Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

2. april 2017, ob 18.00: KALCER RADOMLJE - RUDAR VELENJE

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 521 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 5 evrov
- ženske, dijaki, študenti in upokojenci: 3 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Luka Cerar

Radomljani v Ljudskem vrtu niso presenetili, čeprav so se dobro upirali domačinom. Zmagovalca je odločil zadetek v sedmi minuti, ko je Aljaža Ivačiča matiral Dare Vršič. Letošnji povratnik v prvoligaško konkurenco je bil najbližje izenačenju v drugem polčasu, ko je Rok Jazbec poslal nevaren predložek pred vrata Jasmina Handanovića, ki je nevarno žogo preusmeril čez gol. Mlinarji tako še vedno čakajo na prvo točko v nadaljevanju sezone, z devetimi točkami pa so pred zadnjim dejanjem tretje četrtine Prve lige Telekom Slovenije prikovani na dno razpredelnice. Eno od točk so nogometaši Radomelj vknjižili tudi v obračunu s tokratnim nasprotnikom Rudarjem. Dvoboj ob Kamniški Bistrici je postregel s štirimi zadetki, gostitelji so z goloma Barukčića in Šipka dvakrat povedli, a so se knapi po zaslugi Zeca in Glavine rešili poraza.

Kdo je vroč?

Ne le točke, Radomljani v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije pogrešajo tudi zadetke. Ob 11 prejetih golih so Radomljani pot do nasprotne mreže našli zgolj enkrat. Na zelenici koprske Bonifike se je s pravim evrogolom proslavil vezist Josip Balić. Adnan Zildžović, ki bo v nedeljo pogrešal Luko Cerarja, v želji po idealni enajsterici še naprej posega po rošadah, a za zdaj še ni imel srečne roke z izbiro ofenzivno usmerjenih nogometašev. Radomljani čakajo tudi na prebujenje Marka Nunića, ki je jeseni dosegel pet zadetkov, bi lahko Ljubljančan strelske naprave naravnal v tekmi z Rudarjem?

Ali ste vedeli?

Če Radomljani tudi v šestem poizkusu ne bodo vknjižili niti točke, bodo izenačili negativni dosežek z jesenskega dela sezone. Med 10. in 15. krogom Prve lige Telekom Slovenije so rumeni izgubili šeskrat zapored. Moštvo tedanjega stratega Janija Žilnika je pokleknilo pred DOmžalčani, Ljubljančani, Goričani, Kidričani, Celjani in Koprčani, slabo serijo pa so Radomljani prekinili z remijem v Krškem. Radomljani so v krstni prvoligaški sezoni sicer sestavili še daljši niz brez zmage, saj so prvo prvoligaško točko vknjižili v deveti preizkušnji sezone, ko so remizirali s Krko. Absolutni rekord sicer pripada Izolanom, ki so nanizali kar 17 zaporednih porazov.

 

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Nič kaj bolje kot Radomljanom se v zadnjih tednih ne godi niti Velenjčanom. Knapi so po uvodnem remiju z Domžalčani presenetili v Stožicah in s štirimi doseženimi zadetki nadigrali Olimpijo, po ljubljanskem skalpu pa so zapadli v rezultatsko krizo. Že pred reprezentančnim premorom so morali varovanci trenerja Vanje Radinovića priznati premoč Gorici in Aluminiju, med tednom pa so bili v sosedskem derbiju še četrtič zapored boljši Celjani. Rudar je tako zaostal za Gorico in Celjem ter tudi Koprom, ki se lahko z zmago v primorskem derbiju še vrne v boj za četrto mesto. Velenjčani so se po seriji treh zaporednih porazov znašli v dosegu zasledovalcev, saj so jih Krčani z zmago na Bonifiki že ujeli, deveti Aluminij pa zaostaja štiri točke. Ni potrebno poudarjati, da bi bile tri točke za velenjsko četo več kot zgolj dobrodošle, saj šaleško zasedbo po gostovanju v Domžalah čaka tekma s Krškim, ki ji bodo v naslednjih štirih krogih sledili še obračuni z vodilno trojico.

Kdo je vroč?

Velenjčani bodo v dvoboju z Radomljami upali tudi na prebujenje napadalnega dvojca, ki v zadnjih dveh tekmah ni bil uspešen. John Mary je bil nazadnje natančen ob velenjskem slavju v Ljubljani, Dominik Glavina pa je dober teden kasneje, po goriškem prekršku nad Maryjem, izkoristil najstrožjo kazen in v statistiko vpisal še 14. zadetek sezone. Hrvaški napadalec, ki si z Luko Zahovićem še vedno deli vrh ligaške lestvice strelcev, je bil jeseni dvakrat natančen tudi proti Radomljam. V prvi tekmi je z golom osem minut pred zadnjim sodniškim žvižgom priigral pomembno točko, v Velenju pa je v 73. minuti načel radomeljsko mrežo in tlakoval pot do zmage z 2:0.

Ali ste vedeli?

Damjan Trifković je v tekmi s Celjem poskrbel za nov vpis v zgodovino velenjskega prvoligaša. Otrok Rudarja se je že jeseni z 200. prvoligaškim nastopom v dresu Rudarja zavihtel na vrh klubske lestvice, v sredo pa se je prebil tudi na prvo mesto tabele, ki prikazuje število odigranih minut. Trifković je skočil pred pokojnega Željka Spasojevića, ki je za knape odigral 16.014 minut, 29-letni vezist pa se lahko po derbiju s Celjani pohvali s 16.058 minutami v zeleno-črni opravi.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Radomlje - Rudar Velenje 1:5 (0:4)
    Nogometaši Rudarja iz Velenja so v tekmi 27. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v Domžalah premagali Radomlje s 5:1 (4:0).

DELI NA