Pred tekmo: Koper - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

KOPER - MURA

25. februar 2021, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Spomladanska bilanca Kopra ostaja prazna tudi po tretji preizkušnji nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije. Rodolfo Vanoli v nekaj dneh ni uspel prebuditi zaspanih kanarčkov, ki so v prestolnici klonili trikrat. Primorci niso našli odgovora na hitre prehode Ljubljančanov iz obrambe v fazo napada, obenem pa so pri začetnem izidu zapravili nekaj lepih priložnosti. Koprčani so po osmem porazu izgubili stik s tretjo Muro, prav Prekmurci pa v četrtek gostujejo na Bonifiki. Črno-beli so septembra domov odnesli popoln izkupiček, v korist Sobočanov pa se je razpletel tudi obračun na Fazaneriji. Četrtkova nasprotnika pred zadnjo tekmo druge tretjine prvenstva loči sedem točk, kakšna bo razlika po koncu obračuna?

Kdo je vroč?

Bonifika in Fazanerija sta si v preteklosti delila precej nogometašev, trenutna v obeh ekipah najdemo zgolj dva takšna nogometaša. Čuvaj soboške mreže Matko Obradović je bil pred leti član Kopra, Dare Vršič pa si je v Fazaneriji utiral pot na prvoligaškem zemljevidu. Izkušeni vezist, ki je v državnem prvenstvu debitiral oktobra 2001, je v nadaljevanju sezone eden od koprskih dolžnikov, zagotovo pa mu pred domačim pragom ne bo manjkalo motiva.

Ali ste vedeli?

Ivica Guberac je po jesenskih težavah s poškodbo pričel vse tri spomladanske tekme Kopra. Kapetan kanarčkov je v dresu matičnega kluba odigral že 191 prvoligaških tekem, z nastopom v Šiški pa je na petem mestu večne klubske lestvice ujel Damir Hadžića. Večno deseterico Kopra lovita tudi nekdanja člana Maribora. Mitja Viler je pred dnevi postal član "kluba" nogometašev, ki se lahko pohvalijo s 400 nastopi v Prvi ligi Telekom Slovenije, Aleksander Rajčević pa 11.291 prvoligaškimi minutami že zaseda deseto mesto na zgodovinski lestvici Kopra.

 

MURA

Prepoved nastopa: Žan Karničnik

Koper po treh tekmah nadaljevanja prvenstva še čaka na prve točke, Sobočani pa so se v tretjem poizkusu razveselili prve spomladanske zmage. Mura je bila v domači Fazaneriji boljša od Gorice, črno-beli pa so se z zmago močno približali Mariboru, ki dve tekmi pred koncem druge tretjine prvenstva beži le še za tri točke. Prekmurci so deseto zmago sezone potrdili v drugem polčasu srečanja z Gorico, ki se je izkazala za trdoživega tekmeca. Amadej Maroša je goriško mrežo načel že v drugi minuti, a so gostje odgovorili s hitrim izenačenjem. Na nov zadetek je bilo potrebno čakati do 63. minute, največ zaslug za vodstvo Mure pa ima Matija Širok, ki je preusmeril let žoge po strelu Žana Karničnika. Zmago gostiteljev je v zadnji sekundi potrdil Luka Bobičanec. Bo Mura uspešna tudi na Bonifiki?

Ante Šimundža, trener Mure: "Vedno je drugače, menjava trenerja prinese nekaj sprememb. V kratkem času je težko spremeniti DNK zapis, ideje pa so že bile vidne na tekmi v Ljubljani. Prepričan sem, da nas bo Koper skušal tudi presenetiti. Če dobimo tekmo, povečamo prednost. Iskali bomo pozitiven rezultat. Vsaka zmaga je dobrodošla, ne glede na to, kdaj se zgodi. Verjamem, da bomo na zahtevnem gostovanju prišli do pozitivnega rezultata, a pot do njega ne bo lahka."

Kdo je vroč?

Luka Bobičanec je v izdihljajih sobotnega obračuna z Gorica znova dokazal svoje mojstrstvo. Medžimurec je odlično izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora, Darko Marjanović pa je bil brez vsakršnih možnosti, da odbije poskus soboške osmice. Bobičanec je s šestimi goli na polovici lanskoletnega izkupička, ko je blestel tudi s sedmimi asistencami. Za zdaj ima na svojem računu eno podajo, na jesenskih tekmah s Koprom pa se še ni vpisal v statistiko. Se bo to spremenilo v četrtek?

Ali ste vedeli?

Žan Karničnik bo zaradi štirih rumenih kartonov izpustil gostovanje v Kopru, zaradi poškodbe bo manjkal tudi Žiga Kous. Radeljčan je sobotno tekmo z Gorico pričel v začetni enajsterici Mure, za katero je zbral že 90 prvoligaških nastopov. Nekdanji nogometaš Maribora tako še vedno vodi na večni klubski lestvici, s štirimi nastopi manj pa mu je najbližji Nino Kouter. Prav reprezentant Slovenije je iz istega razloga izpustil spopad z Gorico, na Bonifiki pa bo znova med najmočnejšimi orožji stratega Anteja Šimundže, ki se bliža 150. tekmi na klopi NŠ Mure. V četrtek bo ekipo vodil že na 144. uradni tekmi.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura klonila v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 1:0 (1:0).

DELI NA