29.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Bravo

Prva liga Telemach, 11. krog

KOPER - BRAVO

1. oktober 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci 8-15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: Omar Correia

Sobotni maraton Prve lige Telemach bosta z večernim spopadom sklenila Koper in Bravo. Majska pokalna finalista sta v reprezentančni premor vstopila z zmago, s kakšno popotnico bosta odprla oktober? Koprčani so bili v Sežani boljši z goloma Žana Benediča in Omarja Correie, ki pa si je po zadetku prislužil še izključitev in bo moral izpustiti tudi obračun z Mariborom. Četa Zorana Zeljkovića se je z zmago na Krasu vrnila v mirnejše vode, saj je pred tem izgubila tri od štirih preizkušenj. Primorci bodo tudi po prvem oktobrskem obračunu ostali najmanj tretji, vsaj do nedeljskega večera, ko bodo Celjani gostili Radomlje, pa se lahko znova povzpnejo na drugo mesto lestvice.

Kdo je vroč?

Koper je po uspešni sezoni ostal brez dveh močnih adutov v napadu, saj se je po Laminu Colleyju od Bonifike poslovil še Kaheem Parris. Maks Barišić nadaljuje z okrevanjem po poškodbi kolena, Dario Kolobarić pa za zdaj še ni potrdil visokih pričakovanj. Morda so na Primorskem tudi zato poskrbeli za dodatno rešitev v konici napada, saj se je kanarčkom pridružil 28-letni Bright Osagie Edomwonyi. Nigerijec je 127 tekem odigral tudi v avstrijski Bundesligi, kot član Sturma in Austrie pa je dosegel 21 zadetkov.

Ali ste vedeli?

Tako kot Maribor, Mura in Olimpija, se bo tudi Koper boju za pokalno lovoriko, ki jo brani iz minule sezone, pridružil v drugem krogu tekmovanja. Ker v letos prenovljeni izvedbi Pokala Pivovarna Union klubi do drugega kroga igrajo z nasprotniki iz matične medobčinske zveze, je ples kroglic odločil, da se bodo kanarčki uvodoma udarili z Izolani, ki jih v 3. SNL zahod znova vodi Vlado Badžim, v preteklosti tudi trener Kopra. Sosedski derbi bo odigran 19. oktobra, odigran pa bo na igrišču Mestnega stadiona Izola.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Brava so se poleti, ko so se Koprčani pripravljali tudi na evropski dvoboj z Vaduzom, že maščevali za poraz v finalu Pokala Pivovarna Union, ki ga bodo letos odprli s prvoligaškim obračunom proti Radomljam. Srečanje v Šiški je po podaji Ivana Šaranića odločil Almin Kurtović, to pa je bila za Ljubljančane tudi edina zmaga do sedmega kroga prvenstva. Četa Dejana Grabića je do slavja v Sežani izgubila z Olimpijo, Domžalami, Celjem in Muro, po zmagi v desetem krogu Prve lige Telemach, ko so v prestolnici klonili Goričani, pa se zdi, da so težave odpravljene. V kakšni podobi se bo Bravo predstavil na Bonifiki? Ljubljančani so se v Kopru veselili v uvodu lanske sezone, ko je tekmo odločil Vanja Drkušić.

Kdo je vroč?

Dvoboj z Gorico je z dvema goloma odločil Martin Kramarič, Bravo pa se je tako vsaj deloma oddolžil za presenetljiv poraz v uvodnem krogu. Belokranjec je s tremi goli najboljši strelec Ljubljančanov, zdi pa se, da mu nekaj dodatnega motiva daje tudi kapetanski trak. Nekdanji nogometaš Krke in Maribora ima po 173 prvoligaških tekmah in pri 24 letih že dovolj izkušenj, da ljubljansko zasedbo popelje višje po ligaški lestvici.

Ali ste vedeli?

Medtem ko so Koprčani reprezentančni premor izkoristili za skok v Verono, kjer so z 2:0 izgubili s Hellasom, je Bravo odigral pripravljalno tekmo z Dobom. Ljubljančani so slavili z izidom 3:2, mrežo drugoligaša pa so zatresli Luka Štor, Gal Kurež in Gašper Gaberšek Rotovnik. Dejan Grabić je med tekmovalnim premorom pogrešal Davida Flakusa Bosilja in Gašperja Vodeba, ki sta bila del mlade reprezentance Slovenije, Ivan Šaranić pa je oblekel dres hrvaške reprezentance do 20 let.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.10.2022 | Prva liga Telemach
    Koper doma do točk proti Bravu
    Nogometaši Kopra so v 11. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 2:0 (1:0).

DELI NA