Pred tekmo: Domžale - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

DOMŽALE - CB24 TABOR SEŽANA

3. julij 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečni obisk: 702 gledalcev)

Cena vstopnic:
- vstop za imetnike sezonskih vstopnic

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Nikola Vujadinović

Domžale so v soboški Fazaneriji vknjižile pomembno zmago, s katero so ostale na osmem mestu. Rumeni imajo dve točki prednosti pred devetim Triglavom, ki je bil v petek uspešen v Velenju, točko več od dvakratnih državnih prvakov pa so nabrali Sežanci. Prav konkurent iz spodnjega doma ligaške razpredelnice v petkovem večeru gostuje ob Kamniški Bistrici, obračun pa bo izredno pomemben tako za Domžalčane kot Sežance. Zmaga bo štela dvojno! Moštvo Dejana Djuranovića bi s kompletom točk prvič po 23. krogu splezalo na sedmo mesto, z zmago pa bi povečali tudi pritisk na pleča Kranjčanov, ki bodo v nedeljo pričakali Olimpijo. Tabor je sicer dobil obe tekmi na domači zelenici, oktobrski dvoboj v Domžalah pa je odločil Slobodan Vuk. Kdo se bo veselil v petek?

Arnel Jakupović, napadalec Domžal: "Zadetka sem zelo vesel, saj je zelo pomemben, tako za ekipo kot tudi zame, vendar so najpomembnejše osvojene tri točke. Proti Sežani moramo vstopiti v dvoboj z isto željo in voljo, saj tako uspeh ne bo izostal."

Kdo je vroč?

Domžalčani so v Murski Soboti slavili z golom Arnela Jakupovića. Avstrijec bošnjaških korenin je v igro vstopil v drugem polčasu in vnovič potrdil, da dvoboji z Muro ležijo. Dvaindvajsetletnik je v Fazaneriji dvakrat zadel že na povratni četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije, gola veselil pa se je veselil tudi na otvoritveni tekmi spomladanskega dela sezone, ko pa je zmaga odšla v Prekmurje. Zadetek v 21. krogu prvenstva je bil tudi zadnji do nedeljskega, lahko posojeni član Empolija udari tudi v petek?

Ali ste vedeli?

Dejan Djuranović je ekipo vodil na treh tekmah in hitro potrdil besede ob prevzemu trenerske službe, da bodo skušali rumeni več pozornosti nameniti tudi mladim domačim upom. Tekmo v Murski Soboti sta ob že uveljavljenem Tamarju Svetlinu pričela še Andraž Žinič in Ivan Makovec. Slednji je prvoligaški krst prestal ob debiju Djuranovića v Velenju, nato pa odigral tudi tekmi z Olimpijo in Muro. Mladinski reprezentant sicer ni v sorodu z reprezentantko Saro Makovec, ju pa veže še ena slučajnost. Tako član Domžal kot članica Pomurja v svojih klubih nosita dres s številko 24.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Denis Koauao, Marko Ristić in Mario Zebić

Tabor je zaustavil nalet Brava, ki je v Sežani napadal že šesto zaporedno zmago. Spopad letošnjih novincev v Prvi ligi Telekom Slovenije ni postregel z zadetki, tekmeca sta se prvič to sezono razšla brez zmagovalca. Kraševci so tako zadržali sedmo mesto, v zadnjih šestih krogih pa jih čaka še oster boj za izognitev dodatnim kvalifikacijam za obstanek v prvoligaški konkurenci. Tabor, Domžale in Triglav ločijo vsega tri točke, rdeče-črne pa v zaključku sezone čakata še tekmi s Triglavom in Rudarjem. Se bodo pa Sežanci že po gostovanju v Domžalah udarili z Mariborom, povsem ob koncu prvenstva pa še z Olimpijo in Muro, zato bo petkov uspeh izrednega pomena za mirnejšo plovbo.

Kdo je vroč?

Domžale so se z obeh gostovanj v Sežani vrnile praznih rok. Poleti je za zmago Tabora zadel tudi Predrag Sikimić, ki po zimski selitvi med rumene še čaka na strelski prvenec. Le-tega bo po tekmi premora znova lovil v petek, ko bo Tabor zaigral brez Denisa Koauaa, Marka Ristića in Maria Zebića. Ob odsotnosti slednjega bo Antonio Azinović v obrambni vrsti prevzel še dodatne obveznosti in skušal s soigralci odbiti napade gostiteljev. Visokorasli Hrvat se dobro znajde tudi pred golom nasprotnika, kar so na lastni koži spoznali tudi Domžalčani.

Ali ste vedeli?

Sežanci so se po tekmi z Bravom poslovili od Rodrigueja Bongonguija. Francozu je s koncem junija potekla pogodba, sodelovanja ni podaljšal, nogometno pot pa bo nadaljeval v Izraelu. Mauro Camoranesi bo zagotovo pogrešal nizkoraslega nogometaša, saj je bil s štirimi goli in petimi podajami gonilna sila sežanske ekipe. Nogometaš kamerunskega porekla je v dresu Tabora odigral 27 ligaških tekem, ob odličnem tehničnem znanju pa je navduševal tudi s svojimi prodori. Kdo ga bo zamenjal v kraševskem napadu?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani strli tudi Tabor
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano z 2:1 (0:0).

DELI NA