Pred tekmo: Gorica - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

GORICA - MURA

7. april 2019, ob 14.45

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 642 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Nedeljsko dogajanje v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bo pričelo v Novi Gorici. Gorica bo skušala pozitiven niz podaljšati v dvoboju z Muro, ki želi uspešne predstave iz domače Fazanerije prenesti še na gostovanja. Goričani so po skalpu Domžal znova lažje zadihali, celo kožo pa so izvlekli tudi na pomembnem gostovanju v Velenju. Tako Rudar kot Gorica si v dvoboju tekmecev za obstanek v prvoligaški konkurenci nista smela privoščiti poraza, Primorci pa so bili po prvotnem vodstvu in velenjskem preobratu v drugem polčasu zadovoljni tudi s točko. Četa trenerja Nermina Bašića je tako ohranila minimalno prednost pred prvim zasledovalcem, remi pa so izkoristili Kranjčani, ki so z zmago v Krškem skočili na sedmo mesto. Za zdaj v troboju najbolje kaže prav Triglavu, a se lahko v zadnji tretjini spremeni še veliko. S kakšno popotnico bodo v zadnjih 12 krogov krenili sinje-modri?

Kdo je vroč?

Čeprav so Goričani Šaleško dolino zapuščali neporaženi, v primorskem taboru niso bili zadovoljni s svojo predstavo. Rok Grudina je po tekmi izpostavil izgubljene dvoboje na sredini igrišča. Andrija Filipović je bil med najbolj zaslužnimi, da se je Gorica v Velenju izognila bolečemu porazu, Rečan je namreč vknjižil kar dve podaji, ki sta ju v zadetek pretvorila Semir Smajlagić in Adel Halilović. Hrvat ima tudi pod Bašićevim vodstvom vidno vlogo, ki jo je na zadnjih dveh tekmah potrdil z golom in že omenjenima asistencama. Nekdanji up Juventusa je jeseni že zatresel mrežo Mure, bo dosežek ponovil v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Muraši so imeli med tednom pokalne obveznosti, v Novi Gorici pa so opravili z rednim letnim občnim zborom. Predsednik kluba Hari Arčon se je v nagovoru dotaknil sprememb statuta kluba, ki je doživel osvežitev skladno s trenutno zakonodajo. Arčon je spregovoril tudi o odločitvi glede strategije in vizije delovanja kluba v prihodnje, finančno stanje Gorice pa je predstavila finančna direktorica Mojka Budinha. Goričani so leto 2018 sklenili s skorajda sto tisoč evri čistega presežka prihodkov, ki pa bodo namenjeni poplačilu izgube prejšnjih uprav. V Izvršnem odboru ND Gorica se je Hariju Arčonu, Darku Pahorju in Marku Tribošunu pridružila Mija Rijavec.

 

MURA:

Prepoved nastopa: Matic Maruško

Bodo nogometaši Mure uspešne rezultate prenesli tudi na gostovanja? Muraši v domači Fazaneriji spomladi še niso izgubili, osvojili so sedem od možnih devetih točk, na kolena pa so spravili Aluminij in Krško. Varovanci Anteja Šimundža so v mrežo Kidričanov in Krčanov pospravili kar osem žog, Matko Obradović pa je obakrat zaklenil svoja vrata. Dalmatinec med vratnicama Mure je bil blizu ponovitve dosežka tudi v Ljudskem vrtu, a ga je v končnici prve polfinalne pokalne tekme z evrogolom matiral Dino Hotić. Prekmurci se bodo skušali v zmagovalne tirnice vrniti na severu Primorske, kjer so septembra že vodili z dvema goloma prednosti, a nato iztržili točko. Mura je bila uspešnejša na svoji zelenici, Gorica je Prekmurje zapuščala s praznimi žepi, za nameček pa so Primorci izgubili tudi oba pokalna spopada s črno-belimi. Kakšen bo nedeljski razplet?

Kdo je vroč?

Amadej Maroša na sredini tekmi v Ljudskem vrtu ni nadaljeval strelske serije, kljub temu pa se lahko Prekmurec pohvali z odlično formo. Otrok Fazanerije je v nadaljevanju prvenstva prvo ime Mure, na petih tekmah se je štirikrat vpisal med strelce, na zadnjih dveh preizkušnjah pa je v svojo statistiko vpisal še dve podaji. Robustni napadalec je dokaz, da se vztrajnost poplača, saj mu jeseni nikakor ni steklo, v prvenstvu pa je ostal brez doseženega zadetka. Pri kakšnem izkupičku se bo štirikratni strelec ustavil ob koncu sezone?

Ali ste vedeli?

Maroša je bil jeseni že usoden za Gorico, saj je bil nogometaš iz Melincev osrednji junak soboškega preboja v polfinale Pokala Slovenije. Napadalec Mure je na severu Primorske dvakrat zatresel domačo mrežo, v polno pa je meril tudi na povratni tekmi. Leta 1994 rojeni nogometaš je bil natančen tudi v prvem krogu pokalnega tekmovanja, ko je zadel v Rogaški Slatini, s štirimi zadetki pa je drugi strelec letošnje izvedbe Pokala Slovenije. Za gol uspešnejši je zgolj Jaka Štromajer, ki je jeseni polnil mrežo Jesenic.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura z minimalno zmago pri Gorici
    Nogometaši Gorice so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 0:1 (0:0).

DELI NA