12.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Bravo

Prva liga Telemach, 27. krog

KOPER - BRAVO

13. marec 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Spored treh nedeljskih preizkušenj bo sklenjen na Bonifiki. Koper se je, potem ko je na štirih tekmah iztržil zgolj dve točki, vrnil v pozitivne tirnice in se z zmago v obračunu z Radomljami približal vodilnemu Mariboru, ki je v Kidričevem reševal točko. Srečanje ob Kamniški Bistrici je s prvencem v Prvi ligi Telemach odločil Marko Đira, ki se je na Primorsko preselil to zimo. Časa za rajanje ob težko pričakovani zmagi ni bilo, saj se prvenstvo tudi za Koprčane nadaljuje v ostrem ritmu. V nedeljo bo v Kopru gostovala ekipa Brava, ki je s slavjem v Ljudskem vrtu dokazala, da je lahko nevarna prav vsakemu nasprotniku. To so Koprčani jeseni občutili tudi na lastni koži, saj so se zmage na Obali veselili Ljubljančani. Se bodo kanarčki oddolžili za tedanji poraz?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Čaka nas nova težka tekma, tako kot je vsaka. Gremo tekmo po tekmo, proti Radomljam ni bilo lahko igrati, saj smo vedeli, da nas samo zmaga drži v igri. Čutil se je psihološki pritisk, vendar so fantje reagirali, kot morajo."

Matej Palčič, branilec FC Koper: "Doma gremo vedno po tri točke. Če želimo biti v vrhu lestvice, moramo osvojiti tri točke."

Kdo je vroč?

Zoran Zeljković je po srečanju v Domžalah vesel tesne zmage, zadovoljen pa je bil tudi s podatkom, da so njegovi varovanci prvič po 16. krogu Prve lige Telemach svojo mrežo ohranili nedoktanjeno. Adnan Golubović ni imel pretiranega dela, se je pa na zelenici, ki jo je dodobra spoznal kot član Domžal, izkazal z nekaj posredovanji. Bo Kranjčan svoja vrata zaklenil tudi v obračunu z Bravom?

Ali ste vedeli?

Že omenjeni Marko Đira je bil osrednji junak koprske zmage v Športnem parku Domžale. Hrvat je v končnici prvega polčasa natančno sprožil z roba kazenskega prostora in dosegel odločilni zadetek za pomembno zmago. Z njo Koper ostaja v igri za sam vrh lestvice, Đira pa dokazuje, da v preteklosti ni zaman branil barv zagrebškega Dinama. Za prvo moštvo modrih je v vseh tekmovanjih zbral 21 nastopov.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Brava med tednom niso uspeli nadgraditi zmage iz Ljudskega vrta, kjer so Mariboru zadali prvi poraz po lanskem septembru. Za zasedbo trenerj Dejana Grabića je bil usoden sežanski Tabor, bolje rečeno Dino Stančič, ki je krog pred tem zatresel že mrežo tokratnih gostiteljev Brava. Šiškarji z ničlo niso izkoristili priložnosti, da bi se ob pomoči Mure znova močno približali mestnemu tekmecu iz Stožic, z 38 točkami na svojem računu pa ostajajo peti. Nova priložnost, da se pomaknejo bližje mestom, ki zagotavljajo evropsko vstopnico, se Ljubljančanom ponuja že v nedeljo. Bravo je jeseni že presenetil na Bonifiki, tedaj je bil natančen zdaj že bivši kapetan Vanja Drkušić, so se pa Koprčani nato veselili v prestolnici. Izplen medsebojnih tekem je za zdaj povsem poravnan, ob dveh zmagah - eni domači in eni gostujoči - sta si nedeljska nasprotnika še dvakrat razdelila plen.

Kdo je vroč?

Grabić je po tem, ko je Renato Josipović v Domžalah klonil trikrat, posegel po vratarski rošadi. Dalmatinca med vratnicama Brava je zamenjal Istran, Matija Orbanić pa je bil nato junak mestnega derbija z Olimpijo. Enaindvajsetletnik je v končnici tekme zaustavil strel z bele točke in preprečil zmago nekdanjega delodajalca, nekaj dni zatem pa je bil nagrajen z novo pogodbo. V Pulju rojeni vratar bo barve Brava branil do izteka sezone 2023/24.

Ali ste vedeli?

Orbanić je v sezono vstopil kot trenerji vratar Brava, saj je dres ljubljanskega kluba poleti nosil tudi Igor Vekić. Po selitvi Škofjeločana na Portugalsko je mesto med vratnicama dobil Renato Josipović, ki je v Ljubljano posojen s strani Dinama. Šibenčan je bil pred dnevi znova vpoklican v mlado izbrano vrsto Hrvaške, ni pa edini član Brava, ki ga je doletela ta čast. Tudi Amar Memić, ki je pred selitvijo v Slovenijo igral v drugem rangu bosansko-hercegovskega nogometa, se je znašel na seznamu mlade reprezentance svoje domovine.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2022 | Prva liga Telemach
    Koper ni izkoristil remija Maribora
    Nogometaši Kopra in Brava so se v 27. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA