Pred tekmo: Gorica - Bravo

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

GORICA - BRAVO

7. november 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

GORICA

Prepoved nastopa: /

V mestu vrtnic bodo precej bolj kot z rezultatom zadovoljni z igro, ki so jo sinje modri prikazali sredi preteklega tedna. Goričani so napadali, si pripravili cel kup priložnosti, kar trikrat zatresli okvir zeleno-belih vrat, so pa ob tem nekoliko raztreseno delovali v fazi branjenja. Zmaji so prostor s pridom izkoristili in domov odnesli vse tri točke. Gordana Petrića in druščino bo skrbelo predvsem slednje, saj se situacija v spodnji polovici lestvice zaostruje. V boj za obstanek so namreč vpletene kar štiri ekipe, najslabše pa zaenkrat kaže prav Primorcem. Bodo svojo statistiko vendarle izboljšali ta konec tedna, ko v goste prihaja še drugi ljubljanski klub?

Kdo je vroč?

Udarna napadalna trojica Velikonja-Smajlagić-Cvijanović, ki jo je v torek na igriše poslal Gordan Petrić, si je pripravila cel kup priložnosti, zmanjkalo pa ji je nekaj sreče. Etien Velikonja se je za glavo držal v 18. minuti, ko je s strelom iz polvoleja zatresel obe vratnici ljubljanskega gola, okvir zeleno-belih vrat pa je v 34. minuti veselje preprečil še Goranu Cvijanoviću. Bo novima-starima članoma Gorice boginja Fortuna bolj naklonjena v soboto?

Ali ste vedeli?

Matteo Tomiček je v torek vpisal jubilejni 50. prvoligaški nastop v goriškem dresu. Visokorasli Hrvat je v mesto vrtnic leta 2018 prišel iz Brežic, pred tem pa je bil član mlajših selekcij zagrebškega Dinama. Triindvajsetletnik, ki se najbolje znajde na položaju osrednjega branilca, je vse odtlej "zabetoniran" v začetni enajsterici sinje modrih. Zanimivo, za Goričane ni dosegel še niti enega zadetka. Bo tokrat drugače?

BRAVO

Prepoved nastopa: /

Zanimivo, ljubljanska Olimpija je bila tudi zadnji nasprotnik Šiškarjev. Mestni derbi, ki ni postregel z najbolj dinamično nogometno igro, je pripadel zmajem, Bravo pa je tako zabredel v še globljo rezultatsko krizo. Primerljivo klavrno statistiko imajo Goričani, tokratni tekmec rumenih, a številke niso vse. Sinje modri v zadnjem času na igrišču delujejo bolje od Ljubljančanov, poleg tega pa imajo v nogah tekmo več. Četa Dejana Grabića je v prejšnjem krogu namreč občutila posledice mini pandemije ob Kamniški Bistrici, deseti krog Prve lige Telekom Slovenije je pospremila od doma, zamujeno pa bo nadoknadila šele 18. novembra. S kakšnim izkupičkom bo ekipa iz prestolnice odšla na reprezentančni premor?

Kdo je vroč?

Za dobre predstave v rumenem dresu so bili z vpoklicom v izbrano vrsto do 21 let nagrajeni kar trije nogometaši Brava. Vabilo selektorja je dobil vratar Igor Vekić, poleg 22-letnega čuvaja mreže pa si je Milenko Ačimović »izposodil« še dva nogometaša šišenske obrambne vrste. Slovenijo bosta na prijateljskih tekmah z Nemčijo in Rusijo zastopala David Brekalo in Žan Trontelj. Bo trojica pred reprezentančnim premorom zablestela v Novi Gorici?

Ali ste vedeli?

Ačimović se izmed prvoligašev še zdaleč ni spomnil le na Šiškarje. Na seznamu novopečenega stratega mladinske reprezentance so se znašli tudi Jan Gorenc in Tomi Horvat (Mura), Aljaž Ploj (Aluminij), Dušan Stojinović, Luka Kerin in Žan Zaletel (Celje), Timi Elšnik, Enrik Ostrc in Michael Pavlović (Olimpija), Aljoša Matko (Maribor) ter Nick Perc in Tamar Svetlin (Domžale). V članski konkurenci bodo svojo državo zastopali Nemanja Mitrović (Maribor), Nino Kouter (Mura) in Matjaž Rozman (Celje).

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 07.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo do točke pri Gorici
    Nogometaši Gorice in Brava so se v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA