Pred tekmo: Koper - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

28. marec 2017, ob 18.00: KOPER - KRŠKO

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 763 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- ženske, dijaki in študenti: 5 evrov
- upokojenci: 3 evre
- mladoletniki do 18. leta in lastniki abonmajev za sezono 15/16: brezplačno

 

KOPER:

Prepoved nastopa: /

Koprčani so se lahko tudi po četrti pomladanski preizkušnji pohvalili, da v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije še niso izgubili. Četa Igorja Pamića se je neporažena vrnila tudi z gostovanja pri aktualnem državnem prvaku, ki so ga jeseni v Stožicah že premagali. Kozlički so tokrat iztržili točko, s katero so sicer malce zaostali za četrtim mestom, saj so se Goričani z domžalskim skalpom oddaljili na dve točki prednosti. Prav Gorica bo v sredo gostovala v Ljubljani, Koper pa ima že v torkovem večeru proti Krškemu priložnost, da za vsaj en dan zasede četrto mesto, ki si ga Primorci želijo tudi ob koncu sezone. Pamić bo v primerjavi z zadnjimi tekmami pogrešal Jana Andrejašiča, saj si je mladi bočni branilec v obračunu z Olimpijo poškodoval koleno in že sklenil letošnjo sezono. Tekma se bo sicer pričela z minuto molka v spomin na preminulega Igorja Königa, dolgoletnega funkcionarja kluba.

Kdo je vroč?

Pomembne zasluge, da so Koprčani spomladi še neporaženi, gredo tudi na račun Marijana Antolovića. Izkušeni čuvaj mreže je v uvodni tekmi svoje mesto med vratnicama prepustil povratniku Igorju Neneziću, ki pa se je pred gostovanjem v Domžalah poškodoval in priložnost je znova dočakal Vinkovčan. 27-letnik je z nekaj odličnimi posredovanji v dvoboju z Domžalami zaklenil svoja vrata, pristavil delež k zmagi nad Radomljami, še nekoliko več dela pa je imel v Ljubljani. V obračunu z Olimpijo je zbral pet obramb, živce je paral predvsem Blessingu Elekeju.

Ali ste vedeli?

Koprčani so reprezentančni premor izkoristili tudi za pripravljalno srečanje. Varovanci stratega Igorja Pamića so se v četrtek odpravili v bližnji Trst. Na zelenici stadiona Nereo Rocco so se kozlički pomerili z domačim četrtoligašem, ki je bil še nekaj let nazaj član italijanske drugoligaške druščine. Koprčani so se veselili zmage z 2:1, domačo mrežo sta zatresla Sandi Križman in povratnik po poškodbi In-Hyeok Park. Še dan prej so testno preizkušnjo odigrali tudi Krčani. Nermin Haljeta, Nikola Gatarić, Filip Dangubić in Miljan Škrbić so zadeli za zmago nad Ivančno Gorico, obračun s tretjeligašem se je razpletel z rezultatom 4:2.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Klemen Šturm

T.i. »šok terapija« z zamenjavo trenerja je Krčanom prinesla pomembno zmago. V taboru Krškega so se v zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom ob Kamniški Bistrici dokopali do treh točk, za skalp zadnjih Radomljanov sta zadela Tonći Mujan in Nikola Gatarić. Dvojec se je razveselil prvoligaškega prvenca, veselili pa so se tudi soigralci, saj so Posavci na peto zmago sezone čakali vse od 15. kroga, ko so bili Krčani 29. oktobra v knežjem mestu boljši od Celja. Na Areni Petrol se je posavski prvoligaš veselil ene od dveh gostujočih zmag v letošnji sezoni, na Bonifiki pa bodo Marko Zalokar in soigralci skušali ponoviti dosežek s konca lanske sezone, ko je Koper padel po natančno izvedenem prostem strelu Dina Hotića.

Nikola Gatarić, napadalec Krškega: »Krško ima letos novo ekipo, potreben je bil čas, da se spoznamo in uigramo, s tekme v tekmo nam je lažje. Na vsaki tekmi do sedaj sem dal svoj maksimum, za zadetek mi je zmanjkalo tudi malo športne sreče. Verjamem, da se ekipa Krškega dviguje v svoji formi. Na tekmah PLTS sem izjemno presenečen nad navijači Krškega, ki resnično ljubijo nogomet. Ekipi so velika podpora tudi na gostujočih tekmah, kar nam igralcem resnično veliko pomeni.«

Kdo je vroč?

Posavci bodo v Koper znova odpotovali nekoliko oslabljeni, v obrambi bosta manjkala dva pomembna aduta. Ob kapetanu Marku Krajcerju, ki okreva po poškodbi, bo gostovanje v slovenski Istri izpustil tudi Klemen Šturm, saj je bočni branilec v tekmi z Radomljami vknjižil sedmi rumeni karton sezone. Krčani bodo morali biti zbrani v fazi obrambe, a tudi v napadu, kjer gre vnovič veliko pričakovati od Tonćija Mujana. Nekdanji up splitskega Hajduka se je pred malce več kot tednom razveselil prvoligaškega prvenca, bo že v Kopru v statistiko vknjižil drugi zadetek?

Ali ste vedeli?

Krški prvoligaš je v Prvi ligi Telekom Slovenije doslej odigral 61 tekem, v tem času pa je na klubski račun dodal 15 zmag. Zadnjo so Posavci dosegli proti Radomljam, v obračunu s katerimi so zeleni dosegli tudi 50. prvoligaški zadetek. Pod jubilejni gol se je podpisal Nikola Gatarić, zimski prišlek iz vrst bližnjih Brežic. Še nekoliko bolj okroglo število zadetkov lovijo Koprčani, ki so v 785 prvoligaških srečanjih 993-krat zatresli mrežo nasprotnikov. S štirimestno številko doseženih zadetkov se lahko pohvalijo trije klubi, Celje, Gorica in Maribor, ki je v nasprotne mreže v 890 srečanjih pospravil 1665 golov.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani do zmage na obali
    Nogometaši iz Krškega so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Koper z 2:0 (1:0).

DELI NA