Pred tekmo: Koper - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

KOPER - MURA

27. september 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Krila, ki so jih kanarčki dobili po zmagi na primorskem derbiju, niso zadostovala za polet čez Bravo. Primorci so v Spodnji Šiški v prvem delu sicer prevzeli pobudo, a je po odmoru vajeti v svoje roke vzel domačin. S tekme, na kateri ob peščici priložnosti nismo videli golov, sta ekipi odnesli po eno točko, ki je zadovoljila tako ene kot druge. Koper se po štirih odigranih tekmah nahaja na solidnem šestem mestu in pridno nabira točke, konec tedna pa ga čaka sila zahtevna preizkušnja. Na koprsko Bonifiko prihaja odlična Mura, ki v tej sezoni v domačem prvenstvu še ni prejela zadetka. Lahko varovanci Mirana Srebrniča izkoristijo evropsko utrujenost črno-belih in poskrbijo za presenečenje?

Kdo je vroč?

Žan Žužek pretekli konec tedna svoje statistike ni izboljšal za nov zadetek, a s tremi goli ostaja na vrhu prvenstvene lestvice strelcev. Lep dosežek - sploh zato, ker gre za branilca -, ki pa se očitno odlično znajde tudi pred nasprotnikovimi vrati. Kanarčki se za povrh lahko pohvalijo še z najboljšim podajalcem lige, Dare Vršič je v dosedanjem delu sezone kar trikrat podal za gol soigralca.

Ali ste vedeli?

Koper bo po dolgem času znova igral pred domačim občinstvom. Kanarčki so imeli nazadnje podporo s tribun pred prekinitvijo drugoligaškega tekmovanja, v letošnji sezoni pa so prvo domačo tekmo z Olimpijo gostili pred praznimi tribunami. Število vstopnic za dvoboj z Muro je omejeno, prednost pa bodo imeli lastniki sezonskih vstopnic.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Matko Obradović je sredi tedna po 377 minutah igre le klonil, za prekmurski niz nepremaganosti - v obeh pomenih besede - je bil usoden nizozemski PSV. Ekipa iz Eindhovna je že pred začetkom srečanja veljala za favorita, nekdanji evropski prvak pa je status potrdil s petardo v domači mreži. Črno-beli se morajo hitro pobrati po izpadu iz Evrope in pogled usmeriti na domače prizorišče, kar jim ne bi smelo predstavljati prevelikega izziva. Doslej so varovanci Anteja Šimundže kljub evropskim medklicem brez večjih težav zmagovali tudi na ligaških obračunih. Vso svojo pozornost bodo v nedeljo posvetili povratniku med elito, na Bonifiki se bodo udarili s Koprom. Se lahko Muraši obdržijo na prvem mestu prvenstvene razpredelnice?

Ante Šimundža, trener Mure: "Tekma bo izredno pomembna za klub kot celoto, z vseh vidikov. Biti moramo izredno motivirani in osredotočeni. Le ta pot pelje v uspešno preklapljanje iz enega v drugo tekmovanje. Srečanje v Kopru bo za nas zrelostni izpit."

Kdo je vroč?

Zasluge za zmago nad Gorico gre v veliki meri pripisati Matku Obradoviću. Čuvaj mreže se je v peti minuti izkazal z odlično obrambo, preprečil zgodnje vodstvo gostov in preusmeril potek srečanja. Le-to je v 53. minuti z bele točke odločil Amadej Maroša. Šestindvajsetletnik se je nekaj dni poprej med strelce vpisal še na evropskem obračunu z Aarhusom. Med tednom je za edino žogo v nizozemski mreži poskrbel Nino Kouter.

Ali ste vedeli?

Po izpadu iz Evrope je Mura doživela še en hud udarec. Znano je, da bo z zelenic zaradi poškodbe stegenske mišice vsaj mesec dni odsoten Matic Maruško. Gre za enega izmed nosilcev prekmurske igre, ki je v pretekli sezoni zaigral malodane na vsaki tekmi črno-belih. Branilec je otrok Mure, ki se je vmes preizkusil v Lendavi, na Češkem in v Kazahstanu, po radgonski epizodi pa se je leta 2018 naposled vrnil v matični klub.

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura nadaljuje z odlično serijo
    Nogometaši Kopra so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 1:3 (0:2).

DELI NA