Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

6. avgust 2016, ob 18.15: KALCER RADOMLJE - ALUMINIJ

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Radomljani so morali po Domžalah in Olimpiji premoč priznati še tretjemu nasprotniku, ki je v letošnjem poletju slovenske barve zastopal v evropskih tekmovanjih. Četi trenerja Dejana Djuranoviča je v Novi Gorici kazalo dobro vse do zaključnih minut, saj so mlinarji dolgo držali neodločen rezultat, v 78. minuti pa z golom Marka Nunića tudi povedli, a nato v zaključnih minutah prejeli dva zadetka in vknjižili še tretji poraz. Po treh zahtevnih dvobojih aktualnega zmagovalca 2. SNL čaka vsaj na papirju nekoliko lažji tekmec, ki so ga imeli moč spoznati že v lanski sezoni. Ob Kamniški Bistrici bo gostoval Aluminij, ki se po treh krogih ravno tako ne more pohvaliti z vsaj eno prvoligaško točko. Bodo Radomljani po prvem zadetku sezone v soboto prišli tudi do točkovnega izplena?

Kdo je vroč?

Marko Nunić je v sobotnem dvoboju z Gorico prebil led in se podpisal pod prvi prvoligaški zadetek Radomelj v letošnji sezoni. Za Ljubljančana je bilo gostovanje na severu Primorske zagotovo nekaj posebnega, saj je v preteklem tekmovalnem letu v sinje-modrem dresu  prvič okusil zajetnejšo prvoligaško minutažo. Ples kroglic je sicer določil, da se bo Nunić v uvodu sezone pomeril s kar tremi bivšimi klubi. Po Olimpiji in Gorici še z Aluminijem.

Ali ste vedeli?

Nunić, sicer otrok ljubljanske Olimpije, je vse do lanske sezone, ko je zastopal goriške barve, skorajda tri leta preživel na drugoligaških igriščih. Po kaljenju v Radomljah je danes 23-letni napadalec še za Šenčur in Aluminij, v dresu katerih je potrdil dobre strelske sposobnosti. V sezoni 2013/14 je bil s 16 zadetki kot nogometaš Šenčurja najboljši strelec 2. SNL, sezono zatem je za Aluminij dosegel še zadetek več in zaostal zgolj za Matejem Poplatnikom, ki je bil z 18 zadetki okronan za najboljšega strelca lige.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Tudi Kidričani se, podobno kot velja za Radomljane, po uvodnih treh krogih ne morejo pohvaliti s točko na svojem računu. Aluminij se je po dveh gostovanjih, ter porazih z Gorico in Koprom, minulo nedeljo predstavil še domači publiki. Rdeče-beli so se v obračunu s Celjem dvakrat vrnili po rezultatskem zaostanku, a sta bila zadetka Josipa Zebe in Roberta Kureža vseeno premalo za rezultatski uspeh. Zdaj čaka zasedbo stratega Bojana Špehonje novo gostovanje, tokrat nekoliko bližje Štajerski, saj se bodo »šumari« odpravili v Domžale.

Kristian Lipovac, vratar Aluminija: »Po treh porazih ni najlažje. Seveda pričakujemo težak dvoboj proti Radomljam. Tako oni, kot mi, smo novinci v ligi, in smo edini dve ekipi brez doseženih točk, zato je tekma zelo pomembna. Vsak dvoboj v prvi ligi je težak, točke pa so tiste, ki štejejo. Prva liga je najvišji rang tekmovanja v Sloveniji, zato je motivacija zelo visoka. Vemo, da smo tisti, ki smo prišli iz druge lige in da ne bo vse tako preprosto. Ne glede na tri poraze je vzdušje v ekipi v redu. Strnili smo vrste, se pogovorili in trdo trenirali. S takim delom bomo od tekme do tekme nadaljevali. To je edina pot, do zastavljenega cilja v letošnjem letu, ki pa vsi vemo, kakšen je.«

Kdo je vroč?

Tudi Kidričani, ki so sicer že proti Gorici in Kopru ustvarili lepo število priložnosti, so morali na prvi zadetek v sezoni čakati do tretjega kroga. Najprej je bil uspešen Josip Zeba, nato pa se je z lepim udarcem z razdalje izkazal še Robert Kurež. Slednji je eden najizkušenejših nogometašev Aluminija, saj je klubu pomagal že v krstni prvoligaški epizodi. Nogometaš, ki se je zatem preizkušal tudi v Grčiji, je s skupno 15 zadetki daleč najboljši prvoligaški strelec v zgodovini kluba, koliko jih bo v nadaljevanju sezone še dosegel?

Ali ste vedeli?

Kidričani tokratnega nasprotnika dobro poznajo, saj so se z Radomljami merili že v lanski sezoni. Čeprav sta obe ekipi v poletju in pripravah na prvoligaške izzive doživeli nekaj sprememb, pa je okostje ekip ostalo nespremenjeno. V dvobojih pretekle sezone so bili precej uspešnejši Radomljani, saj so dobili dve od treh medsebojnih tekem. Po porazu s 6:1 se je s kidričevske klopi poslovil trener Romih, pod vodstvom Simona Sešlarja pa so Kidričani izgubili tudi drugo tekmo, saj so Radomlje slavile z izidom 0:4. Tretje srečanje se je končalo z delitvijo točk.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Novinca v ligi brez zmagovalca
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Aluminija so se v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

DELI NA