Pred tekmo: Gorica - Tabor

Kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije, druga tekma

GORICA - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA

2. junij 2019, ob 17.00

Neposredni prenos: prvaliga.si

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- prost vstop

 

GORICA:

Prepoved igranja: /

Primorska bo imela tudi v prihodnji sezoni svojega predstavnika med nogometno elito, vprašanje pa je, če bo to Gorica ali Tabor. Sežanci v Novi Gorici branijo gol prednosti s prve tekme, Goričani želijo nadaljevati prvoligaško tradicijo, ki traja že vse od slovenske osamosvojitve. S takšno tradicijo se lahko pohvalijo le še v Celju in Mariboru, zato lahko nedeljski obračun »vrtnic« in »češenj« označimo za zgodovinsko tekmo. Goričani bodo morali za obstanek med prvoligaši pokazati precej boljšo igro kot na tekmi v Sežani, ko ob dobro postavljenem in agresivnem nasprotniku niso našli prave poti do domačih vrat. Sinjemodri imajo po zaslugi enajstmetrovke Etiena Velikonje še vedno lepe možnosti za obstanek, saj jim zadostuje že zmaga z izidom 1:0. Gol Sežancev bi zapletel situacijo, v takšnem primeru bi četa Saše Kolmana potrebovala zmago z dvema zadetkoma razlike.

Kdo je vroč?

Kdo bo v prihodnji sezoni igral v Prvi ligi Telekom Slovenije? Pred povratno tekmo so v prednosti Kraševci, v nedeljo pa bodo veliko štele tudi izkušnje. Le-te ne primanjkuje Etienu Velikonji, ki je dolga leta igral v tujini, v nedeljo pa bo moral prevzeti dodatno breme in biti eden od jezičkov na tehtnici. Prekaljeni napadalec je po zimski vrnitvi v matično sredino v državnem prvenstvu dosegel osem zadetkov, v Sežani pa je uspešno izvedel tudi najstrožjo kazen. Je lahko prav on v nedeljo junak domačega moštva?

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, je Gorica del prvoligaške druščine že vse od osamosvojitve Slovenije. Goričani so doslej v Prvi ligi Telekom Slovenije odigrali 974 tekem, s 1.452 točkami pa na večni lestvici državnega prvenstva pa zaostajajo zgolj za Mariborom. Na severu Primorske se lahko pohvalijo s štirimi naslovi državnih prvakov, vrhunec goriškega nogometa pa sega v obdobje med leti 2003 in 2006. Gorica je tedaj pod vodstvom Pavla Pinnija slavila kar tri zaporedne naslove, ogrodje moštva pa so sestavljali doma vzgojeni nogometaši.

 

CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA:

Prepoved nastopa: /

Bodo nogometaši Tabora zadržali prednost iz prve tekme, ki so jo na svojem igrišču dobili z izidom 2:1? Domače gledalce sta razveselila Stefan Stevanović in Antonio Azinović, ki je soigralce v vlogi kapetana odlično vodil tudi pri obrambnih zadolžitvah. Sežanci so na razmočeni zelenici dobro zaprli poti do svojega gola, gostom pa niso puščali veliko prostora. Goričani si niso pripravili veliko nevarnih priložnosti, Kraševci pa so si po prvi polovici kvalifikacij zagotovili ugodno izhodišče za povratno tekmo v Novi Gorici. Varovanci Andreja Razdrha bodo na severu Primorske lovili zgodovinski dosežek, napadli bodo uvrstitev v Prvo ligo Telekom Slovenije, v kateri so doslej odigrali zgolj eno sezono. Rdeče-črni so bili del slovenske nogometne elite ob prelomu tisočletja, a so se po skromnem izkupičku hitro vrnili med drugoligaše.

Kdo je vroč?

Novogoriška obramba je zaustavila prvega sežanskega strelca Kebeja, več preglavic pa je »vrtnicam« povzročal Stefan Stevanović. Srbski nogometaš se je podpisal pod prvi zadetek, v drugoligaškem tekmovanju pa je zabil sedem golov. Ofenzivno usmerjeni vezist je s svojim tehničnim znanjem pomembno orožje čete Andreja Razdrha, ki bo nanj zagotovo računal tudi v nedeljo. Je lahko prav

Ali ste vedeli?

Se lahko Goričani spet izvlečejo v dodatnih kvalifikacijah? Sinjemodri so si na podoben način obstanek med prvoligaši zagotovili že v sezoni 2014/15, ko so bili v kvalifikacijah boljši od Aluminija. Tudi sicer imajo prvoligaši boljšo statistiko od izzivalcev iz 2. SNL. Lani je bil Triglav prevelika ovira za ptujsko Dravo, čeprav so Štajerci na povratni tekmi tehtnico že nagnili v svojo korist. Leto pred tem ni bilo kvalifikacij, v sezoni 2015/16 smo spremljali štajerski obračun Zavrča in Aluminija, po preobratu pa so se veselili Haložani. Kdo bo slavil letos?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Gorica
    Deveterica prvoligašev je odšla na zaslužen odmor, Gorico pa čakajo dodatne kvalifikacije za popolnitev PLTS. Vrtnice čaka primorski spopad s Taborom, ki je v 2. SNL zasedel drugo mesto. Kdo bo v prihodnji sezoni igral med prvoligaši?

DELI NA