Pred tekmo: Koper - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

8. april 2017, ob 20.15: KOPER - MARIBOR

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 742 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- ženske, dijaki in študenti: 5 evrov
- upokojenci: 3 evre
- mladoletniki do 18. leta in lastniki abonmajev za sezono 15/16: brezplačno

 

KOPER:

Prepoved nastopa: /

Koprčani so se še pred dvema krogoma lahko pohvalili s šest tekem dolgo serijo neporaženosti, ki pa so jo s presenetljivo zmago na Bonifiki prekinili Krčani. Kozlički so deseto zmago sezone neuspešno lovili v zadnjih treh preizkušnjah, saj so pred porazom s Posavci remizirali v Stožicah, točko pa so vknjižili tudi v primorskem derbiju z Gorico. S Krškim se je pred dobrim tednom opekel tudi tokratni nasprotnik Pamićeve čete Maribor, ki bo v soboto lovil 15. ligaško zmago na Bonifiki. Enak cilj je tudi pred gostitelji, saj so dvoboji Koprčanov in Mariborčanov na slovenski Obali doslej ponudili 14 domačih in gostujočih zmag. Skupna statistika je sicer močno na strani Štajercev, ki se lahko z odlično statistiko pohvalijo predvsem v Ljudskem vrtu, v katerem je Koper slavil vsega štirikrat. A tokrat se bosta tekmeca udarila v Kopru.

Kdo je vroč?

Koprčani na zmago čakajo zadnje tri tekme, zadnji dve tekmi pa so varovanci trenerja Igorja Pamića neuspešno iskali tudi pot do nasprotnikovega gola. Senijad Ibričić in soigralci nov zadetek lovijo zadnjih 217 minut, pod zadnjega pa se je v ljubljanskih Stožicah podpisal Matic Paljk. Prav mladi bočni branilec, ki je v prvoligaški konkurenci debitiral prav v uvodu sezone proti Mariboru, je eno od Pamićevih odkritij nadaljevanja sezone, saj je 19-letnik z izjemo primorskega derbija, ki ga je izpustil zaradi lažje poškodbe, zaigral na petih ligaških preizkušnjah in pustil dober pečat.

Ali ste vedeli?

Igor Pamić v zadnjih tekmah pogreša razpoloženega nogometaša v fazi napada. Pravzaprav imajo Koprčani težave z realizacijo že skozi celotno sezono, saj v povprečju na tekmo dosežejo točno zadetek, kar je sicer šele osmi dosežek lige, od Primorcev so skromnejši zgolj Radomljani in Kidričani, ki pa spomladi pridno polnijo mreže nasprotnikov, saj so v primerjavi s Koprčani, ki so bili v šestih tekmah natančni sedemkrat, dosegli štiri zadetke več. Tokrat bo koprski obrambi nasproti stal najučinkovitejši napad lige, nogometaši Maribora na tekmo mrežo nasprotnika zatresejo dvakrat.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: Rodrigo Defendi

Tudi Maribor spomladi ni več neporažen. Štajerci so med tednom izgubili prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije, čeprav so z golom Dareta Vršiča povedli v uvodu drugega polčasa, a nato v zaključku srečanja z Olimpijo prejeli dva zadetka. Vijoličasti se bodo skušali v zmagovalne tirnice vrniti že pred povratnim obračunom z rivalom, pred gostovanjem na Bonifiki pa se lahko Milaničeva četa pohvali z ugodno statistiko. Mariborčani so namreč dobili pet od zadnjih šest dvobojev s Koprom, sobotna tekmeca pa sta se enkrat razšla tudi z remijem. Točko so mariborski nogometaši vknjižili tudi v zadnji ligaški preizkušnji v Krškem, a kljub temu povečali naskok pred zasledovalci, pred obračunom s Koprom pa se trener Darko Milanič, ki bo na Primorskem pogrešal tudi kaznovanega Defendija, ukvarja z vprašanjem, kako izboljšati realizacijo v fazi napada, saj vijolice v zadnjih štirih preizkušnjah niso zmogle do več kot zadetka.

Marcos Tavares, napadalec Maribora: »Gremo naprej. Opraviti regeneracijo in se popolnoma osredotočiti na sobotno tekmo je zdaj naša edina usmeritev. Vemo, kaj je treba storiti. Derbi je pozabljen, zanima nas le Koper. Pred nami je zadnja četrtina prvenstva in v nadaljevanje boja za naslov prvaka želimo z zmago.«

Dare Vršič, vezist Maribora: »Imamo tri zmage v medsebojnih obračunih v tej sezoni, želimo še četrto. Do konca je 9 krogov, na lestvici +13. To so trenutki, ko moramo biti pravi na igrišču. Včasih nam v določenih trenutkih zmanjka tiste energije, ki smo jo že imeli za korak več, za večjo učinkovitost. Po opravljenem četrtkovem sestanku verjamem, da smo jo znova našli. Energija, ki nas odlikuje, mora privreti na površje.«

Kdo je vroč?

Dare Vršič je bil že jeseni pomemben adut Darka Milaniča, v nadaljevanju sezone pa je prava vlečna lokomotiva Maribora. Vezist, ki je po postavitvi za oba napadalca zadihal s polnimi pljuči, je 11 asistencam dodal že devet zadetkov, med tednom pa je v polno meril tudi v Pokalu Slovenije. O vlogi 32-letnega nogometaša dovolj pove tudi podatek, da se je v zadnjih treh tekmah Maribora podpisal pod vse tri dosežene zadetke vijolic, v minulih šestih tekmah pa je v polno meril prav tolikokrat.

Ali ste vedeli?

Po Mitji Vilerju bodo Mariborčani morda že v sobotni tekmi s Koprom dobili novega predstavnika v »klubu 300«, saj Marcos Tavares lovi jubilejni 300. nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kapetan Maribora je na slovenskih zelenicah debitiral v drugem delu sezone 2007/08, v tem času pa je že podrl nekaj klubskih rekordov, saj je s skupno 161 zadetki najboljši strelec v  klubski zgodovini, s 417 uradnimi nastopi pa je tudi na vrhu te kategorije. Ob tem Brazilec lovi tudi strelski rekord slovenskega prvenstva, ki ga s 130 zadetki še vedno drži Štefan Škaper.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper uspel ukrasti točko
    Nogometaši Kopra in Maribora so se v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

DELI NA