Pred tekmo: Gorica - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

4. marec 2017, ob 20:15: GORICA - MARIBOR

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 580 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov
- veljavne so tudi v soboto kupljene vstopnice

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Rok Grudina

Tudi nogometaši Gorice so v drugi del prvenstva krenili z zmago. Sinje-modri so v prvi preizkušnji gostovali pri neugodnih Krčanih, do zmage in treh točk pa so, po tem ko so z enajstmetrovko Mirana Burgića dobili prvi polčas, prišli po dramatični končnici. Gostitelji so v 82. minuti izenačili preko Mensaha, a je zgolj šest minut kasneje za novo veselje gostov poskrbel Rok Grudina. Vezist je s prvoligaškim prvencem zadel za pomembno zmago, s katero so se Goričani nekoliko oddaljili od zasledovalcev, a je še v lanski sezoni nogometaš Brd zadetek »poplačal« s četrtim rumenim opozorilom. Miran Srebrnič bo v dvoboju z Mariborom moral poiskati novo rešitev na sredini igrišča, kot ena od možnosti se trenerju ponuja Jan Humar, ki je bil ob Gregi Sorčanu, Leonu Mariniču in Tilnu Nagodetu uvrščen na seznam mlade reprezentance, ki jo 7. in 14. marca čakata pregledna treninga v NNC Brdo. Kdo bo bolje izkoristil tri dni več za pripravo na obračun, potem ko je sobotno tekmo odneslo obilno deževje?

Miran Burgić, napadalec Gorice: »V zadnjem obdobju imamo proti Mariboru dobre rezultate. V zadnji prvenstveni tekmi v Novi Gorici smo jih premagali. Mislim, da se proti njim znamo postaviti in da znamo igrati. Imamo povsem realne možnosti, da odnesemo tri točke. V dvoboj vstopamo samozavestni. Pričakujem nove tri točke in to ob bučni podpori s tribun. Res si vsi skupaj želimo čim bolj poln Športni park.«

Kdo je vroč?

Miran Burgić se je z zadetkom v mreži Krškega pridružil skupini zasledovalcev vodilnih strelcev Prve lige Telekom Slovenije. Izkušeni napadalec je tako kot Marko Alvir, John Mary, Dalibor Volaš in Slobodan Vuk dosegel osem zadetkov, nekdanji reprezentant pa se je v letošnji sezoni dokazal tudi kot zanesljiv izvajalec kazenskih udarcev. Burgić je v letošnji sezoni izkoristil že pet enajstmetrovk, največ med vsemi nogometaši, 32-letni  nogometaš pa je v Krškem presegel še dva mejnika. Odigral je 150. tekmo v Prvi lig Telekom Slovenije, s 44. prvoligaškim golom v dresu Gorice pa se je na tretjem mestu večne klubske lestvice izenačil z Novico Nikčevićem.

Ali ste vedeli?

Goričani so v letošnji sezoni dosegli 26 zadetkov, šest od njih pa so dosegli z bele točke. Prav Gorica je v dosedanjem delu Prve lige Telekom Slovenije izkoristila največ kazenskih udarcev, Primorcem sledijo Domžalčani, ki so doslej izkoristili tri enajstmetrovke, dva udarca z bele točke pa so izkoristili nogometaši Celjani, Koprčani, Krčani in Radomljani. Mariborčani in Ljubljančani so bili z enajstih metrov uspešni po enkrat, medtem ko Kidričani in Velenjčani še čakajo na prvo izkoriščeno enajstmetrovko v letošnji sezoni.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so v nogometno pomlad zakorakali z zmago v velikem derbiju z Olimpijo. Vprašanje o zmagovalcu je odločil trenutek v uvodnem delu drugega polčasa, ko je Luka Zahović izkoristil nepozornost v ljubljanski obrambi in z 11. zadetkom poskrbel za veselje polnega Ljudskega vrta, na tribunah katerega se je zbralo več kot 12 tisoč gledalcev. Pred varovanci trenerja Darka Milaniča, ki bo lahko znova računal tudi na Šmeja in Vrhovca, je prvo pomladansko gostovanje. Štajerci se odpravljajo na sever Primorske, kjer so jeseni dvakrat že gostovali. V ligaškem obračunu so Goričani vijoličasti zasedbi zadali prvi poraz sezone, remi v prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije pa je Mariboru prinesel napredovanje v polfinale. Tudi tedaj se je med strelce vpisal Luka Zahović, ki se bo znova podal v lov na velenjskega napadalca Dominika Glavino, ki je spomladi zabil že tri zadetke. Bodo Mariborčani tudi z njegovo pomočjo povečali naskok pred najbližjim zasledovalcem?

