Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 22. krog

25. februar 2017, ob 15.00: KALCER RADOMLJE - ALUMINIJ

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 515 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 5 evrov
- ženske, dijaki, študenti in upokojenci: 3 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Domen Jugovar in Denis Lidjan

Tako Kidričani kot Radomljani se bodo v drugi del Prve lige Telekom Slovenije podali s spremembo na trenerskem stolčku. Radomeljski nogometaši so praktično celotne priprave opravili pod taktirko Roberta Pevnika, ki pa se je teden dni pred uvodno pomladansko preizkušnjo poslovil od mlinarjev. Z zahtevnim izzivom se je po odhodu Polzeljana spoprijel Adnan Zildžović, ki ima bogate izkušnje z bojem za obstanek, saj je v preteklosti v prvoligaški konkurenci že obdržal Dravo in Krko. Vodstvo radomeljskega prvoligaša je med zimo zadržalo vse nosilce igre, moštvu pa so dodali nekaj novih obrazov. Največ prvoligaških izkušenj premore Amer Krcić, ki se je v Radomlje preselil iz Rudarja, Olimpija je ligaškemu tekmecu posodila Lea Ejupa in Doriana Babunskega, na prve članske izkušnje pa po igranju v mladinski selekciji Lazia čaka nekdanji mladinski reprezentant Mika Mario Rokavec. Prepotrebne izkušnje je moštvu dodal bočni branilec Mirko Kramarić, ki ima za sabo nekaj sezon igranja med hrvaškimi prvoligaši, za doseganje zadetkov pa bo zadolžen Fedor Predragović.

Adnan Zildžović, trener Radomelj: »To ni tekma za tri točke, to je tekma za šest točk. Naredili bomo vse, da zmagamo to tekmo. Mislim, da smo dobro pripravljeni, še posebej v fizičnem smislu. Glede taktike sem v treh dneh že vpeljal nekaj sprememb. Če bo to dovolj za soboto? Mislim, da bo dovolj, ker smo pridni in pošteni. Dobro se bomo pripravili na nasprotnika, Aluminij sem dvakrat gledal v živo. To je moštvo, ki igra izjemno dober nogomet, videla se ideja prejšnjega trenerja Špehonje.«

Kdo je vroč?

Radomljani, ki imajo v soboto priložnost, da zaostanek za devetim Aluminijem znižajo na šest točk, so se v sklopu priprav na nadaljevanje sezone kar dvakrat podali na tuje. Prvič v hrvaški Umag in drugič v hercegovsko Medžugorje. Čeprav so nasproti Radomljanom večinoma stali drugoligaši, lahko strokovni štab veseli dejstvo, da je radomeljska mreža v devetih tekmah kar šestkrat ostala nedotaknjena. To je dober obet pred nadaljevanjem sezone, ko je Aljaž Ivačič, ki je v 21 jesenskih krogih klonil 45-krat, z nekaj odličnimi predstavami že opozoril nase. Bo tako tudi spomladi?

Ali ste vedeli?

Radomljani so krstno prvoligaško sezono v celoti odigrali pod vodstvom trenerja Dejana Djuranoviča, ki je svojo zasedbo ekspresno hitro popeljal nazaj med prvoligaše, a se je z radomeljske klopi poslovil po petem krogu Prve lige Telekom Slovenije. Desetkratni državni prvak Slovenije se je medtem vrnil v Domžale, kjer bo eden od pomočnikov Simona Rožmana, od njegovega slovesa od Radomelj pa so pri zadnjem klubu prvenstva posegli še po treh trenerskih rošadah. Po tem ko se je Jani Žilnik poslovil predčasno, je jesenski del sezone dokončal Dave McDonough, priprave na nadaljevanje sezone pa je vodil Robert Pevnik, ki pa po še drugem povratku v Radomlje ne bo dočakal uradnega debija. V pomlad bo mlinarje popeljal Adnan Zildžović, ki se že lahko pohvali z uspehi v nepredvidljivem boju za obstanek, saj je prvoligaško vozovnico že izboril kot trener Drave in Krke.

