Pred tekmo: Gorica - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 19. krog

30. november 2016, ob 16:00: GORICA - ALUMINIJ

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 637 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goriška zasedba odmevne točke v dvoboju z Olimpijo, ki je Ljubljančane izrinila z vrha ligaške razpredelnice, v zadnjem dejanju prve polovice letošnjega prvenstva niso uspeli nadgraditi z zmago v primorskem derbiju s Koprom, ki je ponudil delitev točk. Na sedmo slavje sezone Miran Srebrnič s svojimi varovanci čaka zadnjih šest tekem, posledično pa so se sinje-modri oddaljili od boja za tretje mesto, ki po koncu sezone zanesljivo vodi v evropska tekmovanja. Ker pa so v pokalnem tekmovanju ob drugoligaški Krki tudi tri vodilna moštva Prve lige Telekom Slovenije, lahko na preboj v Evropo upa tudi četrta ekipa prvenstva. V vlogi prvega zasledovalca trojice so trenutno Celjani, Goričani pa so eno od treh moštev, ki za grofi zaostajajo vsega tri točke. Kakšna bo razlika po uvodni tekmi tretje četrtine in tekmi z Aluminijem?

Kdo je vroč?

Tako Gorica kot Aluminij v zadnjih tednih sila težko prihajajo do zadetkov. Goričani so po dveh najvišjih porazih sezone – po treh zadetkih Velenjčanov so Domžalčani za hrbet Grege Sorčana pospravili pet zadetkov – strnili svoje vrste in v zadnjih dveh tekmah klonili zgolj dvakrat. Goriško mrežo je zatresel Leon Benko, goriška obramba pa je na Bonifiki svojo mrežo še tretjič letos ohranila nedotaknjeno. Tudi po zaslugi mladega Tineta Kavčiča, ki je sodeloval tudi v obeh dvobojih z Aluminij. Prav proti Kidričanom je Sorčan dvakrat zaklenil svoja vrata, Kavčič pa se je v prvem krogu veselil tudi zadetka.

Ali ste vedeli?

V novogoriškem Športnem parku se bosta udarili ekipi, ki spadata med moštva z najmanj prejetimi rumenimi kartoni. Goričani se lahko pohvalijo, da so jih sodniki v prvi polovici letošnjega prvenstva opomnili zgolj 30-krat, kar je najmanj med deseterico klubov. Gorica je ob Rudarju in Mariboru tudi edino moštvo, ki je vseh 18 tekem zaključilo z enajsterico nogometašev. Zgolj en rumeni karton več so v 18 krogih vknjižili Kidričani, ki pa so ob Radomljah največ tekem sklenili z izključenimi nogometaši. Sodniki so nogometašem Aluminija pokazali štiri kartone rdeče barve.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: /

Kidričani so sredi zahtevnega sporeda in tudi obdobja. Letošnjega povratnika v prvoligaško druščino čaka še tretja zaporedna tekma s klubom, ki je slovenski nogomet poleti predstavljal v evropskih tekmovanjih, četa trenerja Bojana Špehonje pa bo v sedmih dneh nabrala zajetno kilometrino, saj Aluminij po dvoboju v ljubljanskih Stožicah čakata še dve najdaljši gostovanji. Še pred sobotnim obračunom na Bonifiki bodo Štajerci gostovali na severu Primorske. Popotnica pred dvobojem s štirikratnimi državnimi prvaki ni najboljša, saj je moral Luka Janžekovič v zadnjih dveh tekmah z Domžalami in Olimpijo sedemkrat po žogo v svojo mrežo, Kidričani pa so štiri tekme zaključili brez izstreljenega naboja. Bo v dvoboju z Gorico, ki ji Kidričani v zadnjih treh medsebojnih tekmah niso zabili gola, kaj drugače?

Alexander Srdić, napadalec Aluminija: »Obračamo se proti Gorici, boljšemu rezultatu in boljši igri. Pričakujemo nove točke, da popravimo vtis s tekem proti Olimpiji in Domžalam. V tem tednu igramo dve tekmi v gosteh. Računamo, da se bomo z njih vrnili s točkami. Vsekakor pa gremo na zmago na domači in zaključni tekmi prvega dela tekmovanja proti Celju.«

Kdo je vroč?

Špehonja bo lahko prvič po petih tekmah znova računal na Francesca Tahiraja, ki je po izključitvi v Krškem odslužil zajetno kazen. Je lahko tehnično odlično podkovani Albanec adut, ki bo prebudil kidričevski napad? Slednji že vse od gostovanja v knežjem mestu pogreša poškodovanega Lovra Bizjaka, breme v napadu pa sta doslej največkrat prevzela Žiga Škoflek in Josip Zeba. Prav branilec je s štirimi zadetki še vedno prvi strelec Aluminija.

Ali ste vedeli?

Kidričani se znova soočajo s strelsko sušo, ki je napad Aluminija v letošnji sezoni že ohromila. Nogometaši Aluminija so po zmagi v Ljudskem vrtu  kar šest tekem zaključili brez doseženega zadetka, 590 minut dolg strelski post pa je v obračunu z Radomljami prekinil Žiga Škoflek. Nedeljsko gostovanje v ljubljanskih Stožicah so varovanci trenerja Bojana Špehonje še četrto tekmo zapored končali brez zadetka, niz pa zdaj traja 360 minut.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica v drugem polčasu strla Aluminij
    Nogometaši Gorice so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 3:0 (0:0).

DELI NA