zadnje mesto lestvice, saj so Sežanci po zmagi v Domžalah presenetili še Celje in mu odščipnili točko. Oliver Bogatinov je bil po srečanju z Muro zadovoljen, da je mreža njegovega moštva ostala nedotaknjena, si je pa nekdanji napadalec zaželel, da bi bili Radomljani bolj konkretni v zaključku akcij. Na tekmi z Muro jim je za boljši izplen zmanjkalo prav to.

Oliver Bogatinov, trener NK Radomlje: "Nova tekma sledi v torek, nato pa še ena v soboto. V enem tednu bomo odigrali tri tekme. Me pa veseli, da je januarja v pripravah veliko fantov opozorilo nase. Verjetno bo kdo od njih že na torkovi tekmi dobil priložnost od prve minute."

Kdo je vroč?

Oliver Bogatinov bo lahko na Bonifiki znova računal na usluge Samsindina Oura, saj je posojeni vezist Mure izpustil tudi tokratno tekmo s svojim delodajalcem. Vezist iz Toga, ki pa se je nogometa naučil v Nemčiji, je s tremi goli najboljši strelec moštva, a drži, da je dvakrat zadel z bele točke. Jasno je, da mlinaji pogrešajo učinkovitega napadalca, kot so bili v lanski sezoni Ivan Šarić, Gedeon Guzina ali Tomislav Mrkonjić.

Ali ste vedeli?

Lahko Radomljani izkoristijo to, da je Oliver Bogatinov vse do zimskega premora deloval na Bonifiki? Tam so se v sezoni 2014/15 veselili krstne prvoligaške zmage, Koprčanom pa so načrte prekrižali tudi ob koncu prejšnje sezone. Na Jesenicah rojeni Bogatinov je sicer močno povezan s Koprom, saj je tam preživel del igralske kariere, med kanarčki pa je storil tudi prve trenerske korake, kasneje pa je deloval kot pomočnik trenerja članske ekipe, trener kadetske ekipe, direktor akademije in nazadnje še kot direktor. Praktično ni bil le še trener članskega moštva Kopra.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.02.2023 | Prva liga Telemach
    Radomlje presenetile v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 23. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju Radomljam z 1:2 (0:1).

DELI NA