Pred tekmo: Koper - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 30. krog

KOPER - GORICA

24. april 2021, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

KOPER

Prepoved nastopa: /

Kanarčki zadnje zmage na tekmi proti Taboru niso znali nadgraditi v prestolnici. Resda je vlogo favorita prevzela domača zasedba, a bi se Koper z ljubljanskim izzivom lahko spoprijel precej bolje. Prve minute dvoboja so bile obetavne, Primorci so si priigrali celo vodstvo, nato pa se je rumena krivulja obrnila navzdol. Prehitro sproščenim varovancem Rodolfa Vanolija so zmaji do odmora nasuli tri gole, še trikrat se je koprska mreža zatresla v drugem delu srečanja. Evropa ob spodrsljaju Mure ostaja realen cilj, a morajo na Obali pričeti zbirati točke. Priložnost se jim ponuja v soboto, ko na Bonifiki gostuje zadnja Gorica. Bodo Koprčani uspeli ukrotiti motivirane severne sosede?

Rodolfo Vanoli, trener NK Koper: "Pred nami je zelo pomembna tekma. Pomembno pa bo tudi popraviti vtis z zadnje tekme v Ljubljani. To je primorski debi, Gorica je v dobri formi, zato bomo morali biti zelo odločni. Položaj na lestvici naj vas ne zavede, igrajo dober nogomet. Mi moramo gledati nase in na zadnjih tekmah osvojiti dovolj točk za Evropo."

Kdo je vroč?

Zanimivo, v koprskem taboru je "na okus" za zabijanje prišel Matej Palčič. Sedemindvajsetletnik, ki igra na položaju desnega bočnega branilca, se je v Stožicah veselil že tretjič v sezoni. V deveti minuti dvoboja je z močnim strelom poiskal luknjo v ljubljanskem živem zidu in žogo pospravil za hrbet Žige Freliha. Palčič je najboljšo strelsko statistiko med elito sicer spisal v sezoni 2013/14, ko je zbral sedem zadetkov. Bo zapretil tudi Goričanom?

Ali ste vedeli?

Koprčani se lahko poleg Palčiča pohvalijo s še enim strelsko razpoloženim branilcem. Žan Žužek je v letošnji sezoni dosegel kar pet zadetkov, a je še bolj zanimivo dejstvo, da je 24-letnik kar štirikrat zatresel tudi lastno mrežo. Nazadnje se je za glavo držal sredi tedna, ko je v 12. minuti nerodno posredoval ob prostem strelu Olimpije in sprožil plaz zadetkov, ki je na koncu pokopal njegovo ekipo. Bo tokrat pazljivejši?

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

"Ni še konec," so Goričani jasno in glasno sporočili sredi tedna. Čeprav gre za odločno (za po novem najbližjimi Celjani zaostajajo šest točk) zadnjo ekipo lige, sinje modri ne mečejo puške v koruzo. Daleč od tega, z Bravom so se borili do zadnje minute in bili nagrajeni za vztrajnost. Po trilerju v končnici so vpisali vse tri točke in se obdržali v bitki za obstanek. Pot do le-tega je posuta s trnjem, nanjo pa bodo vrtnice stopile v Kopru. Primorski derbi je poleg prekmursko-ljubljanskega verjetno osrednja tekma 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Nazadnje se je razpletel v goriško korist, še prej se je končal brez zmagovalca, na začetku sezone pa je pripadel kanarčkom. Kako bo tokrat?

Matic Paljk, branilec ND Gorica: "Pred nami nova težka preizkušnja proti ekipi, ki je v prejšnjem krogu hudo izgubila in bo želela dokazati, da je imela v Stožicah zgolj slab dan. Še vedno so v igri za mesta, ki vodijo v Evropo, zato bodo zelo motivirani."

Kdo je vroč?

Žanu Vipotniku bo tekma z Bravom ostala v še posebej lepem spominu. Mladi napadalec je namreč dosegel svoj prvi zadetek med elito, boljšega trenutka pa si 19-letnik skorajda ne bi mogel izbrati. Potem ko je v 83. minuti na igrišču zamenjal Mattea Tomička, je v sodnikovem dodatku s strelom z glavo odločil sredin dvoboj in poskrbel za izbruh navdušenja. Gre sicer za posojenega nogometaša Maribora, ki se bo pod Pohorje vrnil ob koncu sezone.

Ali ste vedeli?

Pred 82. primorskim derbijem je pogled na dosedanjo statistiko koprsko-goriških dvobojev sila zanimiv. Od 81 obračunov jih 25 ni dalo zmagovalca, ostalih 56 pa sta si tokratna tekmeca "razdelila". Na 28 je slavil Koper, prav toliko jih je, verjeli ali ne, pripadlo Gorici. Edino odstopanje najdemo v zadnjem razdelku: Koper je sinje modro mrežo naluknjal 99-krat, Goričani pa so svojim južnim sosedom milo za drago vrnili 106-krat.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Primorski derbi brez golov
    Nogometaši Kopra in Gorice so se na današnji tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli brez golov.

DELI NA