Pred tekmo: Koper - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

KOPER - MARIBOR

12. december 2020, ob 20.15

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

KOPER

Prepoved nastopa: /

Medel prvi polčas ob Kamniški Bistrici je poskrbel, da so se kanarčki do odmora znašli v zaostanku. Koprčani, ki so na (kljub vremenu odlično pripravljeno) zelenico domžalskega športnega parka pritekli v močno premešani zasedbi, so v drugem polčasu strnili svoje vrste in napadli izenačenje. Tik pred koncem so ga tudi dobili, izid pa se nato ni več spreminjal. Delitev točk je bila glede na prikazano še najbolj poštena, čeprav so si tako eni kot drugi želeli več. Varovanci Mirana Srebrniča časa za obžalovanje nimajo, že ta konec tedna se bodo v derbiju kroga udarili z Mariborčani. Na domači Bonifiki niso klonili že od konca septembra, bo tokrat drugače?

Kdo je vroč?

Aleksander Rajčević je ob Kamniški Bistrici dosegel svoj prvi zadetek po vrnitvi v Koper. In to še kako pomembnega, z njim je v izdihljajih srečanja izničil domače vodstvo in svoji ekipi priigral točko. Na drugi strani je ob domžalskih naletih skupaj z Ivanom Vargićem uspešno preprečeval povišanje zaostanka. Branilec pri kanarčkih tudi sicer igra eno ključnih vlog, na zadnjih 11 tekmah Kopra je bil prav vsakič na igrišču od prve do zadnje minute.

Ali ste vedeli?

V četrtek so bile v Nyonu izžrebane skupine evropskega prvenstva do 21 let, ki ga bosta naslednje leto gostili Slovenija in Madžarska. Naša mlada reprezentanca se bo pomerila z vrstniki iz Španije, Italije in Češke. Tekme mladinskega prvenstva stare celine bo med drugimi (Ljubljana, Maribor, Celje, Budimpešta, Sombotel, Szekesfehervar in Györ) na svoji Bonifiki gostil tudi Koper. Kakšne zgodbe bodo spisane na Obali?

MARIBOR

Prepoved nastopa: Ilija Martinović

Zmago proti Goričanom, ki pod Pohorjem že dolgo veljajo za ugodnega nasprotnika, so Štajerci vpisali z (pre)veliko težavo. Soigralcem je delo že takoj na začetku otežil pordečeli Ilija Martinović, še prej pa je Etien Velikonja s hitro doseženim zadetkom potrdil zakon bivšega. Na mariborsko srečo gostje v prvem polčasu niso znali izkoristiti številčne prednosti, med odmorom pa so si podprvaki že povsem opomogli od uvodnih šokov in v zadnjih 45 minutah vajeti vzeli v svoje roke. Odločila sta še dva zadetka v primorski mreži, s tremi točkami (in ob spodrsljaju Olimpije) pa so Mariborčani spet zadihali nekoliko lažje. Kakšen bo položaj v zgornjem delu lestvice po tekmi v Kopru?

Kdo je vroč?

Najprej je bliskovito poravnal izid, na začetku drugega polčasa pa je Aljoša Matko zrežiral še popoln preobrat. Mladi napadalec je mrežo Gorice načel v šesti minuti, ko ga je z natančnim predložkom našel Rene Mihelič. Dvajsetletnik je delo dokončal po odmoru, njegov poskus se je sicer odbil od Diega Bardance, a vijoličasto veselje zato ni bilo nič manjše. Bo pri strelu tudi v Kopru?

Ali ste vedeli?

Maribor bo prav na dan obračuna s Koprom praznoval okroglih 60 let obstoja. Štajerski klub je bil ustanovljen 12. decembra 1960, poleg Celja pa je edini, ki ni nikoli izpadel iz slovenske prvoligaške druščine. Vijoličasti so se v zadnjih desetletjih proslavili tako na domačem kot tudi na mednarodnem prizorišču, s 15 naslovi državnega prvaka in devetimi pokalnimi lovorikami pa so najtrofejnejši klub na sončni strani Alp.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Repas zadel za slavje Maribora
    Nogometaši Maribora so v tekmi 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:1 (1:0).

DELI NA