Pred tekmo: Gorica - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

24. avgust 2016, ob 18:15: GORICA - CELJE

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 645 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goričani so imeli v primerjavi s tekmeci nekaj več časa za pripravo na sredino preizkušnjo, saj med minulim vikendom niso odigrali primorskega derbija s Koprom, ki zasedbo trenerja Mirana Srebrniča čaka prihodnji teden, po tekmi 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Novogoriška četa bo v prvi septembrski tekmi pred domačimi gledalci gostila Celjane, ki so z golom Lovra Čirjaka dobili prvi dvoboj v letošnji sezoni. Sinje-modri bodo po porazu z Olimpijo in neodločenim rezultatom v Kidričevem na domači zelenici lovili podaljšanje uspešne serije, saj v štirih tekmah še niso oddali točke. Po Aluminiju in Radomljah sta orožje v Novi Gorici položila tudi Maribor in Domžale. Tokratni dvoboj pa bo za nameček še nekaj posebnega, saj domača navijaška skupina slavi 25 let delovanja.

Miran Srebrnič, trener Gorice: »S Celjani imamo negativno tradicijo. Že nekaj časa jih nismo uspeli premagati. Zaradi zahtevnosti tekem in zgoščenega ritma bodo v ekipi nekatere spremembe. Bistvo, je, da bodo fantje, tako kot doslej, prikazali pravi pristop. Tekma bo posebna tudi zaradi naših navijačev, ki bodo praznovali pomembno obletnico. Zato se moramo še bolj potrudit, da tekmo dobimo. Zmaga bi bila tudi lepo darilo navijačem.«

Kdo je vroč?

Čeprav so imeli novogoriški nogometaši predvsem v drugem polčasu dvoboja z Gorico nekaj zrelih priložnosti, se lahko v goriškem taboru za točko na Štajerskem zahvalijo tudi Gregi Sorčanu. Gorenjec med primorskima vratnicama se je znova dokazal z nekaj pomembnimi posredovanji, s katerimi je svoje soigralce obdržal v stiku z nasprotnikom. Vratar mlade izbrane vrste se sicer lahko pohvali z drugim najboljšim izkupičkom, saj je prejel zgolj sedem zadetkov, zgolj enega več od najtrdnejše obrambe lige – Olimpije.

Ali ste vedeli?

Miran Burgić je imel v Kidričevem nekaj priložnosti, da bi se z 38. prvoligaškim zadetkom na četrtem mestu klubske lestvice izenačil z Milošem Breznikarjem. Tako kot Breznikar, je tudi Burgić nogometno pot pričel v Zasavju, v dresu Zagorja, proti kateremu pa se je v sezoni 2004/05 veselil prvoligaškega prvenca. Marca 2005, v sklopu 20. kroga, je tedaj 20-letni napadalec v zasavsko mrežo pospravil kar štiri zadetke, še dva je ob visoki zmagi s 6:0 dodal še Simon Živec, danes eden od pomočnikov Mirana Srebrniča.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

Grofje dveh zaporednih zmag med tednom niso uspeli nadgraditi v serijo treh zaporednih slavij. Po Rudarju in Domžalah so varovanci trenerja Roberta Pevnika napadli še skalp državnega prvaka, a je moštvo s knežjega mesta pokopal nekdanji grof Miha Zajc, ki je odločilni zadetek dosegel 20 minut pred koncem srečanja. V savinjski zasedbi nimajo časa za objokovanja izgubljenega, saj jih že tri dni po zahtevnem dvoboju čaka gostovanje na severu Primorske. Slednja so bila za celjsko četo dolga leta bridek spomin, a so rumeno-modri ob koncu minule sezone po devetih letih dolgega čakanja prekinili neugodno tradicijo in novogoriški Športni park prvič po aprilu 2007 zapuščali z zmago.

Robert Pevnik, trener Celja: »Mislim, da smo na pravi poti, da postanemo odlična ekipa in bo vsakemu nasprotniku težko igrati proti nam, tako kot je bilo tudi do sedaj.«

Kdo je vroč?

Aprilski junak dvoboja na severu Primorske je bil mož, ki je pred dnevi odločil srečanje z Domžalami. Matej Podlogar je v mrežo Gorice pospravil dva zadetka v 25. minuti je goste povedel v vodstvo, po dobri uri igre pa je izničil izenačujoči zadetek Tineta Kavčiča. Ljubljančan  se je sicer v preteklosti že dokazal v tekmah z Gorico, saj je v dosedanjih obračunih v mrežo štirikratnega državnega prvaka pospravil že šest zadetkov.

Ali ste vedeli?

Celjani in Goričani se bodo na prvoligaških zelenicah udarili že 87., še 45. v novogoriškem Športnem parku. Dvojec je ob Mariboru edini, ki v prvoligaški konkurenci neprekinjeno igra že vse od prve sezone, nekoliko uspešnejši pa so Goričani. Vrtnice so v 874 tekmah vknjižile 386 zmag, grofje so s s tekmo več za zdaj pri 330. Primorci se lahko pohvalijo tudi z učinkovitejšim napadom, dosegli so 1.342 zadetka, Štajerci so pri številki 1.211, ob tem pa so prejeli tudi več zadetkov. Celjska mreža se je zatresla 1.166-krat, Goričani so prejeli 1.033 golov.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Volaš odločil v Novi Gorici
    Nogometaši Gorice so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:1 (0:1).

DELI NA