Pred tekmo: Koper - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

KOPER - DOMŽALE

17. oktober 2020, ob 15.45

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Prva liga Telekom Slovenije se bo po oktobrskem reprezentančnem premoru nadaljevala s tekmami šestega kroga. Uvodno tekmo bosta v soboto popoldne odigrala Koper in Domžale, ki sta doslej odigrala že 63 medsebojnih prvoligaških tekem. Statistika je skorajda izenačena, Koprčani imajo na svojem računu zgolj dve zmagi manj od Domžalčanov, ki so dobili 25 medsebojnih srečanj. V sezoni 2016/17, ko sta se sobotna nasprotnika srečala zadnjič, sta si tekmeca razdelila dve zmagi, Koper pa je dobil zadnji dve preizkušnji. Četa Mirana Srebrniča se v obračun z Domžalami podajo po torkovem remiju v Kidričevem, kamor so se Primorci vrnili, da bi odigrali preostalih 73 minut srečanja. Kanarčke je znova tepla neučinkovist, bodo v šestem krogu prvenstva natančnejši?

Miran Srebrnič, trener Kopra: "Analizirali smo nasprotnika, gre za dobro ekipo. Naš prvotni cilj je ponoviti predstavo iz Kidričevega, kjer smo bili boljši. Od igralcev zahtevam takšno energijo kot so jo pokazali v torek. Če bo tako, bomo nevarni in si ustvarili priložnosti. Upam, da bomo imeli malo več sreče, kot smo jo imeli do sedaj."

Aleksander Rajčević, branilec Kopra: "Mislim, da smo v torek odigrali dobro tekmo. Žal pa nismo izkoristili priložnosti, ki smo jih imeli kar veliko, da bi lahko obrnili tekmo v našo korist. Ker v soboto igramo doma, želimo razveseliti naše navijače z zmago."

Kdo je vroč?

Mrežo Aluminija je na torkovi tekmi zatresel Nardin Mulahusejnović. Bosansko-hercegovski napadalec se je po predložku povratnika Maksa Barišića veselil že tretjega zadetka v letošnjem prvenstvu, s tem pa se je povzpel na drugo mesto ligaške lestvice strelcev. Mulahusejnović je prvo orožje koprskega napada, 22-letnik iz Gračanice pa dokazuje, da je v Mariboru morda dobil premalo priložnosti za dokazovanje. Kako uspešen bo na sobotni tekmi?

Ali ste vedeli?

Če bi navijače Kopra povprašali o klubskih legendah, bi marsikdo med njimi omenil tudi Sašo Jakomina. Popularni “Tojo” je z 62 goli najboljši prvoligaški strelec Kopra, po njegovih stopinjah pa stopa tudi sin Rok. Leta 2001 rojeni nogometaš je pred leti igral za mladinske selekcije Kopra, zdaj pa kot posojeni član Brava nastopa za dekanski Jadran, s katerim tesno sodelujejo tudi Koprčani. Jakomin mlajši je opozoril minuli konec tedna, ko je z dvema zadetkoma odločil obračun s Primorjem.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so imeli v primerjavi s Koprom več časa za pripravo na sobotno preizkušnjo. Moštvo Dejana Djuranovića je, pa čeprav v sila zahtevnih razmerah, dvoboj z Gorico odigralo v načrtovanem terminu, obračun s Primorci pa se je končal z delitvijo točk. Rumeno družino je v vodstvo popeljal izkušeni Senijad Ibričić, ki je bil natančen z bele točke. Goričani so za izenačenje potrebovali le devet minut, Grega Sorčan je klonil po strelu Mathiasa Oyewusija. Izid se v nadaljevanju tekme ni več spreminjal, Domžalčani pa so na svoj račun dodali še osmo točko. Ta izkupiček je trenutno dovolj za šesto mesto lestvice, a ima tretji Maribor zgolj točko prednosti. Ibričić in soigralci tako lahko že ta vikend splezajo precej višje po lestvici.

Gaber Dobrovoljc, branilec Domžal: "Obetamo si lahko zanimivo tekmo. Koper ima dobro ekipo, ki premore kar nekaj kvalitetnih posameznikov. Nanje bo potrebno biti zelo pozoren. Borili se bomo za vsako žogo in dali vse od sebe, da domov odnesemo vse tri točke. Prizorišče bo Bonifika, nanjo imam zares odlične spomine in verjamem, da bo temu tako tudi po sobotnem srečanju."

Kdo je vroč?

Večina prvoligašev se v letošnji sezoni ne more pohvaliti s kaj prida čvrstimi obrambami. Domžalska mreža se je na šestih tekmah tresla devetkrat, morda pa bo zadnja vrsta rumenih trdnejša z zadnjo pridobitvijo. V matično sredino se je vrnil Gaber Dobrovoljc. Otrok kluba je zadnjo leto igral v Turčiji, Karagümrüku je na 19 tekmah pomagal do preboja med prvoligaše. V Domžale se je vrnil kot prost nogometaš, v rumeni opravi pa je doslej odigral 172 prvoligaških tekem. S to številko se uvršča na peto mesto večne klubske lestvice.

Ali ste vedeli?

Senijad Ibričić se v soboto prvič po treh letih in selitvi ob Kamniško Bistrico vrača na Bonifiko. Nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine je v dresu Kopra igral v sezoni 2016/17, ko so se Primorci poslovili od Prve lige Telekom Slovenije. Nekdanji nogometaš Hajduka, moskovske Lokomotive in drugih klubov je v omenjeni sezoni zbral 29 ligaških nastopov, šestkrat pa se je vpisal med strelce. V domžalskem dresu je številke še nadgradil, za rumene je na tekmah Prve lige Telekom Slovenije zabil 31 golov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale poražene v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:0 (1:0).

DELI NA