18.11.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Radomlje

Prva liga Telemach, 17. krog

KOPER - KALCER RADOMLJE

21. november 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- PCT pogoj

 

KOPER

Prepoved nastopa: Ivica Guberac

Bonifika gosti zadnji obračun 17. kroga Prve lige Telemach. Vodilni Koper bo gostil devete Radomlje, ki se na Primorsko odpravljajo s popotnico dveh zaporednih zmag. Na zadnji tekmi pred novembrskim reprezentančnim premorom so bili uspešni tudi kanarčki. Zasedba stratega Zorana Zeljkovića je sredi drugega polčasa prebila sežansko obrambo, v polno pa je meril Lamin Colley. Koprčani so z deveto zmago sezone ostali na vrhu državnega prvenstva, prvo mesto pa bodo skušali zadržati tudi v spopadu z Radomljami. Letošnje povratnike v društvo najboljših slovenskih klubov so sredi septembra že ugnali ob Kamniški Bistrici, tedaj se je mreža gostiteljev zatresla štirikrat. Bodo Maks Barišić in soigralci tako razigrani tudi v nedeljo?

Kdo je vroč?

Lamin Colley je odločil zadnji ligaški obračun in se prvič po četrtem krogu vpisal med strelce. Gambijski napadalec je med reprezentančnim premorom zaigral tudi v italijanskem Vidmu, kjer so se Koprčani pomerili z Udinesejem. Primorci so z goloma Žana Žužka in Maksa Barišića iztržili remi. Veseli predvsem zadetek Barišića, ki je po lažji poškodbi nared, da v zaključku jesenskega dela sezone spet pomaga moštvu. Bo prvi strelec prvenstva že v nedeljo dočakal deseti zadetek sezone?

Ali ste vedeli?

Med novembrskim reprezentančnim premorom je odmevala novica, da je Mitja Viler sklenil bogato nogometno pot. "Rulo" ostaja na Bonifiki, v prihodnje bo del ekipe za odnose z javnostmi, Koprčan pa se že veseli nove vloge. Bočni branilec je na slovenskih zelenicah pustil globok pečat, kar osemkrat je bil državni prvak, Kopru pa je v sezoni 2009/10 pomagal do zgodovinske lovorike. S 411 ligaškimi nastopi se nahaja na petem mestu večne ligaške lestvice, pred njim so le Janez Strajnar, Dušan Kosić, Marcos Tavares in Sebastjan Gobec.

 

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Se lahko po Sežancih in Celjanih z Radomljami opečejo še Koprčani? V taboru "mlinarjev" takšnemu scenariju prav gotovo ne bi nasprotovali, v Koper pa odhajajo z željo po podaljšanju pozitivne serije. Rumeni-črni sb ob remiju z Muro neporaženi na zadnjih treh tekmah, v začetku novembra pa so se povsem približali Taboru in Domžalam. Z nekaj sreče - s skalpom vodilne ekipe prvenstva in pomoči tekmecev - lahko v 17. krogu Prve lige Telemach skočijo še kakšno mesto višje, a na Bonifiki ne bodo pred enostavno nalogo. Primorci so dobili sedem od devetih medsebojnih tekem, a drži, da sta se tekmeca srečevala v različnih časovnih obdobjih. Kdo se bo veselil po desetem prvoligaškem spopadu?

Kdo je vroč?

Radomljani so v novembrski tekmovalni premor zakorakali s skalpom Celja. Mrežo grofov je dvakrat zatresel Ivan Šarić, odmevala pa je mojstrovina Gedeona Guzine. Bosanko-hercegovski napadalec je s t.i. "škarjicami" zadel z vrha kazenskega prostora in kot prvi po 314 minutah igre premagal Florijana Raduho. Jesenski prišlek med rumeno-črne je zgolj krog pred tem odločil tudi spopad s Taborom, bo vajo ponovil tudi v Kopru?

Ali ste vedeli?

Pristaši radomeljskega kluba imajo na koprsko Bonifiko prijetne spomine. Bilo je v sezoni 2014/15, ko so "mlinarji" prvič igrali med slovensko elito. Ekipa, ki jo je tedaj vodil Dejan Djuranović, je v desetem krogu, tekmo zatem, ko je v spopadu s Krko osvojila krstno prvoligaško točko, gostovala v Kopru. Niko Snoj in Janez Zavrl sta bila na Bonifiki osrednja junaka zgodovinske zmage Radomljanov, ki so se po koncu sezone kljub vsemu poslovili od prvoligaške konkurence. Tedaj so osvojili 16 točk, torej prav toliko, kot jih imajo na svojem računu tudi trenutno.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.11.2021 | Prva liga Telemach
    Koper ob koncu strl Radomlje
    Nogometaši Kopra so v 17. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje s 3:2 (1:0).

DELI NA