Pred tekmo: Domžale - Rudar

Prva liga Telekom Slovenije, 1. krog

DOMŽALE - RUDAR VELENJE

14. julij 2018, ob 21.00

Neposredni prenos: Planet TV 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov
- sezonska vstopnica: 70 evrov (40 evrov za dijake, študente in upokojence)

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Zaključna tekma uvodnega kroga 29. sezone Prve lige Telekom Slovenije bo odigrana ob Kamniški Bistrici. Domžale po evropski zmagi na Malti gostijo Rudar, ki želi nadaljevati uspešen niz iz pomladi. Svoje načrte imajo tudi pri dvakratnem državnem prvaku, okrepljena četa Simona Rožmana želi boje na domači fronti odpreti s kompletom točk. Rumeni so poleti močno prevetrili svojo ekipo, v kateri med drugimi ni več Nermina Hodžića, Žana Žužka in Krševana Santinija. Slednjega bo med vratnicama zamenjal Grega Sorčan, konkurenco v zvezni vrsti sta povečala nekdanji član Krškega Marco Da Silva in estonski reprezentant Matias Käit, med rumene pa se je vrnil tudi Branko Ilić. Novinca med Domžalčani sta tudi Josip Ćorluka in Sven Šoštarič Karić, sicer sin Amirja Karića. Domžalčani so sestavili zanimivo ekipo, se bodo lahko v novi sezoni kosali tudi z Olimpijo in Mariborom?

Simon Rožman, trener Domžal: »Misli preusmerjamo na državno prvenstvo. Po takšnem vročem gostovanju bo potrebno moštvo dobro regenerirati in verjamem, da bodo stvari ob prihodu v Slovenijo lažje stekle. Cilj je seveda zmaga in pozitiven začetek novega tekmovalnega obdobja v slovenski prvi ligi.«

Kdo je vroč?

Domžalčani so novo sezono odprli z gostovanjem na Malti, ki pa je v nasprotju s pričakovanji večine postreglo s pravo dramo. Gledalci so videli kar sedem zadetkov, v obračunu preobratov pa so se zmage veselili v taboru rumenih. Prvega od štirih zadetkov je dosegel Senijad Ibričić, ki je že v peti minuti izkoristil najstrožjo kazen. Bosanski virtuoz je vstopil v tretjo sezono v rumenem dresu, tudi letos pa bo ena od osrednjih violin domžalske zasedbe. Ibričić je lani v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel deset zadetkov, lahko letos še preseže to številko?

Ali ste vedeli?

Vodstvo domžalskega kluba je to poletje ulovilo nekaj odmevnih imen. Sorčan je že član izbrane vrste, Da Silva velja za enega najboljših izvajalcev prekinitev, Čorluka je bil eden najbolj standardnih igralcev Širokega, Ilić pa se v Domžale seli s statusom nekdanjega reprezentanta. Ljubljančan se je z vrnitvijo ob Kamniško Bistrico spogledoval že pozimi, ko pa se je odločil za odhod na Dansko. Pol leta kasneje se je vrnil tja, kjer si je pred utrl pot do tujine. Ilić je bil del rumene zgodbe v sezonah 2005/06 in 2006/07 ter z Domžalami osvojil prvi naslov državnega prvaka. Danes 36-letni branilec se je preselil v španski Betis, kasneje pa si je kruh služil še v Rusiji, na Cipru, v Izraelu, Srbiji, Kazahstanu, na Japonskem in nazadnje še Danskem.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Kako visoko bodo v sezoni 2019/20 posegli Velenjčani? Za Rudarjem je leto vzponov in padcev. Knapi so bili nekaj časa v nevarnih vodah in so nekaj krogov preživeli tudi povsem na dnu lestvice, pred izpadom v drugi rang slovenskega nogometa pa so se rešili z uspešno zadnjo četrtino prvenstva. Zeleno-črni so sezono sklenili na sedmem mestu lestvice, Velenjčane pa je po slovesu Marijana Pušnika, ki zdaj opravlja naloge športnega direktorja, prebudil Almir Sulejmanović. Nekdanji branilec Rudarja je poleti podaljšal sodelovanje s klubom, v poletje pa krenil s spremenjeno ekipo. Od dresa Rudarja so se med drugimi poslovili Klemen Bolha, Josip Tomašević, David Arap in Tim Vodeb, v Velenju pa so potrdili tri novince. Luka Lovenjak in Nemanja Tomašević sta željna dokazovanja, Elvedin Džinić pa med knape prinaša bogate izkušnje.

Almir Sulejmanović, trener Rudarja: »Okostje ekipe ostaja nespremenjeno, razen v fazi obrambe, kjer sta odšla Klemen Bolha in Josip Tomašević. Dobili pa smo okrepitev, to je Elvedin Džinić. Ob koncu sezone se je žal poškodoval Marko Čosić. To bo za nas vsekakor omejitev, vendar verjamem, da bomo našli ustrezne zamenjave. Menim, da je ekipa pripravljena na začetek prvenstva. Prva nasprotnika sta ena težjih, z vsakim pa je potrebno odigrati štiri tekme, čeprav se zavedamo, da je začetek sezone pomemben. Če vanjo dobro vstopiš, je kasneje lažje igrati. Domžale so dobra ekipa, a si želimo zbirati točke doma in v gosteh. To je mentaliteta, ki jo poskušam prenesti na igralce, po tekmi pa bomo videli, kje zares stojimo.«

Kdo je vroč?

V Velenju so poleti pomladi igralsko zasedbo, v kateri se je znašlo tudi nekaj nogometašev, ki so bili še v prejšnji sezoni del mladinske ekipe. Velenjčani sicer čaka še zanimivo poletje, saj ima kar nekaj igralcev snubce iz tujine. Spomladi so dobre predstave kazali Žiga Škoflek, Milan Tučić in Rijad Kobiljar. Slednji je bil eno od odkritij drugega dela prvenstva, s svojo hitrostjo in tehničnim znanjem pa je bil zaščitni znak prebujenega Rudarja. Knapi so si tudi po zaslugi njegovih predstav zagotovili miren zaključek sezone. Kakšen bo uvod v novo prvenstvo?

Ali ste vedeli?

Tako kot v Domžalah, so se tudi v Velenju odločili, da obrambo okrepijo s povratnikom v svoji četi. V Šaleško dolino se je vrnil Elvedin Džinić, ki je bil pol leta, potem ko se je razšel s Celjem, brez kluba. Mariborčan ima v Prvi ligi Telekom Slovenije bogate izkušnje, nogometaš, ki je v preteklosti igral tudi v Belgiji in na Poljskem, je kot član Maribora, Rudarja in Celja odigral 263 tekem. Branilec se izredno dobro znajde tudi pred vrati nasprotnika, med strelce se je vpisal že 31-krat.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani le do točke
    Nogometaši Domžal in velenjskega Rudarja so se v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

DELI NA