01.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Celje

Prva liga Telemach, 34. krog

GORICA - CELJE

3. maj 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 8 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Neposreden izpad ali dodatne kvalifikacije – to je edina realnost, ki jo v zadnjem času poznajo v mestu vrtnic. Osmi Bravo si je po zmagi v Fazaneriji že zagotovil obstanek, enako velja za Radomlje, ki so slavile na Krasu. Pri dnu lestvice Goričanom družbo dela le še sežanski Tabor, ki mu varovanci Agrona Šalje po novem bežijo še za točko več. Vpisali so jo ob Kamniški Bistrici, kjer so večino prvega polčasa preživeli v podrejenem položaju, a so se po odmoru predstavili v drugačni luči in zasluženo prišli do remija. Tokrat Primorci igrajo doma, čaka pa jih še nekoliko težja naloga. Prihaja Celje, ki točke potrebuje v boju za drugo mesto. Kdo bo boljši?

Kdo je vroč?

Dario Kolobarić se je pred leti proslavil prav v dresu Domžal, svoj povratek v mesto ob Kamniški Bistrici pa je obeležil z zadetkom, ki je presenetil prav vse. V 63. minuti je vse stavil na element presenečenja in se odločil za strel z velike razdalje. Ajdina Mulalića je ujel na napačni nogi, žoga pa se je odkotalila v gol. Mladi napadalec je tako nadgradil uspeh izpred tedna dni, ko je dvakrat zatresel mrežo Olimpije.

Ali ste vedeli?

Če se v zadnjih treh krogih tako v prvi kot tudi v drugi slovenski nogometni ligi položaja na lestvicah ne bosta spremenila, se bo Gorica v dodatnih kvalifikacijah pomerila z Aluminijem. Kidričani za vodilno Rogaško trenutno zaostajajo za dve točki, tretja Krka pa jih z 11 manj ne more več ujeti. Šumarji elito naskakujejo po zgolj enem letu v drugem kakovostnem rangu, pred kratkim pa so se v pokalu enakovredno kosali z Olimpijo.

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so o štajerskem derbiju govorili kot o tekmi sezone. Roko na srce, vijoličaste ta dejansko čaka v soboto, za Celjane, ki so se od pokalnega tekmovanja že poslovili, pa je bil dvoboj z zasedbo izpod Kalvarije najbrž res eden pomembnejših. Pristop je bil vsekakor temu primeren: grofje so zasluženo prišli do polnega izkupička, na lestvici preskočili tekmeca in zasedli drugo mesto. Če želijo na njem sezono tudi skleniti, bodo morali z zadnjih treh tekem odnesti kar največ točk. Prvi izziv jih čaka v Novi Gorici, v dvoboju s predzadnjo ekipo lige pa se bodo Roman Pilipčuk in druščina bržkone zadovoljili le z zmago. Jih lahko vrtnice presenetijo?

Roman Pilipčuk, trener NK Celje: "Tako kot vedno sedaj najprej sledi počitek. Ne bomo preveč razmišljali o drugem mestu. Vedno poudarjam, da imamo proti ekipam, kot sta na primer Gorica in Sežana, veliko težav. Težko igramo proti tovrstnim nasprotnikom. Naslednja tekma nas čaka v Gorici in zavedamo se, da nam ne bo lahko."

Kdo je vroč?

Največjo nevarnost za goriška vrata bo v sredo zagotovo predstavljal Aljoša Matko. Napadalec je na zadnjih dveh srečanjih dvakrat potrdil zakon bivšega: dvakrat je zabil Bravu in dvakrat Mariboru, s čimer si je prislužil tudi naziv igralca kroga. V soboto je najprej izkoristil sijajno podajo Koutra, drugi zadetek pa je dosegel v lastni režiji – po slalomu med vijoličastimi branilci je zatresel najprej prečko, nato pa še mrežo.

Ali ste vedeli?

Zanimivo je, da sta mariborsko barko potopila dva nekdanja člana vijoličaste zasedbe. Že omenjeni Aljoša Matko je bil leta 2020 okronan celo za vijol'čnega bojevnika, tretji zadetek pa je za hrbet gostujočega vratarja pospravil Damjan Vuklišević. Branilec je kot član Maribora večino časa preživel na posoji, nakar se je po epizodah pri velenjskem Rudarju, češkem Slovanu iz Liberca ter Domžalah pridružil Celju

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.05.2023 | Prva liga Telemach
    Celjani uspešni tudi proti Gorici
    Nogometaši Gorice so v 34. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 1:2 (1:0).

DELI NA