Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

18. marec 2017, ob 18.00: KALCER RADOMLJE - KRŠKO

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 532 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 5 evrov
- ženske, dijaki, študenti in upokojenci: 3 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Igor Barukčić

Radomljani ob Ljubljančanih v drugem delu prvenstva še niso vknjižili novih točk. Zadnjeuvrščena ekipa Prve lige Telekom Slovenije je morala po Aluminiju in Celju priznati premoč Koprčanom, v soboto pa čaka varovance trenerja Adnana Zildžovića še druga spomladanska preizkušnja s tekmecem z dna ligaške razpredelnice. Ob Kamniški Bistrici bo gostovalo Krško. Mlinarji so v obeh jesenskih dvobojih iztržili po točko, obe tekmi pa sta postregli s končnico, po kateri so imeli več razlogov za zadovoljstvo prav Radomljani. V domžalskem Športnem parku so gostitelji izenačili v 88. minuti, ko je Igor Barukčić realiziral najstrožjo kazen,radomeljski kapetan pa je v isti minuti srečanja v Krškem podal še za gol Marka Nunića, ki je tedaj preprečil poraz rumenih, a se je po osvojeni točki z radomeljski klopi vseeno poslovil Jani Žilnik.

Kdo je vroč?

Gledalci na sobotni tekmi Kopra in Radomelj so videli pet izjemno lepih zadetkov. Pod morda najlepšega v dvoboju se je podpisal Josip Balić, a projektil hrvaškega vezista moštvu ni prinesel prepotrebnih točk. Nekdanji član Zavrča je na Bonifiki s tremi nevarnimi udarci nakazal, da imajo Radomljani v njem močnega aduta za poskuse z razdalje. Balić bo imel v soboto še nekoliko pomembnejšo vlogo na sredini igrišča, saj bo kapetan Igor Barukčić počival zaradi štirih rumenih kartonov.

Ali ste vedeli?

Radomlje in Krško v dveh prvoligaških spopadih še nista našla recepta za zmago, sta se pa sobotna tekmeca v treh sezonah devetkrat udarila že v 2. SNL. S štirimi zmagami so uspešnejši Krčani, Radomljani pa so ob treh remijih obe zmagi vknjižili na domačem igrišču, obe tekmi sta se končali z izidom 2:0 v korist gostiteljev. Krčani imajo ob tem slabe izkušnje tudi z Markom Nunićem, saj je Ljubljančan v posavsko mrežo pospravil že zajetno število zadetkov. Jeseni je v Krškem preprečil poraz Radomelj, v lanski sezoni se je kot nogometaš Gorice treh od skupno petih zadetkov razveselil prav v obračunih s Krčani, še enkrat pa je Posavcem zabil kot član Šenčurja.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Filip Dangubić in Damjan Vuklišević

Spremenjena ekipa Krškega, od katerega so se med zimo poslovili tudi nekateri dolgoletni člani kluba, ni najbolje krenila v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije. Posavci so v treh tekmah vknjižili le točko, ob remiju v Kidričevem pa izgubili obe domači preizkušnji z Gorico in Celjem, ki se sicer borita za četrto mesto. Vodstvo posavskega prvoligaša se je po nedeljskem porazu s Celjem, ki je v sedmem medsebojnem dvoboju v krško mrežo pospravilo sploh prvi zadetek, odločilo za šok terapijo z zamenjavo trenerja. Tomaž Petrovič je po več kot treh letih svoje mesto prepustil Roku Zorku. Dosedanjega vodjo krške nogometne šole, ki je v minulih letih že dala nekaj obetavnih imen, bo že uvodoma pred zahtevno nalogo, saj Krčane čaka gostovanje pri zadnjeuvrščenih Radomljah. Da bo preizkušnja še nekoliko zahtevnejša, bodo Posavci v Domžalah zaigrali brez Damjana Vukliševića in Filipa Dangubića.

Kdo je vroč?

Novopečeni strateg Krčanov bo moral pred gostovanjem pri Radomljah poiskati nadomestno rešitev za oba izostala aduta. Za nameček je Krško že v Kidričevem ostalo brez Marka Krajcerja, tekmo s Celjem je predčasno zaključil še Dejan Urbanč. Ob luknji v obrambi, v kateri je Marko Dušak še edini osrednji branilec na razpolago, bo izjemno zahtevno nadomestiti tudi Filipa Dangubića, ki je dosegel zadnje tri zadetke zelenih. Dobre predstave pa v nadaljevanju prvenstva kaže tudi Ibrahim Mensah. Ganec, ki je pod Petrovičevo taktirko igral na krilni poziciji, je najprej zadel ob porazu z Gorico, v Kidričevem podal za zadetek Dangubića, v tekmi s Celjem pa izsilil obe enajstmetrovki. Kaj je hitronogi nogometaš prihranil za dvoboj z Radomljami?

Ali ste vedeli?

39-letni Rok Zorko je eden od idejnih očetov krške nogometne šole, v preteklosti pa je bil tudi aktiven nogometaš Krškega. Zorko je Krškemu pomagal do preboja med drugoligaše, v 2. SNL pa je v šestih sezonah zbral 129 nastopov, več kot deset tisoč minut in dosegel tudi 12 zadetkov. Novega trenerja Krčanov ne gre zamešati s še enim Rokom Zorkom, 16 let mlajšim napadalcem, ki je bil v prvoligaški konkurenci član Zavrča, danes pa nosi dres soboške Mure. Kljub identičnemu imenu in priimku dvojec nima sorodstvenih vezi.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Radomlje še naprej brez točke
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah izgubili proti Krškemu z 0:2 (0:0).

DELI NA