Pred tekmo: Gorica - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

GORICA - OLIMPIJA

4. marec 2018, ob 16.55

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 611 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Uroš Celcer in Kyrian Nwabueze

Zimske razmere, ki še vedno vladajo nad večjim delom države, so poskrbele, da bo v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije odigrana zgolj ena tekma. V četrtek je sicer snežilo tudi na severu Primorske, a so razmere za nogomet neprimerno boljše kot v notranjosti. Novogoriška zelenica bo gostila spopad Gorice in Olimpije, ki se ji ponuja možnost, da se zavihti na vrh ligaške razpredelnice. Goričani so po jesenskem delu sezone v drugačnem položaju, a bi lahko tudi Srebrničeva četa Srebrniča skočila na peto mesto. Naloga ne bo lahka, saj ima goriški strateg precej težav s sestavo moštva. Grega Sorčan bo zaradi težav s kolenom zagotovo izpustil nekaj tekem, v zasedbi sinje-modrih pa bodo morali zakrpati tudi luknjo po slovesu Rifeta Kapića. Precejšnje so tudi težave v konici napada. Kyrian Nwabueze, s petimi goli prvi strelec ekipe, ima težave s srcem. Izkušeni Miran Burgić se šele vrača po hudi poškodbi kolena, nekaj težav pa imata tudi Andrija Filipović in novinec Semir Smajlagić.

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič, ki je s svojim moštvom v pripravah remiziral z Rijeko, bo moral zakrpati tudi luknjo v obrambni vrsti. Uroš Celcer zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov nima pravice nastopa, lahko pa na nastop upajo trije novinci iz Hrvaške. Mateja Šanteka je do konca sezone posodila Rijeka, nekdanji up Dinama Matteo Tomiček pa se je jeseni dokazal v dresu Brežic. Največ izkušenj premore 26-letni Marko Tešija. Dalmatinec je nazadnje igral za drugoliga Dugopolje, v preteklosti pa je nekdanji član Splita in Zagreba zbral tudi 39 nastopov v najmočnejšem hrvaškem tekmovanju. Lahko prav Splitčan na sredini igrišča nadomesti Rifeta Kapića?

Ali ste vedeli?

Pri goriškem prvoligašu so bili v dneh pred nadaljevanjem prvenstva dejavni tudi izven nogometnih igrišč. Vodstvo kluba, strokovni štab in nogometaši so se v torek družili s sponzorji, člani preostalih regionalnih klubov, ljudmi iz lokalnih skupnosti ter mediji. Namen dogodka v dvorani Mestne občine Nova Gorica je bil predstavitev delovanja kluba ter vpogled v njegovo vizijo za prihodnost. Za nekaj dodatnega motiva uprave je poskrbela slovesnost na Brdu pri Kranju. ND Gorica je na 53. podelitvi Bloudkovih priznanj prejela Bloudkovo plaketo za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani v Novo Gorico prihajajo z jasnim namenom. Ker bo Maribor srečanje s Triglavom odigral šele aprila, se lahko zmaji vsaj do torka zavihtijo na vrh ligaške razpredelnice. Zeleno-beli so se vodilni ekipi prvenstva približali že v nedeljo, ko so za razliko od rivala vknjižili tri točke. Tudi v Stožicah je že močno dišalo po neodločenem izidu, a je Ricardo Alves, po prekršku v zaključnih sekundah dvoboja, natančno izvedel prosti udarec z razdalje 20 metrov in poskrbel, da je zmaga v spopadu s Celjem ostala doma. Državni prvak iz sezone 2016/17 pred gostovanjem v Novi Gorici za vodilnim Mariborom zaostaja le točko, za skok pred Štajerce pa bi Ljubljančanom zadostovala že točka. Jesenska obračuna z Gorico, ki je lansko sezono sklenila pred Olimpijo, sta se razpletla z zmago Branka Ilića in soigralcev. Sedemnajst ljubljanskih gostovanj v Novi Gorici je sicer ponudila šest remijev, v gostujočem taboru pa so se veselili osmih zmag. Kdo bo boljši v nedeljo?

Kdo je vroč?

Za Ricarda Alvesa lahko mirne vesti zapišemo, da je že stari znanec slovenskih zelenic. Portugalec v Sloveniji igra že tretje leto, letošnja sezona pa je najboljša po prihodu na sončno stran Alp. Nekdanji up Porta je že jeseni presegel minutažo prejšnjih sezon, presegel pa tudi število doslej doseženih zadetkov. Pred letošnjo sezono se je lahko 24-letnik pohvalil s petimi prvoligaškimi zadetki, v 20 preizkušnjah aktualnega prvenstva pa je v polno meril sedemkrat. Vezist, ki mu poleti poteče pogodba z Olimpija, je po vstopu v igro blestel tudi v tekmi s Celjem. Najprej je pričel akcijo za zadetek Abassa, nato pa v izdihljajih dvoboja odločil obračun.

Ali ste vedeli?

V tem tednu mineva 15 let od debija Branka Ilića v Prvi ligi Telekom Slovenije. Ljubljanski kapetan po povratku v domovino odlično poveljuje obrambni vrsti Olimpije, ki je z vsega devetimi prejetimi zadetki najtrdnejša v ligi. Obramba je še posebej čvrsta na desetih ligaških tekmah v Stožicah, saj je bil Jucie Lupeta šele tretji nogometaš to sezono, ki je našel pot do ljubljanskega gola. Z izjemno redkim dosežkom – prvoligaškim golom v Ljubljani – sta se lahko jeseni pohvalila še Filip Dangubić in že omenjeni goriški napadalec Kyrian Nwabueze. Ljubljančani so sicer nekoliko skromnejši na gostovanjih, z devetih tekem so namreč prinesli štiri zmage in tri remije, klonili pa so v Mariboru in Domžalah.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA