Pred tekmo: Domžale - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

DOMŽALE - TRIGLAV KRANJ

10. april 2019, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 827 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Amedej Vetrih

Zaključno dejanje sredinega sporeda 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo odigrano ob Kamniški Bistrici. Na bližnje gostovanje v Domžale se odpravlja kranjski Triglav, ki je septembra »ravbarje« že presenetil, rumeni pa so Gorenjcem vrnili na tekmi v Kranju. Ob pogledu na medsebojne spopade v prvem razredu slovenskega nogometa so precej uspešnejši Domžalčani, saj je dvakratni državni prvak dobil 17 od skupno 28 dvobojev. Kranjčani so slavili petkrat, Domžalam pa je po povratku orlov med slovensko elito pripadlo pet od šestih obračunov. Bo četa trenerja Simona Rožmana tudi v sredo v rahli prednosti? Glede na domžalska rezultatska nihanja je težko razdeliti vlogo favorita, saj so Kranjčani v nadaljevanju sezone dodobra namučili tako Ljubljančane kot Mariborčane, v domačem taboru pa so se v minulih dneh soočali tudi z nekaj kadrovskimi težavami. Se bo kateri od manjkajočih členov vrnil že v sredo?

Tamar Svetlin, vezist Domžal: »Čaka nas še en zahteven, kakovosten in izjemno neugoden nasprotnik, ki v spomladanskem delu igra odlično, saj so bili točkovno najuspešnejši izmed vseh ekip. Ritem je naporen, nova tekma nas praktično čaka že čez tri dni, zato ne bo prav veliko odmora. Sledila bo regeneracija, časa za počitek ne bo, bomo pa seveda opravili analizo zadnje tekme in se čim bolje pripravili na Kranjčane, proti katerim želimo vpisati nove točke.«

Kdo je vroč?

Domžale imajo v primerjavi s Triglavom večjo izbiro igralcev, kar je Simon Rožman dokazal že z rotacijami na zadnjih tekmah. Širina kadra bo v ostrem ritmu, ki ga narekujeta april in maj, še bolj prišla do izraza. Tudi zato lahko Rožmana veseli dobra forma nogometašev, ki so doslej igrali manj, med takšne nogometaše pa spada tudi Slobodan Vuk. Robustni napadalec je bil z golom in podajo prvo ime domžalskega slavja v knežjem mestu, v napadu pa je dobro zamenjal obolelega Shamarja Nicholsona.

Ali ste vedeli?

Rožman bo, tako kot v Celju, tudi v sredo pogrešal kaznovanega Amedeja Vetriha, podobo domžalske slačilnice pa so zdesetkale tudi poškodbe in bolezni. Domžalski strateg je tako že v knežjem mestu v kader uvrstil dva mladinca, tako Tamar Svetlin kot Dario Kolobarić, ki je krog pred tem debitiral na tekmi z Olimpijo, pa sta dobila priložnost za igro. Še več, Kolobarić se je zgolj nekaj sekund po vstopu v igro razveselil prvoligaškega prvenca. Napadalec, ki je že v mlajših kategorijah izstopal s svojo postavo in fizično močjo, je ob Gnezdi Čerinu še en Idrijčan, ki si pot v članski nogomet uspešno utira v rumenem dresu, pred dobrim letom pa se je prvič preizkusil tudi na tujem, saj je bil pol sezone posojen avstrijskemu Salzburgu.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Kakšen bo kranjski odgovor po drugem porazu v nadaljevanju prvenstva? Triglav pred domačimi gledalci ni uspel presenetiti vodilnega Maribora, ki je po golu Jana Mlakarja z Gorenjske odnesel vse tri točke. Gorenjci so ostali pri izkupičku z zaključka druge tretjine prvenstva, ko so na Gubcu na kolena spravili Krčane in Posavcem priprli vrata do devetega mesta. Naslednji tekmec čete Dejana Dončića bodo Domžalčani, ki imajo pred seboj jasne cilje. Rumeni želijo z novo zmago storiti nov korak do tretjega mesta, ki zagotovo prinaša nastop na mednarodni sceni, kranjske želje pa so nekoliko skromnejše. Gorenjci bi bili zadovoljni tudi z osmim mestom in zagotovitvijo nove sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije, orlom pa v troboju z Rudarjem in Gorico vsaj za zdaj kaže najbolje. Triglav Velenjčanom in Goričanom beži za dve točki in jasno je, da se tudi na tej fronti obeta vroča bitka.

Dejan Dončić, trener Triglava: »Na vsaki tekmi želimo enak pristop, enako željo in enako zavzetost. Za dvoboj z Domžalami se bo malce spremenil le taktično-tehnični vidik, a cilj ostaja enak. Nam sleherna točka veliko pomeni. Vsako srečanje je zgodba zase, to vselej ponavljam, in tudi tokrat bo tako.«

Kdo je vroč?

Luka Majcen je po tekmi z Mariborom prevzel priznanje za najboljšega igralca Prve lige Telekom Slovenije v mesecu februarju in marcu. Ljubljančan je nagrado obogatil z 11. zadetkom sezone, s katerim se je na drugem mestu ligaške lestvice strelcev izenačil z Rokom Kronavetrom, Luko Zahovićem in Rokom Sirkom. Napadalec je dokazal, da hitri korak ni njegovo edino orožje, saj se je odlično znašel tudi v zraku in po natančnem predložku Tilna Mlakarja zadel z glavo. Majcen se je podpisal pod 20. prvoligaški zadetek v dresu Triglava in zdaj že diha za ovratnik Mateja Poplatnika, ki je v bordo dresu dosegel 22 golov.

Ali ste vedeli?

Dejan Dončić je dolga leta uspešno deloval v mladinskem pogonu Domžal. Danes strateg Triglava je bil trener kadetske selekcije in vodja Mladinskega nogometnega centra Domžale, na poti do članske ekipe pa je pomagal tudi sedanjim varovancem Simona Rožmana. Pod Dončićevo taktirko sta nazadnje igrala že omenjena Tamar Svetlin in Dario Kolobarić, pa tudi Adam Gnezda Čerin, Žan Žužek in Matija Rom. Ob omenjeni peterici na preboj v člansko ekipo Domžal upa še nekaj rumenih upov, ki so jih Domžalčani poslali na kaljenje v drugoligaško konkurenco, predvsem v Dob.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Razigrani Domžalčani zabili šest golov
    Nogometaši Domžal so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 6:1 (2:0).

DELI NA