Pred tekmo: Gorica - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 35. krog

GORICA - ALUMINIJ

22. maj 2019, ob 16.55

Neposredni prenos: Siol.net

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 594 gledalcev)

Cena vstopnic:
- prost vstop

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Gorica lovi zadnjo bilko v upanju na izognitev igranju dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Deveti Goričani gostijo šesti Aluminij, ob lastni zmagi pa potrebujejo tudi domžalsko pomoč. Dvakratni državni prvak bo gost Triglava, ki vrtnicam beži za šest točk, za nadaljevanje goriških upov pa morajo točke odpotovati v Domžale. Večina pristašev Gorice se je sicer že sprijaznila, da bo sezona podaljšana še za nekaj dni, saj so se Primorci znova znašli sredi serije porazov. V Murski Soboti so doživeli že četrtega v nizu, zadnje zmage pa so se veselili v 29. krogu, ko so na domačem igrišču napolnili mrežo Celja. Zmaga z izidom 4:0 je dala upanje, da se bodo goriški nogometaši uspeli pobrati, a je sledilo skromnejše nadaljevanje in zdi se, da bodo »vrtnice« po sezoni 2014/15 spet igrali v dodatnih kvalifikacijah. Tedaj je nasproti Gorice stal prav sredin nasprotnik.

Kdo je vroč?

Primorci so se s sobotnega gostovanja v Murski Soboti vrnili z visokim porazom, ki bi lahko bil še višji. Goričani so se ob lovljenju zaostanka povsem odprli, Grega Sorčan pa se lahko zahvali tudi sebičnosti in (ne)zbranosti tekmecev, da so sinje-modri v Fazaneriji prejeli tri zadetke. Na drugi strani igrišča je bil najbližje golu Etien Velikonja, ki je v Murski Soboti zatresel okvir gola, ki je sicer ena od redkih svetlih točk goriške pomladi. Izkušeni napadalec je z osmimi goli že ujel prvega strelca Andrijo Filipovića.

Ali ste vedeli?

Če se v sredo ne bo izšlo po idealnem scenariju Gorice, se lahko na severu Primorske že pričnejo pripravljati na dodatne kvalifikacije za obstanek v prvoligaški konkurenci. Zdi se, da bomo spremljali primorski spopad Gorice in Tabora, ki ima krog pred koncem 2. SNL tri točke zaostanka za Bravom. Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je sicer sprejel sklep, da se bodo kvalifikacije zaradi reprezentančnih aktivnosti v mesecu juniju odigrale 29. maja in 2. junija, ne pa 2. in 5. junija, kot je bilo načrtovano sprva.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani so pred tedni ostali brez finala Pokala Slovenije, po seriji skromnejših rezultatov pa tudi brez četrtega mesta, ki kot zadnje pelje v kvalifikacije UEFA Evropske lige. Četi Oliverja Bogatinova tako ni pomagala niti nedeljska zmaga v Krškem, saj so se slavili tudi Prekmurci, razlika med četrto in šesto ekipo pa znaša neulovljivih sedem točk. Štajerci so si z zmago na krškem Gubcu praktično zagotovili šesto mesto, saj Rudarju bežijo za pet točk. Kidričani se tik pred koncem sezone podajajo še na zadnje gostovanje, sicer najdaljše v letošnji sezoni. Rdeči imajo v aktualnem prvenstvu z Gorico dobre izkušnje, saj sinje-modri še čakajo na prvo zmago. Aluminiju sta pripadli zadnji tekmi z »vrtnicami«, moštvo Oliverja Bogatinova pa je bilo boljše tudi v pokalnem tekmovanju. Se bo serija nadaljevala tudi sredo?

Kdo je vroč?

Elvir Maloku je bil eden od junakov zmage v Krškem. Albanec, ki je zrasel na Reki, je v statistiko vpisal podajo in zadetek, ter tako vnovič spomnil, da bi lahko ob stanovitnejših predstavah obul čevlje rojaka Francesca Tahiraja. Posojeni napadalec španskega Gimnastica iz Tarragone se je razveselil prvenca v Prvi ligi Telekom Slovenije, na preteklih tekmah je na svoj račun dodal še dve podaji. Bo nekdanji up Rijeke in Hajduka tudi v prihodnji sezoni igral na Štajerskem?

Ali ste vedeli?

Naslednja zanimivost ni neposredno vezana na Aluminij, ima pa vzporednice s kidričevskim strategom Oliverjem Bogatinovim. Na Jesenicah rojeni strokovnjak je bil več kot dve desetletji rekorder 2. SNL. Nekdanji napadalec je v sezoni 1997/98, ko je bil član Triglava, dosegel kar 32 zadetkov, sedem let kasneje je dosežek izenačil velenjski ostrostrelec Mirnes Ibrahimović. Od konca minulega tedna imamo novega rekorderja 2. SNL, strelska krona zdaj pripada Anelu Hajriću, ki je v aktualnem prvenstvu v dresu Radomelj dosegel že 33 golov.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica doma brez zadetkov
    Nogometaši Gorice so v 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije z 0:0 remizirali z Aluminijem.

DELI NA