Pred tekmo: Domžale - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

DOMŽALE - TRIGLAV KRANJ

22. julij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečni obisk: 6254 gledalcev)

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Sven Šoštarič Karić in Nikola Vujadinović

Domžalčani se bodo od skromne sezone poslovili z domačo tekmo proti Triglavu. Pred zaključnimi 90 minutami je že jasno, da bodo dvakratni državni prvaki sezono sklenili na osmem mestu lestvice. Ob Kamniški Bistrici bodo skušali čimprej pozabiti, saj gre za najslabšo uvrstitev v zadnjih desetih letih. Rumeni so bili tako nizko na lestvici nazadnje v sezoni 2009/10, ko so ravno tako zasedli osmo mesto. V zadnjih petih letih so bili izjemo prvenstva 2016/17, ko zasedli četrto pozicijo, vselej tretji, prvič po letu 2014 pa v Domžalah ne bodo gostili evropskih preizkušenj. Četo trenerja Dejana Djuranovića po nedeljskem porazu z Mariborom čaka še zadnja obveznost, domača tekma s Triglavom. Kakšen bo izplen rumenih?

Benjamin Markuš, vezist Domžal: "Žal se nam v nedeljo rezultatsko ni izšlo po načrtih, a jutri je že nova tekma, zato smo misli hitro preusmerili proti Triglavu. Mislim, da pričakujemo zanimivo srečanje, kjer bomo s fanti poizkušali rezultatsko ne najbolj uspešno sezono končati z zmago, ki bi nam veliko pomenila pred začetkom nove sezone."

Kdo je vroč?

Možje v rumenem so se z zadnjega gostovanja v sezoni vrnili praznih rok. Za domžalsko ekipo sta bila v Ljudskem vrtu usodna udarca Amirja Derviševića in Roka Kronavetra. “Ravbarji” so se četrt ure pred koncem tekme približali z golom Arnela Jakupović, a nov zadetek napadalca z avstrijskim potnim listom ni zadostoval vsaj za točko. Je pa posojeni član Empolija znova potrdil odlično strelsko formo, saj je na zadnjih šestih tekmah dosegel prav tolikokrat meril v polno.

Ali ste vedeli?

Dejan Djuranović je ob prevzemu vloge trenerja napovedal, da bodo Domžale v novo sezono krenile s pomlajeno ekipo, v kateri bo več prostora za domače mladce. Za Branka Ilića je že jasno, da končuje svojo epizodo v rumenem dresu, Ljubljančan pa je s tekmo v Ljudskem vrtu sklenil tudi bogato nogometno kariero. Nekdanji reprezentant je odigral več kot 400 ligaških tekem, v Prvi ligi Telekom Slovenije je zbral 180 nastopov. Sedemintridesetletnik se lahko pohvali z bogato kariero, saj je igral za španski Betis, moskovsko Lokomotivo, Hapoel iz Tel Aviva, beograjski Partizan in druge, z Astano pa je okusil tudi skupinski del UEFA Lige prvakov.

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: Aleš Mertelj

Za devet od deset prvoligašev se tekmovalne obveznosti zaključuje v sredo, sezona orlov pa se bo podaljšala še za nekaj dni. Gorenjce čakata še dve tekmi dodatnih kvalifikacij za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kranjčani se bodo v prihodnjih dneh dvakrat udarili z Gorico, prvič že v nedeljo na Primorskem. Ker je že dober teden dni jasno, da bodo Luka Majcen in soigralci sezono zaključili na devetem mestu, gre verjeti, da se Kranjčani že nekaj dni pripravljajo na obračun z Goričani. Prav zaradi nedeljskega spopada v slovenskem “Las Vegasu” gre pričakovati, da bodo gostje ob Kamniški Bistrici zaigrali s premešano zasedbo, za nameček bo tekmo zagotovo izpustil izkušeni Aleš Mertelj. S kakšno popotnico se bo Triglav podal v spopas z Goričani?

Kdo je vroč?

Obramba Triglava se tudi v nedeljskem obračunu z Bravom ni proslavila. Kranjska mreža se je zatresla štirikrat, trikrat po domačem izenačenju, ko je v polno meril Žan Luka Kocjančič. Gostitelji so zadnjo domačo tekmo odigrali brez Milana Milanovića, Srb pa se po prestani kazni vrača v moštvo. Visokorasli branilec se je na minulih tekmah bolj kot v obrambi izkazal pred golom nasprotnika, s skupno sedmimi goli pa je drugi strelec ekipe. Bo uspešen tudi v Domžalah?

Ali ste vedeli?

Gašper Udovič na nedeljski tekmi ni dobil priložnosti za igro, morda pa bo drugače že v sredo. Če bo nizkorasli vezist ob Kamniški Bistrici zaigral v gostujoči zasedbi, bo vknjižil 99. prvoligaški nastop v kranjskem dresu. Za Udovičev vstop v t.i. "klub sto" mora Triglav v dodatnih kvalifikacijah premagati Gorico in potrditi novo sezono v Prvi ligi Telekom Slovenije. Udovič na klubski lestvici zaseda četrto mesto, na vrhu le-te pa se s 115 nastopi nahaja Luka Majcen. Alen Krcić je za Triglav odigral deset prvoligaških tekem manj, vodilno trojico pa s stotimi nastopi zaključuje Jalen Pokorn.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Poraz Triglava v Domžalah
    Nogometaši Domžal so na današnji tekmi zadnjega kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 2:1 (1:0).

DELI NA