Pred tekmo: Gorica - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 14. krog

GORICA - OLIMPIJA

8. december 2018, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 672 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Bede Amarachi Osuji

V slovenskem »Las Vegasu« se bosta v uvodni sobotni preizkušnji za zadnje jesenske točke udarila ranjena leva. Goričani tudi v Krškem niso uspeli prekiniti serije porazov, Ljubljančani pa so v Kidričevem prejeli zelo boleč udarec. Razplet sobotnega spopada na severu Primorske lahko pomembno vpliva na zimsko dogajanje v Novi Gorici in tudi Ljubljani. Tako Goričani kot Ljubljančani ob pogledu na zadnje rezultate verjetno že komaj čakajo na zimski premor. Zmaji so na zadnjih štirih tekmah slavili zgolj enkrat, še precej skromnejši pa je goriški izkupiček. Miran Srebrnič na zmago čaka že vse od 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije in gostovanja v Kranju, sinje-modri pa so v tem obdobju na šestih tekmah iztržili zgolj točko. A pozor, Goričani so v letošnjem prvenstvu za Olimpijo pravi strup.

Kdo je vroč?

Vrtnicam je poleti pripadla prva tekma, dvoboj v Stožicah pa je po zanimivem zaključku postregel z delitvijo točko. Precejšnje presenečenje bi bilo, če bi se razplet iz uvodnega kroga ponovil tudi v soboto, saj bo Srebrnič pogrešal morda najbolj udarnega nogometaša Osujija. Na drugi strani Grega Sorčan čaka na pomoč soigralcev, saj številna posredovanja niso dovolj za prekinitev rezultatskega posta Gorice, ki ima na zadnjih preizkušnjah precej preglavic predvsem v napadu.

Ali ste vedeli?

Kdo bo prebudil novogoriški napad? Petkratni strelec Bede Amarachi Osuji bo soigralce spremljal na tribuni, Andrija Filipović, ki je ravno tako dosegel pet zadetkov, pa je bil nazadnje natančen v 12. krogu prvenstva. Goričanom se je povsem zaprlo na zadnjih treh tekmah, ko so Sobočani, Kidričani in Krčani slavili z izidom 1:0. Primorci na zadetek čakajo že 282 minut, zadnji gol iz igre pa je star že 333 minut. Sinje-modri so to sezono ljubljansko mrežo zatresli že štirikrat, lahko po domači zmagi in gostujočem remiju presenetijo tudi v soboto?

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Macky Bagnack in Marko Putinčanin

Zmaji so v soboto prejeli eno najbolj odmevnih zaušnic po preboju med prvoligaše. Ljubljančani so v Kidričevem doživeli hud poraz, prejeli kar pol ducata zadetkov, za nameček pa povečali zaostanek za vodilnim Mariborom. Rival iz štajerske prestolnice ima krog pred koncem jesenskega dela sezone kar devet točk naskoka, tudi od Olimpije pa bo odvisno, kakšna bo ta razlika pred nadaljevanjem sezone. Zoran Barišić bo na severu Primorske pogrešal dva člana začetne enajsterice, Marka Putinčanina in Mackyja Bagnacka, ki bo moral po izključitvi v Kidričevem izpustiti štiri srečanja. Dunajčan na klopi aktualnega državnega in pokalnega prvaka bo moral znova, potem ko je že v Kidričevem posegel po rošadah v zadnji vrsti, nekoliko premešati karte v enajsterici. Bo to prineslo novo zmago?

Dino Štiglec, branilec Olimpije: »Vemo, kakšna tekma nas čaka. Z Gorico je vedno težko igrati. So dobro organizirani, hitri v protinapadih, predvsem pa učinkoviti. Letos smo se z njimi že opekli, zdaj pa smo zelo motivirani, da jih premagamo. Tudi mi smo v lanski sezoni vodili z desetimi točkami prednosti, in to v poznejšem delu sezone, pa nas je nasprotnik dohitel, celo prehitel. Vse je možno in nikakor se ne bomo predali. Toda, najprej je treba premagati Gorico.«

Kdo je vroč?

Andres Vombergar je bil po tekmi z Aluminijem eden redkih nogometašev, ki so si tudi s strani pristašev Olimpije pozitivno oceno. Slovenski Argentinec je bil na Štajerskem blizu devetega ligaškega zadetka, a mu je veselje v prvem polčasu kar dvakrat preprečil okvir gola. Robustni napadalec je lahko v nadaljevanju zgolj nemo opazoval simultanko Kidričanov, po tekmi pa nekaj besed izmenjal tudi z rojakom iz Argentine Lucasom Mariom Horvatom.

Ali ste vedeli?

Milan Mandarić po visokem porazu v Kidričevem ni skrival svojega razočaranja. Predsednik Olimpije je v izjavi za javnost izrekel nekaj ostrih besed na račun svojih nogometašev in napovedal korenite kadrovske spremembe. Zmaji so se po tekmi v Kidričevem že razšli s prvim napadalcem, saj je Stožice zapustil Ivan Lendrić, ki pa se v zeleno-belem dresu ni naigral. Nekdanji napadalec Celja je v državnem prvenstvu zbral pet nastopov, a odigral vsega 25 minut. Nekoliko bogatejša je njegova pokalna statistika, saj je odigral dve tekmi in se dvakrat vpisal med strelce.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.12.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija po burnem tednu zaključila z zmago
    Nogometaši Gorice so v 19., zadnjem jesenskem krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:3 (1:1).

DELI NA