 

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Tudi v Kidričevem so med tekmovalnim premorom poiskali novega trenerja. Bojana Špehonjo, ki je spomladi ekipo popeljal do dolgega niza neporaženosti in drugega mesta na lestvici 2. SNL, je nasledil Slobodan Grubor. Na Reki rojeni strokovnjak je praktično celotno kariero, tako igralsko kot trenersko, preživel v Avstriji, kjer je v samostojni vlogi deloval na klopi Lustenaua in prvoligaša Wolfsbergerja. 48-letnik bo v svojem moštvu pogrešal jeseni dva pomembna člena zvezne vrste, Dejana Krljanovića in Lovra Cveka, ki se je preselil v knežje mesto, nekoliko daljši pa je seznam novincev. Po nogometni upokojitvi Kristiana Lipovca je vratarsko konkurenco okrepil Matija Kovačić, ki smo ga lahko spoznali že v golu Zavrča. Za Haložane sta v preteklosti igrala tudi Alen Krajnc in Sanin Muminović, ki je bil nazadnje član hrvaškega drugoligaša Novigrada. V drugem rangu hrvaškega nogometa so pri Aluminiju našli še enega novinca, Vedra Mesec je bil z devetimi zadetki tudi drugi strelec lige. Novinec v konici napada je Mateo Panadić, eden od tistih, ki bodo skušali zakrpati luknjo na sredini igrišči, pa je tudi ganski vezist Derrick Mensah.

Matic Vrbanec, kapetan in vezist Aluminija: »Imeli smo mesec in pol težkih priprav, v zadnjem tednu pred drugim delom tekmovanja pa to tempiramo s piljenjem taktičnih zamisli trenerja, da še dodatno izboljšamo našo formo in gremo pripravljeni v tekmo z Radomljami. Sobotna tekma je za nas ena pomembnejših v tej sezoni. Zavedamo se, kaj nam bo prinesel pozitiven rezultat, zato smo motivirani in bomo v tem trenutku dali od sebe največ, kar se da. Radomlje so v zadnjem trenutku menjale trenerja zato predvidevamo, da je pred njimi zahtevno obdobje.«

Kdo je vroč?

Podobno kot Radomljani, so tudi Kidričani v času najbolj nizkih temperatur, ki so se v Sloveniji zadržale kar nekaj dni, pobegnili v toplejše kraje. Zasedba Aluminija si je za začasno bivališče izbrala Novigrad oziroma Rovinj, tam pa odigrala tudi tri od skupno šestih preizkušenj. Prav v tretji so se rdeči veselili visoke zmage nad GOŠK Gabelo, saj so v mreži bosansko-hercegovskega drugoligaša končale štiri žoge. Zmago je potrdil Žiga Škoflek, ki je bil med najbolj zaslužnimi, da je Aluminij jesenski del sezone zaključil z zmago in skalpom Celja. Vojničan se je v končnici dvoboja podpisal pod oba zadetka gostiteljev, s petimi zadetki pa je nekdanji član Šampiona tudi prvi strelec moštva.

Ali ste vedeli?

Z odhodom Lovra Cveka in Dejana Krljanovića so Kidričani izgubili tudi nekaj izkušenj, a tudi kapetana. Krljanović je kapetanski trak prevzel od Denisa Topolovca, otroka Aluminija, ki se je od aktivne kariere poslovil pred pričetkom letošnje sezone, v pomlad pa bo z dodatno vlogo in odgovornostjo vstopil Matic Vrbanec, s šestimi podajami tudi drugi asistent prvenstva. Nekdanji up ptujske Drave, ki se je v Aluminij preselil pred šestimi leti, bo z 20 leti tudi najmlajši kapetan v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije, s 33 leti naziv najstarejšega kapetana pripada domžalskemu vezistu Luki Žinku.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.02.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Sanjski začetek za Aluminij
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah izgubili proti Aluminiju z 0:3 (0:0).

DELI NA