Pred tekmo: Koper - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

6. maj 2017, ob 18.00: KOPER - DOMŽALE

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 777 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- ženske, dijaki in študenti: 5 evrov
- upokojenci: 3 evre
- mladoletniki do 18. leta in lastniki abonmajev za sezono 15/16: brezplačno

 

KOPER:

Prepoved nastopa: /

Koprčani se po dvakratnem rezultatskem zaostanku z gostovanja v Celju niso uspeli vrniti z zmago, s katero bi četa trenerja Igorja Pamića na petem mestu lestvice ujela prav grofe, ki tako pet krogov pred zaključkom letošnje sezone še naprej bežijo za tri točke. Nespremenjen je tudi zaostanek za četrtim mestom, ki ga s sedmimi točkami prednosti držijo Goričani. Še pet točk več koprski zasedbi bežijo tokratni nasprotniki Domžalčani, ki pa so se s kozlički opekli v začetku marca. Primorci so se z gostovanja ob Kamniški Bistrici, po avtogolu nekdanjega koprskega branilca Mihe Blažiča, vrnili z zmago, ki jo bodo lovili tudi tokrat. Čeprav so Koprčani po zimskem premoru izgubili zgolj enkrat, so ob kar šestih neodločenih izidih slavili trikrat, bo zdaj napočil čas za še četrto pomladansko slavje?

Kdo je vroč?

Senijad Ibričić je zaradi poškodbe izpustil dobršen del jesenskega dela sezone, spomladi pa je nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine gonilna sila koprske igre. Ob izostanku Danijela Pranjića si je 31-letnik nadel tudi kapetanski trak, ki je nekdanjemu članu Hajduka in moskovske Lokomotive očitno dal še dodatne energije. Vezist je v zadnjih štirih tekmah na svoj račun dodal po dva zadetka in dve podaji, v knežjem mestu pa je bil z asistenco in golom, ki ga je zabil po lepem prodoru skozi celjsko obrambo, med najbolj zaslužnimi, da so Koprčani kar dvakrat izničili domačo prednost in se na Primorsko vrnili s točko v žepu.

Ali ste vedeli?

Prav Senijad Ibričić se je v nedeljskem obračunu podpisal pod zadetek, ki bo imel v zgodovini koprskega kluba posebno mesto. Bosansko-hercegovski nogometaš je namreč dosegel tisoč prvoligaški zadetek Kopra, ki je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral 791 srečanj. Jubilej Ibričića je sicer dopolnil tudi Sandi Križman, ki je prav po podaji nogometaša iz Kotor Varoša že v prvem polčasu zadel za izenačenje na 1:1. Hrvaški napadalec je bil strelec 400. zadetka v letošnji izdaji državnega prvenstva. V vsej zgodovini slovenskega prvenstva so gledalci na skupno 5.231 tekmah videli že 14.332 zadetkov, kar sicer v povprečju znaša 2,74 gola na tekmo.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Zeni Husmani

Domžalčani so se po krogu premora vrnili na drugo mesto prvoligaške lestvice, a rumeni kljub vsemu v teoretičnem smislu še niso potrdili evropske vozovnice. Peti Celjani za Domžalami zaostajajo težko ulovljivih devet točk, zgolj točko manj pa imajo na svojem računu Ljubljančani, zato se v zadnjih petih krogih obeta še zanimiv obračun za končno drugo mesto, v povezavi s katerim zadnje besede niso rekli niti Goričani. Sobotno gostovanje Domžalčanov v Kopru bo sicer imelo tudi status nekakšne »generalke«, saj se bo Rožmanova četa na Bonifiko vrnila tudi na zadnji majski dan, ko bodo Jan Repas in soigralci lovili še drugo pokalno lovoriko. A še pred tem mora dvakratni državni prvak opraviti z ligaškimi obveznostmi, drugouvrščena ekipa prvenstva pa bo drugo mesto uvodoma branila v tekmi s Koprom, ki je marca prekinil serijo sedmih tekem brez zmage v tekmah z Domžalami.

Juninho, vezist Domžal: »Pred nami je težka tekma. Na zadnjem medsebojnem obračunu v Domžalah so nas premagali, tako da se zavedamo zahtevnosti izziva, ki je pred nami. Kljub temu se z nasprotnikom pretirano ne ukvarjamo. Razmišljamo le o svoji igri in, kot trener vseskozi ponavlja, moramo na vsaki tekmi dati vse od sebe. Šele na koncu bomo videli, kje bomo pristali na lestvici.«

Elvis Bratanović, napadalec Domžal: »Na lestvici državnega prvenstva smo na drugem mestu. Točke nabiramo z dobro igro in s tem smo zelo zadovoljni. Smo v zaključnem delu prvenstva in vsaka tekma je pomembna. Tudi v Kopru želimo z dobro igro osvojiti nove točke. Koper ima veliko dobrih posameznikov. Gre za še eno težko tekmo v vrsti, na kateri bomo morali pokazati najboljšo dnevno formo. Želimo osvojiti nove tri točke.«

Kdo je vroč?

Žan Majer se je po podaljšanju pogodbe vnovič utrdil v začetni enajsterici Domžal, Štajerec pa zaupanje opravičuje s čedalje boljšimi predstavami, saj je v zadnjih tednih vnovič prava lokomotiva domžalske sredine. V zadnjih treh tekmah se je Lenartčan dvakrat vpisal med strelce, z golom pa je marca potrdil tudi domžalsko napredovanje v finale pokalnega tekmovanja. Še nekoliko lepši je pogled na število zaključnih podaj, v letošnji sezoni je na svoj račun dodal šest asistenc, štiri v zadnjih šestih tekmah, zadnjo v tekmi z Rudarjem, ko je tudi zadel, Domžalčani pa so se po treh zadetkih v drugem polčasu veselili zanesljive in pomembne zmage.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so med tednom odigrali tudi pripravljalno srečanje s kranjsko Zarico in v mrežo drugoligaša pospravili pet zadetkov. Simon Rožman je priložnost za igro namenil premešani zasedbi, mesto na igrišču pa je prvič po septembrski poškodbi kolena dobil tudi Juninho. Brazilec se počasi, a zanesljivo vrača na igrišča, s tem pa tudi v lov na vrh klubske lestvice. Vselej nasmejani vezist je namreč v domžalskem dresu odigral že 196 tekem, s čimer zaostaja zgolj za Luko Elsnerjem. Nekdanji kapetan in trener rumeno-modrih je za Domžale zbral kar 227 nastopov.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper ostaja strup za Domžalčane
    Nogometaši Kopra so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3:0 (2:0).

DELI NA