Pred tekmo: Domžale - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

DOMŽALE - CB24 TABOR SEŽANA

5. oktober 2019, ob 18:00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečni obisk: 1.033 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Potem ko so pred tedni v Kranju zabeležili prvo prvenstveno zmago in jo nato s tremi točkami potrdili v Velenju, se je zdelo, da si lahko Domžalčani naposled le obetajo boljše čase. Pričakovanja pred sosedskim obračunom z Olimpijo so bila velika, temu primerno pa je bilo razočaranje privržencev rumene družine ob zadnjem žvižgu. Domžalski navijači so bili nezadovoljni, ne toliko s porazom kot s podobo svojih ljubljencev, ki je spet spominjala na tisto z začetka sezone. Vajo so Andrej Razdrh in druščina ponovili še pretekli konec tedna, a je potrebno priznati, da je Domžalam v Murski Soboti poleg vsega ostalega zmanjkalo tudi nekaj sreče. Bodo rumeni v soboto krivuljo znova obrnili navzgor ali se bodo dokončno vrnili na (niti ne tako) stara pota?

Andrej Razdrh, trener Domžal: "V tem tednu bomo za delo imeli na razpolago nekaj več časa, nato pa sledi reprezentančni premor in znova ne bomo imeli na voljo večjega števila igralcev. Kljub temu se moramo že v naslednjih dneh ponovno zbrati, dvigniti glavo in dobiti sobotno domačo tekmo."

Kdo je vroč?

Tako Rauno Sappinen kot Slobodan Vuk imata na svojem računu dva prvenstvena zadetka. Estonec je po enega prispeval ob dveh domžalskih zmagah, Vuk je oba zabil Rudarju. Napadalca sta se nato nekoliko ohladila, naslednji (in tudi zadnji) domžalski gol je dosegel 18-letni Tamar Svetlin. Mlademu vezistu, ki je na igrišču vstopil v čevlje Gnezde Čerina - je novo slavje v Murski Soboti preprečila prečka, v zadnjih sekundah tekme pa je okvir vrat ponagajal še Matiji Romu.

Ali ste vedeli?

Na tekmi z Muro se je znova poškodoval Branko Ilić. Izkušeni branilec je imel pred tem dva meseca težave s tetivo, slabo uro po vrnitvi na slovenske zelenice mu jo je zagodla še rama. Šestintridesetletnik je igrišče v bolečinah zapustil po dvoboju s Tomijem Horvatom, po operaciji, ki bo potrebna za sanacijo poškodbe, pa Ilića čaka novih osem tednov okrevanja. Ob tem velja dodati, da v Domžalah še vedno čakajo na debi Marca Da Silva, ki se je poškodoval poleti.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Sežančani so z zmago nad Bravom prekinili niz petih zaporednih porazov in po mesecu dni točkovnega posta spet lažje zadihali. Velikanski kamen se je odvalil tudi od srca trenerja Almirja Sulejmanovića, ki je svoje varovance prvič po prihodu na sežansko klop popeljal do pozitivnega rezultata. V nedeljo so Kraševci izkoristili pomanjkanje taktične discipline v vrstah sonovinca, gre pa za element igre, ki trenutno meša štrene tudi njihovemu naslednjemu tekmecu. Domžalčani so tako proti Muri kot teden poprej proti Olimpiji dokazali, da je obramba njihov najšibkejši člen. Jo bo uspelo prebiti tudi češnjam?

Kdo je vroč?

Na začetku drugega dela tekme z Bravom je bil po dolgem času natančen Predrag Sikimić in se znova vmešal v boj za vrh prvenstvene lestvice strelcev. Izkušeni srbski napadalec je v 49. minuti po strelu z glavo zadel vratnico, a odbito žogo nato vendarle pospravil v šišensko mrežo. Deset minut kasneje je odlično predstavo z zadetkom kronal Leon Sever, v 73. minuti pa se je med strelce vpisal še Rodrigue Bongongui.

Ali ste vedeli?

V nedeljo je 200. nastop med slovensko elito vknjižil Erik Salkić. Bočni branilec je kariero začel prav pri Taboru, nato ga je nogometna pot najprej odnesla v Koper, potem še v prestolnico. V Ljubljani je zaigral za Interblock in Olimpijo, iz zmajskega gnezda pa je ob koncu sezone 2012/13 odpotoval v Rusijo. Zgodbo pri tulskem Arsenalu je hitro zaključil in se vrnil v domače loge, kjer je po dolgem času znova oblekel sežanski dres.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Minimalna zmaga Domžal
    Nogometaši Domžal so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali CB 24 Tabor Sežano z 1:0 (1:0).

DELI NA