Pred tekmo: Koper - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

KOPER - BRAVO

24. november 2020, ob 16.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koper je tudi v primorskem derbiju z Gorico podaljšal serijo neporaženosti. Kanarčki so na svoj račun dodali 20. točko, tretja ekipa Prve lige Telekom Slovenije pa je neporažena na zadnjih sedmih ligaških preizkušnjah. Koprčani resda niso prišli do četrte zaporedne zmage, a so tudi z remijem ostali v stiku z vrhom lestvice. Točka je še toliko pomembnejša tudi zaradi tega, ker so gostitelji tekmo odigrali brez dirigenta Dareta Vršiča. Prvi asistent lige po poškodbi mišice še ni bil nared za nastop. Bi lahko zaigral v torek, ko na Bonifiko prihaja Bravo? Ljubljančani so nazadnje slavili v šestem krogu državnega prvenstva. Septembrski spopad teh dveh tekmecev ni ponudil zadetkov, bodo napadalci bolj razpoloženi na Primorskem?

Ivica Guberac, vezist Kopra: "V klubu in v mestu vlada pozitivna klima in smo zelo veseli, da je tako. Tifozi so naš dvanajsti igralec, pohvale za to, kar so v soboto pripravili za nas. Lep je pogled na glavno tribuno in sporočilo, ki so nam ga pustili. Kot kapetan se jim v imenu cele ekipe zahvaljujem in jim sporočam, da bomo vedno pustili zadnji atom moči na igrišču. Za klub, za njih in za vse v mestu."

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič je na primorskem derbiju pogrešal Dareta Vršiča, se je pa razveselil novega zadetka Nardina Mulahusejnovića. Bosansko-hercegovski vezist je v drugem polčasu izkoristil najstrožjo kazen in na svoj račun dodal šesti gol sezone. Nekdanji napadalec Maribora, ki se je z dobrimi predstavami prebil tudi do mlade reprezentance svoje domovine, zdaj znova sam kraljuje na vrhu ligaške razpredelnice strelcev. Bo tako ostalo tudi po dvoboju z Bravom?

Ali ste vedeli?

Dare Vršič je primorski derbi spremljal na tribuni, se je pa poškodbi v moštvo vrnil Ivica Guberac. Otrok Bonifike je zaigral prvič po petem krogu in tekmi z Muro, po vstopu v 84. minuti pa je v statistiko vpisal še drugi nastop v letošnjem prvenstvu. Izkušeni vezist je v dresu Kopra odigral že 185 prvoligaških srečanj, na večni klubski lestvici pa zaseda sedmo mesto. Le še en nastop ga loči od Enesa Handanagića, na vrhu pa je s 321 nastopi neulovljiv Ermin Hasić.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: Žan Trontelj

Koper v zadnjem obdobju niza dobre rezultate, precej skromnejši pa je tokratni nasprotnik povratnika v prvoligaško druščino. Ljubljančani so se zadnje zmage veselili v šestem krogu prvenstva, ko so v Šiški presenetili Muro. V soboto je bil v prestolnici po preobratu boljši Maribor, a so varovanci Dejana Grabića pokazali, da so med reprezentančnim premorom dvignili svojo formo. Ljubljančani so bili nekajkrat nevarni za vrata Ažbeta Juga, a so kljub številnim poskusom ostali brez točk. Zasedba iz Šiške ostaja pri 12 točkah in na osmem mestu razpredelnice, a sta se po remiju v minulem krogu približala oba zasledovalca. Tako Aluminij kot Gorica zaostajata le še za dve točki. Kakšna bo razlika po 13. krogu prvenstva?

Dejan Grabić, trener Brava: "Sledi nor ritem, skrbeli bomo le za regeneracijo in pripravo na tekmo. Imeli smo srečo, da imamo v primerjavi s Koprom pol dneva več za počitek in pripravo na tekmo. Pričakujem, da bi to moralo biti tekom 90 minut naša prednost, ob vsej mladosti in svežih igralcih, ki bodo nastopili v prvi enajsterici." 

Kdo je vroč?

Tudi Dejan Grabić je, podobno kot Miran Srebnič, na sobotni tekmi z Mariborom pozdravil povratnika. Mustafa Nukić je po mestnem derbiju z Olimpijo izpustil dve ligaški preizkušnji, v dvoboju z Mariborčani pa je bil znova med najbolj zagnanimi. Izkušeni napadalec je v prvem polčasu načel mrežo gostov, štajerska vrata pa je ogrožal tudi v nadaljevanju tekme, ko je bil nevaren z dvema poskusoma. Bo Ljubljančan, ki je v soboto presegel mejo pet tisoč prvoligaških minut, tako razigran tudi v Kopru?

Ali ste vedeli?

Bravo bo na Bonifiki odigral 48. tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije, Ljubljančani pa se bodo skušali še tridesetič izogniti porazu. Četa Dejan Grabića je doslej nabrala 13 neodločenih izidov in 16 zmag, rumeni so se sedemkrat veselili na gostovanjih. Že omenjeni Mustafa Nukić je v dresu Brava odigral največ tekem, izpustil je zgolj tri, tekmo manj pa ima na svojem računu kapetan Ovbokha Agboyi. V letu 2020 si enajsterice ne gre zamisliti niti brez Žana Trontlja, a bo bočni branilec gostovanje na Bonifiki izpustil zaradi štirih rumenih kartonov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani z zmago nad Bravom na vrh
    Nogometaši Kopra so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Bravo z 2:1 (1:0).

DELI NA