Pred tekmo: Koper - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

KOPER - BRAVO

1. maj 2021, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

KOPER

Prepoved nastopa: Mihail Caimacov

Zadnji primorski derbi letošnje sezone ni postregel z nogometno predstavo, ki bi si jo bilo vredno zapomniti. Tako Koprčani kot Goričani so bili pretekli konec tedna sila nerazpoloženi, zato ne čudi, da je po 90 minutah na semaforju svetil začetni izid. Ta je zagotovo bolj ustrezal Goričanom, ki se borijo za obstanek, v koprskem taboru pa so bili s točko manj zadovoljni. Nenazadnje jim Domžale (in hkrati evropska mesta) počasi, a zagotovo uhajajo. Kanarčki so z zmago nad Dravo sicer poskrbeli, da je v igri ostala tudi pokalna alternativa, a vsega vendarle ne smejo staviti na enega konja. V soboto pričakujejo sedmi Bravo, kaj bo prinesel dvoboj rumenih?

Kdo je vroč?

Če so na primorskem derbiju koprski topovi mirovali, smo na Ptuju spremljali povsem drugačno zgodbo. Štajersko mrežo je dvakrat zatresel kdo drug kot Nardin Mulahusejnović. Visokorasli nogometaš bo zagotovo ogrožal tudi ljubljanska vrata, na drugi strani pa bo koprska pomagal varovati Maj Mittendorfer. Dvajsetletni branilec se je na Bonifiko, kjer bo po podpisu nove pogodbe ostal do konca sezone 2022/23, vrnil po vmesni epizodi pri Olimpiji.

Ali ste vedeli?

Koper se je sredi tedna v polfinalu Pokala Pivovarna Union pridružil Celju in Domžalam, prvoligaško četverico pa je nekaj ur zatem dopolnila še ljubljanska Olimpija. Petkov žreb je kanarčke v boj za lovoriko poslal v knežje mesto, Domžale pa se bodo isti dan, tj. 12. maja, udarile z zmaji. Veliki finale, ki ga letos gosti koprska Bonifika, bo predvidoma na sporedu 25. maja. Kdo bo novi pokalni prvak?

 

BRAVO

Prepoved nastopa: David Brekalo

Dejan Grabić je po tekmi z Mariborom dejal, da bi si Bravo zaslužil več. Ljubljančani so proti Mariboru pokazali dovolj vsaj za remi, a so ostali praznih rok. K drugemu zaporednemu porazu so prispevali tudi sami: vse priložnosti (in ni jih bilo malo) so v soboto ostale neizkoriščene. Čeprav bo v zaključku prvenstva le stežka prišlo do zapletov, ki bi Šiškarje, zaenkrat varno ugnezdene na sedmem mestu, pahnili v boj za obstanek, so v prestolnici upravičeno razočarani. Podoben (pravzaprav povem enak) izplen na zadnjih petih tekmah ima na primer Celje, že nekaj časa daleč najslabše razpoložena ekipa lige. Bodo Ljubljančani svojo bero izboljšali na Bonifiki? Jeseni so se iz Kopra vračali sklonjenih glav. 

Kdo je vroč?

Marsikateri privrženec šišenske zasedbe je pred dvobojem z vijoličastimi računal na Milana Tučića. Nič čudnega, visokorasli napadalec, ki se je v ljubljanskega prvoligaša vrnil pozimi, je s sedmimi goli prvi strelec svoje ekipe. Toliko večje je bilo zato razočaranje ob dveh izrazitih priložnostih, ki jih je Tučić uspel zapraviti. Se bo navijačem oddolžil v Kopru? Kanarčkom je letos že zabijal, februarja je k zmagi s 3:0 prispeval zadetek.

Ali ste vedeli?

Almin Kurtović je na tekmi z Mariborom podrl zavidljiv mejnik. Branilec je v igro pritekel po odmoru, to pa je bil zanj že 200. nastop na državni ravni v vseh selekcijah Brava. Enaindvajsetletnik je tako šele drugi nogometaš v zgodovini šišenskega kluba, ki se lahko pohvali s tovrstnim dosežkom. Več nastopov (220) je za Ljubljančane zbral le njegov partner v obrambi David Brekalo. Slednjega v soboto ne bo v zasedbi Dejana Grabića, kakšno vlogo bo dobil Kurtović?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tudi v Kopru brez zadetkov
    Nogometaši Kopra in Brava so se v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA