Pred tekmo: Gorica - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

GORICA - ALUMINIJ

26. september 2020, ob 17.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Gorica po treh tekmah še čaka na prvo točko. Primorci so se praznih rok vrnili tudi z gostovanja v Murski Soboti, kljub temu pa so v Fazaneriji pustili pozitiven pečat. Sobočani so do zmage prišli po enajstmetrovki, s predstavo svojih varovancev pa je bil zadovoljen tudi Florijan Debenjak. Legenda goriškega kluba je ekipo vodila po slovesu Borivoja Lučića, na ponedeljkovem treningu pa je vodenje moštva prevzel novi strateg Gordan Petrić. Srbskega strokovnjaka čaka obračun z ekipo Aluminija, ki se je v minulem krogu veselila prve zmage v sezoni. Sobotna nasprotnika sta se doslej v Prvi ligi Telekom Slovenije srečala že 16-krat, Gorica pa je dobila devet tekem, šest tudi na domačem igrišču. Kidričani so se na severu Primorske veselili zgolj enkrat.

Rok Grudina, kapetan in vezist Gorice: "Časa za pripravo ni bilo veliko. V tem tednu smo se predvsem spoznavali, spoznali smo delo trenerja. Prvi vtisi so pozitivni, močno se je dvignil nivo treningov. Prihod novega trenerja je v ekipo vnesel motivacijo in željo, saj se mora vsak začeti dokazovati znova."

Kdo je vroč?

Možje v modro-beli opravi so v soboški Fazaneriji nekajkrat ogrozili domača vrata. Matko Obradović se tudi na šesti uradni tekmi ni pustil premagati, med najbolj aktivnimi Goričani pa je bil Mathias Oyewusi. Poletni prišlek je s hitrim korakom povzročal precej preglavic domači obrambi, mladi Nigerijec pa bo nevaren tudi za gol Aluminija. Nekdanji član Ankarana in Bilj se je na drugoligaških zelenicah že dokazal s serijo zadetkov, na tekmi s Koprom pa se je razveselil tudi prvoligaškega prvenca.

Ali ste vedeli?

Novi goriški strateg Gordan Petrić bo lahko v nadaljevanju sezone računal na starega znanca vrtnic. V Novo Gorico se je po več kot štirih letih in pol vrnil Matija Širok. Otrok novogoriškega kluba je sever Primorske zapustil v začetku leta 2016, po epizodi v Domžalah pa se je najprej preizkusil pri poljski Jagiellonii, zadnji dve leti pa je branil barve ciprskega Pafosa. Nekdanji reprezentant Slovenije je v Prvi ligi Telekom Slovenije zbral 225 nastopov, dres Gorice je nosil na 169 ligaških tekmah.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: /

Aluminij ostaja trn v peti Olimpije. Ljubljančani so izgubili štiri od zadnjih šestih ligaških dvobojev s Kidričani, ki so na domači zelenici dobili kar sedem od 11 obračunov z zmaji. Če bi se ob tem ozrli tudi na statistiko medsebojnih dvobojev Gorice in Aluminija, bi lahko zapisali, da Štajerce na Primorskem čaka sila zahtevna preizkušnja. Rdeči so se v Novi Gorici veselili zgolj enkrat, z osmih gostovanj pa so se kar šestkrat vrnili poraženi. A razmerja moči so se v zadnjem obdobju pošteno spremenila, glede na potek letošnje sezone pa so Kidričani v rahli prednosti. Kljub temu bo dvoboj z Gorico za četo Slobodana Gruborja manjša neznanka, saj bodo gostitelji prvič zaigrali pod vodstvom novega trenerja Gordana Petrića. Je Srb na klopi Gorice pripravil kakšno presenečenje?

Tilen Pečnik, napadalec Aluminija: "Vsi vemo, da je Gorica novinec, kljub temu pa nas čaka novo težko gostovanje, saj nasprotnik še nima zmage. Ne glede na vse, na igrišču bo potrebno dati vse od sebe, da pridemo do želenega rezultata. Igralci vedno damo vse od sebe, potem pa vidimo, kaj se zgodi na igrišču. Rezultat ne bo izostal, če bomo vsi stoodstotni."

Kdo je vroč?

Olimpija je v kidričevski “šumi” pokleknila po golu Jureta Matjašiča. Nogometaš iz Biša pri Trnovski vasi, nedaleč od Ptuja, se je veselil prvega gola v letošnji sezoni, potem ko je izkoristil odličen predložek Marcela Čermaka. Čeh je s svojo podajo obrambo Olimpije dobil na “levi nogi” in tako znova potrdil, da ni naključje, da je v začetni enajsterici pričel vse štiri tekme letošnje sezone. Enaindvajsetletni vezist se je v Slovenijo preselil v začetku minulega leta, potem ko je bil vzgojen v mladinskem pogonu praške Slavie.

Ali ste vedeli?

Tudi Kidričani, ki so se v tem tednu razšli z Milošem Šako, so se okrepili s povratnikom. Med rdeče se je vrnil mladi Aljaž Džankić, ki se najbolje znajde v osrčju obrambne vrste. Osemnajstletnik je kariero pričel v Kidričevem, kasneje bil štiri leta član Maribora, minulo sezono pa je preživel pri mladinski selekciji Udineseja. Nogometaš s slovenskim in hrvaškim potnim listom se lahko pohvali, da je član mladinskih reprezentančnih selekcij Hrvaške.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do prve zmage
    Nogometaši Gorice so v 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:0 (1:0).

DELI NA