Pred tekmo: Gorica - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

GORICA - DOMŽALE

2. december 2020, ob 13.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

GORICA

Prepoved nastopa: /

Goričani so v nedeljo klonili v Kidričevem in v dvoboju dna lestvice prejeli bolečo zaušnico. Modro-beli so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije doživeli že osmi poraz in znova zdrsnili na rep ligaške razpredelnice. Kidričani zdaj bežijo za tri točke, še dve več ima na svojem računu osmi Bravo. Primorci so spopad z Aluminijem odprli s hitrim vodstvom, a so po golu Aleksandra Bjelice popustili in dovolili, da so pobudo prevzeli gostitelji. Štajerska zasedba je po zaslugi dveh zadetkov Alena Krajnca tekmo preobrnila v svojo korist in vknjižila pomembno zmago. Gordan Petrić je po tekmi lahko zgolj priznal, da je zmaga domačinov zaslužena, Goričani pa bodo rane celili na svoji zelenici. V Novo Gorico prihajajo Domžalčani, ki so samozavest okrepili s skalpom Olimpije.

Mathias Oyewusi, napadalec Gorice: "Ni skrivnost, da potrebujemo točke. Igralci se zavedamo situacije. Želimo pokazati, da zadnji rezultati niso realen odsev ekipe. Tudi sebi želimo dokazati, da znamo igrati nogomet. Prepričan sem, da bo tega krča, s katerim se soočamo, kmalu konec."

Kdo je vroč?

Možje v modro-beli opravi se na Štajerskem niso proslavili. Tako tudi Etien Velikonja, ki je tekmo pričel na klopi, ne bo pretirano dobro pomnil 200. ligaškega nastopa. So se pa lahko privrženci kluba razveselili vsaj tega, da se je v kader Gorice po več kot enoletni odsotnosti vrnil Lamin Colley. Gambijec z angleškim državljanstvom v Kidričevem še ni zaigral, bi pa lahko priložnost dočakal v kratkem. Visokorasli napadalec je lani v 2. SNL že dokazal svojo kakovost, ki jo je podkrepil tudi s devetimi zadetki.

Ali ste vedeli?

Trenutni položaj Gorice ni rožnat. To potrjuje tudi podatek, da klub v svoji bogati prvoligaški zgodovini še nikoli ni tako slabo odprl sezone. Goričani so na 14 preizkušnjah nabrali deset točk, dve manj kot v sezoni 2014/15, ko so imeli po istem številu tekem dve točki več in prav tako osem porazov. Primorci so se nato pobrali in osvojili 37 točk, a so obstanek reševali v dodatnih kvalifikacijah proti Aluminiji, ki so ga tudi premagali. Lani, ko je Gorica izpadla iz prvoligaške druščine, so modro-beli zbrali 31 točk, a so sezono odprli precej bolje, saj so se lahko po 14 krogih pohvalili z 21 točkami.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Gregor Sikošek

Primorci v Kidričevem niso uspeli prekiniti zmagovalnega posta, uspešnejši pa so bili Domžalčani. Rumeni so po treh tekmah z eno osvojeno točko na kolena spravili Olimpijo in zmajem pred derbijem povzročili nekaj skrbi. Da varovanci Dejana Djuranovića pred tekmami z Mariborom in Olimpijo nimajo težav z motivacijo, čivkajo že domžalski vrabci. To je bilo jasno vidno tudi v uvodu nedeljske tekme, saj so "ravbarji" po malce več kot treh minutah igre vodili že z dvema goloma prednosti. Vstop v obračun je po koncu dvoboja pohvalil tudi Djuranović, ki je izpostavil tudi zrelost svojega moštva. Domžalski strateg je pred gostovanjem v Novi Gorici že napovedal nekaj rotacij, cilj ekipe pa je jasen. Rumena družina si želi novega slavja.

Dejan Djuranović, trener Domžal: "Tekme si hitro sledijo in temu primerno se bomo tudi pripravili. V ekipi bo prišlo do nekaterih rotacij, saj je v takšnem ritmu nemogoče ohranjati enako začetno enajsterico iz tekme v tekmo. Sikošek verjamem, da bo zaradi prvega rdečega kartona v prvoligaški konkurenci izpustil samo eno tekmo, ker pa imamo pa v moštvu adekvatne zamenjave, sem prepričan, da bodo vsi fantje, ki bodo prišli do priložnosti, upravičili zaupanje."

Zeni Husmani, vezist Domžal: "Po zmagi nad Olimpijo se je zelo lepo pripravljati na naslednjo tekmo. Časa nimamo ravno veliko, toda s soigralci smo odločeni, da si želimov Novi Gorici zabeležiti drugo zaporedno zmago in se pomakniti po lestvici navzgor. Naš cilj pred gostujočo tekmo je tako povsem jasen. Pokazati moramo naš pravi obraz in rezultat bo tukaj."

Kdo je vroč?

Dejan Djuranović je imel po nedeljski zmagi dovolj razlogov za zadovoljstvo tudi zaradi odlične predstave mladih članov ekipe. Ob Janezu Pišku, ki je na sredini odlično oviral gradnjo ljubljanske igre, je blestela tudi trojica v napadu. Dario Kolobarić se je v drugem polčasu razveselil šestega zadetka v letošnjem prvenstvu, še prej je v drugi minuti podal za gol Arnela Jakupovića. Slednji je v četrti minuti zaposlil Tamarja Svetlina, ki je podvojil domačo prednost. Predvsem Jakupović, ki je po povratku na igrišča odigral peto tekmo sezone, je znova dokazal, da bo tudi letos popestritev napada Domžal.

Ali ste vedeli?

Nedeljsko srečanje z Olimpijo so ob Slobodanu Vuku, ki je po zlomu roke že sklenil jesenski del sezone, izpustili tudi Ivan Makovec, Tibor Gorenc Stankovič, Mattias Käit in Tilen Klemenčič. Djuranović je pred gostovanjem v Novi Gorici izgubil tudi Gregorja Sikoška, je pa v nedeljo v ekipi znova pozdravil Tončija Mujana. Domžalski strateg bo zagotovo vesel vsakega povratka, saj bo rumena zasedba v decembru odigrala še tekmo več od konkurentov. V devetnajstih dneh bo na sporedu šest ligaških tekem, Domžalčane čaka tudi zaostalo srečanje proti Bravu. Dvoboj desetega kroga bo 9. decembra odigraš v Šiški.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.12.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani v drugem delu strli Gorico
    Nogometaši Gorice so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:0).

DELI NA