03.11.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Celje

Prva liga Telemach, 16. krog

GORICA - CELJE

5. november 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 8 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Glede na trenutno formo ter objektivno kakovost obeh ekip, je bil za Goričane remi z Olimpijo velik uspeh. Morda ne tako velik kot domžalski pod Kalvarijo, pa vseeno. Poleg tega je bila to tretja zaporedna tekma brez poraza, kar je vrtnicam v letošnji prvoligaški sezoni uspelo sploh prvič. Toda ob Kamniški Bistrici so doživeli hladen tuš: ravbarji so jih odpravili s kar 5:1, dvomi o zmagovalcu pa so se razblinili že takoj na začetku prvega polčasa. Medtem je Tabor v dvoboju dna lestvice vpisal vse tri točke in se sinje modrim približal na … 0 točk. Vse, kar Gorico loči od zadnjega mesta, je po novem razlika v zadetkih. Bo ta po sobotnem srečanju še slabša?

Kdo je vroč?

Za sila slaboten žarek upanja, ki je ugasnil že nekaj trenutkov zatem, je v 84. minuti poskrbel Miroslav Iličić. Nekdanji nogometaš Celja je bil spretnejši in močnejši od domžalskega branilca, njegov strel pa je bil dovolj natančen, da je ugnal Ajdina Mulalića. Za 24-letnega Hrvata je bil to drugi zadetek v sinje modrem dresu – prvenca se je septembra veselil na Krasu. Bo tokrat priložnost dobil od prve minute?

Ali ste vedeli?

Že omenjeni Vuklišević je poskrbel, da njegova ekipa na domačem stadionu letos ostaja neporažena. Stadion Z'dežele je doslej videl šest zmag in dva remija, med vsemi prvoligaši pa se s tem lahko primerja le statistika, ki jo Olimpija beleži v svojih Stožicah: 8 zmag, 24 točk in razlika v zadetkih +11. Na tretjem mestu »domače« lestvice s 16 točkami najdemo Muro, sledijo Domžalčani in Koprčani – oboji so doma zbrali 13 točk.

CELJE

Prepoved nastopa: Denis Popović

»Igra je bila gledljiva, za navijače,« je po štajerskem derbiju povedal Roman Pilipčuk. In res so bili lahko z razpletom bolj kot oba trenerja zadovoljni navijači, ki so videli šest zadetkov ter delitev točk. Čeprav so dvakrat vodili, so se remija bolj razveselili Celjani, saj so si ga priigrali tik pred zdajci. Hkrati so se poslovili od tretjega mesta, ki ga zdaj zaseda Koper, vlogo prve zasledovalke pa je prevzela Mura. Položaj pod vrhom se je nasploh zaostril: naštete tri ekipe loči le razlika v zadetkih. Najlepša priložnost, da se odlepi od ostalih dveh, se ta konec tedna ponuja ravno grofom, ki potujejo na Primorsko. Tekmeca bosta imela medtem težje delo …

Nino Milić, branilec NK Celje: "Zavedamo se, da odhajamo na teren, kjer so tudi najboljše ekipe v letošnji sezoni izgubljale točke. Ves teden smo trdo trenirali in se pripravljali na tekmo z Gorico. Maksimalno se bomo potrudili, da se vrnemo na zmagovalno pot, kar bo ključnega pomena za nadaljevanje sezone."

Kdo je vroč?

V celjskih vrstah je bil dokazovanja še posebej željan Aljoša Matko. Napadalec je dvakrat stresel mrežo nekdanjega kluba: prvič je najvišje skočil po podaji iz kota, drugič je iz precej težavnega položaja gostujočega vratarja ugnal s polvolejem. Končni izid je sicer postavil Vuklišević, še ena nekdanja vijolica, a je Matko vseeno prvo ime srečanja. Tudi zato, ker sta bila tokratna zadetka njegova prva za grofe.

Ali ste vedeli?

Ni treba posebej poudarjati, da je zadnji poraz Gorice eden najvišjih v letošnji sezoni. Za ne ravno laskav naziv konkurirajo Radomlje, ki so dvakrat izgubile z 0:5 (v petem krogu proti Kopru, v desetem proti Mariboru), Tabor, ki je vpisal dva poraza z 0:4 (najprej proti Bravu, pred dvema tednoma je bila v vlogi krvnika Mura), ter Olimpija, ki je z 1:6 klonila pred mestnimi tekmeci iz Spodnje Šiške.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.11.2022 | Prva liga Telemach
    Tri točke Celja pri Gorici
    Nogometaši Gorice so v 16. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:2 (0:1).

DELI NA