Aleks Pihler, vezist Maribora: »Termin je popolnoma drugačen, naši cilji pa ostajajo nespremenjeni. Izkoristili bomo dan, dva več za pripravo. Nekaj več bo tudi svežine in verjamem, da bomo na igrišču takšni, kot smo si želeli biti tudi v soboto. Načrt je enak glede naše želene izvedbe, dinamika igre pa bo odvisna od tega, v kakšnem stanju bo igrišče.«

Matej Palčič, bočni branilec Maribora: »Imamo tri točke prednosti, boljše razmerje medsebojnih dvobojev proti prvim zasledovalcem. Vse to prinaša spodbudo pred nadaljevanjem, vendar se bomo v boju za prvo mesto ukvarjali le z vsako naslednjo tekmo in ne s preračunavanjem. Morda se v pogovorih med tednom že ponavljamo, a je dejstvo, da le takšno razmišljanje prinaša uspeh. Gorica ima dobro ekipo, kar so potrdili z zmago na gostovanju v Krškem in za vrnitev domov s tremi točkami se bo treba potruditi kot v derbiju.«

Kdo je vroč?

Luka Zahović je v 51. minuti derbija pičil kot kobra in svojemu moštvu priigral izjemno pomembno zmago, ki vijoličastim daje dodatnega zagona za prihajajoče obveznosti. Precej dela pa je v sobotnem obračunu z Olimpijo opravila tudi obramba, ki ji je v slogu jesenskega dela prvenstva odlično poveljeval Marko Šuler. Nekdanji reprezentant je zaustavil napadalna orožja Ljubljančanov in z dobro predstavo potrdil zaupanje športnega direktorja Zlatka Zahoviča. Slednji je namreč podaljšal sodelovanje z izkušenim branilcem, ob tem pa novo pogodbo sklenil tudi z Damjanom Boharjem in Sandijem Ogrincem, za dobro voljo privržencev Maribora pa je poskrbela tudi novica, da se Luka Zahović po koncu sezone ne bo vrnil v nizozemski Heerenveen.

Ali ste vedeli?

Podobno kot v novogoriškem taboru, kjer je bil v vlogi jubilanta s preseženo mejo 21 tisoč minut tudi Alen Jogan, so podobni mejniki doleteli tudi trojico nogometašev Maribora. Matej Palčič je proti Olimpiji odigral stoto prvoligaško tekmo. Marko Šuler se lahko pohvali, da je v prvoligaški konkurenci odigral že več kot 19 tisoč minut, še pet tisoč minut več pa je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral Jasmin Handanović. Prekaljeni vratar, ki šteje 39 pomladi, je z dobrimi predstavami prepričal tudi mariborske navijače, saj je v boju za naziv Vijol'čnega bojevnika prekinil petletno vladavino kapetana Marcosa Tavaresa in po Kubici, Mezgi, Džiniću in Tavaresu postal še peti nogometaš s tem priznanjem.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor povišal prednost
    Nogometaši Gorice so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 2:4 (1:2).
  • 04.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Dež odnesel tekmo med Gorico in Mariborom
    Tekma 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Gorico in Mariborom je zaradi razmočenega igrišča prestavljena na torek, 7.3.2017, ob 16.00. Neposredni prenos tekme bo na Kanalu A.

DELI NA