Pred tekmo: Gorica - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

1. april 2017, ob 18:00: GORICA - KOPER

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 614 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Razigrani Goričani ostajajo hit nadaljevanja sezone. Sinje-modri so se v peti tekmi v nadaljevanju sezone veselili že četrte zmage. Po Krškemu, Rudarju in Domžalah je med tednom padla še Olimpija, ki sta jo na koleno spravila Rifet Kapić in Dejan Žigon. Tri točke v Stožicah štejejo še nekoliko več tudi zaradi dejstva, ker so Primorci v prestolnici zaigrali brez dveh osrednjih branilcev, kapetana Alena Jogana in Tineta Kavčiča, namesto obolele dvojice pa je v paru z Matijo Bobnom zaigral bočni branilec Uroš Celcer. Časa za okrevanje ni veliko, zato bo nekdanji up Maribora v osrčju obrambe morda zaigral tudi v soboto, ko bo Gorica novo zmago lovila v primorskem derbiju proti Kopru. Goričani primorskega rivala niso uspeli ugnati v zadnjih petih dvobojih, s tokratno zmago pa bi se v lovu na četrto mesto vsaj za nekaj krogov otresli še enega tekmeca.

Jaka Kolenc, vezist Gorice: »Sredina zmaga je zares vredna veliko, sploh glede na to, kako smo jo dosegli. Mislim, da je bila zaslužena glede na prikazano skozi celotno tekmo. Upam samo, da bomo tako nadaljevali. Samozavest je sedaj, ko se tekme zmagujejo, seveda visoka. Potrebno bo nadaljevati v tem slogu, brez popuščanja in seveda zbrati čimveč točk do konca prvenstva. Primorski derbi ima vedno nek poseben naboj, tekme so drugačne od ostalih, cilj pa je nova zmaga. V Novi Gorici Koprčanov že dlje časa nismo premagali, treba pa bo igrati enako igrivo kot v sredo v Ljubljani.«

Kdo je vroč?

Rifet Kapić je v dvoboju z Olimpijo znova nakazal na razkošen talent in odlične tehnične sposobnosti. Vezist, ki prihaja iz bosansko-hercegovskega Cazina, je v dobrem letu dni vstopil v čevlje prav tako tehnično odlično podkovanega, nesrečnega Amela Džuzdanovića, ki okreva po že drugi poškodbi kolena. Nekdanji up Sarajeva spada med še eno odkritje trenerja Mirana Srebrniča, ki 21-letniku v igri pušča precej prostora, ideolog novogoriške igre pa se je za zaupanje v letošnji sezoni že odkupil s šestimi zadetki in prav toliko asistencami.

Ali ste vedeli?

Goričani so imeli po tekmi z Ljubljančani v svojih vrstah kar dva slavljenca. Miha Gregorič je v tekmi z aktualnim državnim prvakom presegel mejo 13.000 odigranih minut na igriščih Prve lige Telekom Slovenije, jubilejno številko pa je presegel tudi Uroš Celcer. Bočni branilec je zaigral prvič po 15. krogu, ko so sinje-modri izgubili z Rudarjem, in v obračunu z Olimpijo vstopil v »klub« nogometašev, ki so v prvoligaški konkurenci zbrali več kot 8.000 minut.

 

KOPER:

Prepoved nastopa: /

Koprčani se po peti pomladanski preizkušnji ne morejo pohvaliti s statusom v nadaljevanju sezone še neporaženega moštva. Po seriji šestih tekem neporaženosti so bili za četo trenerja Igorja Pamića usodni žilavi Krčani, ki so se na Bonifiki po dveh zadetkih Miljana Škrbića razveselili še druge zaporedne zmage. Koprčani so tako zabeležili še deveti poraz sezone, v zmagovalne tirnice pa se bodo skušali vrniti že na severu Primorske, kjer niso izgubili že vse od oktobra 2013. Kozlički bodo skušali nadaljevati omenjeno serijo, saj si poraza v obračunu z neposrednim tekmecem za četrto mesto ne smejo privoščiti. Še druga zaporedna ničla bi zasedbo z Bonifike pahnila v težaven položaj, saj bi ji Goričani pred zadnjo četrtino tekmovanja pobegnili na že zajetnih osem točk naskoka. Koprskemu moštvu motiva torej ne bi smelo manjkati.

Kdo je vroč?

Gorica ima v svojih vrstah nogometaša, ki bo morda čez nekaj let predstavljal pomembnega aduta bosansko-hercegovske reprezentance, medtem ko v dresu Kopra igra nekdanji reprezentant te države. Senijad Ibričić je za svojo državo odigral 44 reprezentančnih obračunov, dosegel tudi štiri zadetke, poleti pa je enega od štirih zadetkov prispeval prav v primorskem derbiju. Nekdanji član Hajduka in moskovske Lokomotive je v uvodu drugega polčasa izničil domačo prednost, po tem ko je izkoristil podajo Danijela Pranjića, še enega nekdanjega reprezentanta v koprski slačilnici.

Ali ste vedeli?

Nogometašem Kopra v zadnjem obdobju gostovanja v Novi Gorici zelo ležijo. Kot že zapisano, so se kozlički s severa Primorske poraženi nazadnje vrnili 26. oktobra 2013, ko so se gostitelji veselili zmage s 3:0. Zatem je obalni prvoligaš nanizal zavidanja vredno serijo, saj je na zadnjih šestih gostovanjih v novogoriškem Športnem parku slavil kar petkrat in tako močno izboljšal tudi rezultatski izkupiček primorskih derbijev. S slavjem ob koncu lanskoletne sezone so Koprčani s 27. zmago prešli v »vodstvo«, Goričani so 76 prvoligaških spopadih s Koprom zbrali zmago manj.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Primorski derbi še drugič zapored ni prinesel golov
    Nogometaši Gorice in Kopra so se v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA