13.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Gorica

Prva liga Telemach, 13. krog

KOPER - GORICA

15. oktober 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci 8-15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Sobota bo v znamenju derbijev, v primorskem se bodo za točke udarili nogometaši Kopra in Gorice. Vrtnice so med tednom dobile novega predsednika, kanarčki pa so se z zmago v Ljudskem vrtu vrnili na drugo mesto ligaške razpredelnice. Dvoboj državnih in pokalnih prvakov je z golom v končnici srečanja odločil Žan Benedičič, Koprčani pa so se v štajerski prestolnici veselili tretje zmage v seriji. Krajša rezultatska kriza izpred nekaj tednov, ko so Primorci v štirih krogih izgubili z Olimpijo, Celjem in Muro, je pozabljena. Varovanci Zorana Zeljkovića so že pred Mariborom na kolena spravili zasedbo Tabora in Brava, uspešno serijo pa bodo skušali podaljšati tudi na 84. prvoligaškem primorskem derbiju.

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Ja, v življenju velikokrat ni tako kot se zdi. Zavedamo se pomembnosti zadnje zmage, s katero smo se vrnili 'med žive'. Po drugi strani pa je jasno, da bo potrebno še veliko delati, smo še daleč in sedaj res ne smemo 'zaspati'. Na zadnjih treh tekmah se nam je izšlo, lahko bi se tudi drugače končalo. To osnovo, da smo čvrsti v obrambi, smo izpolnili in iz tega položaja moremo izhajati. Smo pa sposobni še več kreirati in si ustvarjati priložnosti, nas pa čaka še veliko dela."

Kdo je vroč?

Zoran Zeljković se je na klopi Kopra specializiral tudi za prebujenje nogometašev, ki so jih drugje praktično prečrtali. Poleti je že predramil Andreja Kotnika, ki se je na Bonifiko vrnil po več ali manj neuspešni epizodi v Mariboru, v zadnjih tednih pa mu je podobno uspelo še z Žanom Benedičičem. Kranjčan se je v Koper pred sezono preselil po tem, ko mu je s Celjani potekla pogodba, nekdanji up Milana pa se lahko pohvali, da je prispeval pomemben del k trenutnemu zmagovalnemu nizu rumenih. Ne le, da je odločil tekmo z Mariborom, tekmo pred tem je načel mrežo Brava, v primorskem obračunu s Taborom pa je podvojil prednost kanarčkov.

Ali ste vedeli?

Koprski nogometaši se bodo morali na derbiju z Gorico znajti brez Zorana Zeljkovića ob igrišču, saj je Ljubljančan na primorski klopi v Ljudskem vrtu prejel še drugi rumeni opomin v letošnji sezoni. To ni zaustavilo vodstva kluba, da mlademu strokovnjaku ponudi novo pogodbo. Iz koprskega tabora so v četrtek sporočili, da je Zoran Zeljković po tem, ko je klub v minuli sezoni popeljal do pokalne lovorike in drugega mesta v državnem prvenstvu, s Koprčani podpisal novo dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Goričani v primorski derbi s Koprčani vstopajo s spremembo na predsedniškem položaju društva. Harija Arčona, ki se je s somišljeniki lotil reševanja kluba po bridki zgodbi s Parmo, je na čelu kluba nasledil Uroš Blažica. Bo sprememba v vodstvenih strukturah kluba novogoriško sredino pognala do boljših rezultatov? Četa Mirana Srebrniča, ki tudi po predsedniški rošadi ostaja trener članske ekipe, je teden odprla z gostovanjem v Domžalah, v dvoboju z Radomljami pa je iztržila točko. To je bilo dovolj, da so vrtnice zadržale deveto mesto, a premalo, da bi z osmega mesta izrinile ponedeljkove nasprotnice. Mlinarji so z neodločenim rezultatom zadržali dve točki naskoka, bo razmerje kaj drugačno po 13. krogu Prve lige Telemach?

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič se je po bledem polčasu v dvoboju z Mariborom odločil za nekaj sprememb, tekmo z Radomljami pa je pričelo nekaj novih imen. Med njimi je bil tudi Leon Marinič, ki je po sedmem krogu prvenstva znova dobil mesto v enajsterici. Otrok goriškega kluba je dobro izkoristil ponujeno priložnost, saj je sredi prvega polčasa poskrbel za vodstvo Primorcev, a modro-beli prednosti niso uspeli zadržati do odmora.

Ali ste vedeli?

Torkova skupščina Nogometnega društva Gorica, ki letos praznuje 75 nogometnega udejstvovanja, je za prvega moža kluba potrdila Uroša Blažico. Gre za predsednika upravnega odbora podjetja Elektro Primorska, ki spada med najpomembnejše pokrovitelje goriškega prvoligaša. Blažica je v prvem intervjuju za klubsko spletno stran razkril, da so prve zadolžitve povezane z dvema področjema. Prvo je zagotoviti finančno stabilno okolje, v sklopu katerega bo klub iskal strateškega partnerja za člansko moštvo, še pomembneje pa bo po besedah novega predsednika priskrbeti sredstva in ustreznega kadra za delovanje nogometne šole.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.10.2022 | Prva liga Telemach
    Primorski derbi brez zmagovalca
    Nogometaši Kopra in Gorice so se v 13. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA