05.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Koper

Prva liga Telemach, 4. krog

GORICA - KOPER

8. avgust 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 10 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 6 evrov
- sezonske vstopnice

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Primorski derbi Gorice in Kopra bo zadnje dejanje četrtega kroga Prve lige Telemach, ki bo potekal med petkom in ponedeljkom. Kanarčki na sever Primorske prihajajo s popotnico skalpa državnega prvaka, vrtnice pa so pred dnevi izgubile z Radomljami in vpisale še tretji poraz. Četa Mirana Srebrniča je praznih rok ostala po golu Nedima Hadžića, Goričani pa so si že pred vodstvom gostov priigrali nekaj obetavnih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene. Primorci, ki so zaigrali brez Etiena Velikonje tako ostajajo pri treh točkah iz uvodnega kroga, ko so na domačem igrišču presenetili ljubljanski Bravo. Lahko v ponedeljek večeru v Novi Gorici spodleti tudi Koprčanom?

Miran Srebrnič, trener ND Gorica: "Na tekmi z Radomljami je bilo v naši igri veliko dobrih stvari, veliko več kombinatorike kot nazadnje. Manjkal je gol, disciplina je bila prava, moštveni duh in karakter sta bila dobra. Po zadnji tekmi sem domov odšel zadovoljen, se bomo pa borili tudi v prihodnje. To je nogomet."

Kdo je vroč?

V uvodnih minutah obračuna z Radomljami je z nekaj akcijami nase opozoril mladi Luka Baruca. Devetnjastletnik je pričel vse tri tekme letošnje sezone, v Prvi ligi Telemach pa se je štirikrat predstavil že v sezoni 2020/21. Vezist je mladinski staž dokončal v goriškem dresu, pred tem pa je nekaj časa nosil tudi dres Kopra. S kakšno predstavo se bo zoperstavil bivšemu klubu?

Ali ste vedeli?

Miran Srebrnič bo skušal v letošnji sezoni uveljaviti tudi nekaj domačih upov, med katere spada že omenjeni Luka Baruca, pomembno vlogo pa ima tudi izkušena trojica. Ob Etienu Velikonji in Nejcu Mevlji se lahko z dolgo prvoligaško kilometrino pohvali še Matija Širok, ki je na petkovi tekmi z Radomljami vknjižil že 250. nastop v Prvi ligi Telemach. Bočni branilec je večino prvoligaških tekem odigral v dresu Gorice, dve sezoni pa je igral tudi v Domžalah.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so se po izpadu iz kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige pobrali z odmevno zmago. Dvoboj pokalnega in državnega prvaka je pripadel zasedbi trenerja Zorana Zeljkovića, Štajerci pa so Bonifiko zapuščali praznih rok. Za drugi ligaški poraz Maribora sta bila zaslužna Andrej Kotnik in Bede Amarachi Osuji, ki se v ponedeljek vrača v mesto, v katerem se je prvič predstavil slovenski javnosti. Nigerijec je za Gorico odigral 160 tekem, dosegel pa je tudi 30 zadetkov. V koprskem dresu je doslej desetkrat meril v polno, tokrat pa bo nevaren tudi za novogoriška vrata. Koprčani, ki so na Bonifiki zlomili odpor Sežancev in Mariborčanov, bodo po porazu v Šiški lovili prve gostujoče točke. Na 40 gostovanjih v slovenskem "Las Vegasu" so slavili 12-krat.

Dario Kolobarić, napadalec FC Koper: "Nekaj igralcev, ki so v preteklosti igrali za Koper, je zdaj članov Gorice. Nestrpno pričakujemo primorski derbi, veselimo se srečanja. Na nas je, da opravimo to, kar od nas zahteva trener Zeljković. Če bomo pravi, kot znamo biti, bomo lahko kos tudi Gorici."

Kdo je vroč?

Omar Correia je na tekmi z Mariborom vnovič potrdil, da so Koprčani iz Francije pripeljali pravo okrepitev. Nogometaš sredine igrišča je bil med najboljšimi posamezniki nedeljskega obračuna, ki so ga pokalni prvaki dobili z izidom 2:1. Dvaindvajsetletnik je pred selitvijo na Bonifiko igral za B ekipo Paris Saint Germaina, otrok Le Havra, za katerega je v preteklosti igral Milan Osterc, nekdaj učinkoviti strelec Gorice in Kopra, pa se zdaj prvič preizkuša na prvoligaškem odru.

Ali ste vedeli?

Mariborsko mrežo sta v nedeljo zatresla nogometaša, ki sta tako ali drugače povezana z vijoličastimi. Andrej Kotnik je v Ljudskem vrtu igral do zime, a je Primorec ekipo večkrat spremljal s strani kot pa bil na igrišču. Bede Amarachi Osuji se je v Mariboru mudil lansko poletje, ko se je tedanjemu trenerju Simonu Rožmanu dokazoval na preizkušnji. Na koncu ni prišlo do sklenitve sodelovanja, priložnost pa so izkoristili Koprčani, pri katerih je predvsem spomladi odigral izjemno pomembno vlogo.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.08.2022 | Prva liga Telemach
    Primorski derbi dobil Koper
    Nogometaši Gorice so v 4. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kopru z 1:2 (0:1).

DELI NA