29.11.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Radomlje

Prva liga Telemach, 17. krog

DOMŽALE - RADOMLJE

2. december 2023, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev
Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani kažejo znake življenja. Še drugič v sezoni so nanizali dve zaporedni zmagi; nazadnje so do polnega izkupička prišli v Rogaški Slatini. Neugodne razmere niso dopuščale lepe nogometne igre, a Dušan Kosič trem točkam ne bo gledal v zobe: »V zadnjem času je pomembna vsaka zmaga, ker jih ni veliko.« Ravbarji so na sedmem mestu prehiteli tokratne tekmece in se približali sredini lestvice, kjer jim Mura beži za dve, Bravo pa za pet točk. V soboto se bodo želeli za vsako ceno izogniti septembrskemu scenariju, ko so jih Radomlje ugnale s 3:1, glede na formo obeh zasedb pa se rumena družina najbrž ne bo zadovoljila niti z remijem.

Kdo je vroč?

Prvo ime dvoboja v zdraviliškem mestu je bržkone Danijel Šturm. Nekdanji nogometaš Maribora je na začetku drugega polčasa unovčil predložek Perca, nekaj minut zatem pa je z lepo odmerjeno podajo v ogenj poslal Jošta Piška, ki je postavil končni rezultat. Šturm se je med strelce vpisal prvič po dveh mesecih, a je s tremi zadetki vseeno prvi strelec kluba, ki domuje ob Kamniški Bistrici. Bo utrdil svoj primat?

Ali ste vedeli?

Med prvoligaši največ minut doma vzgojenim igralcem namenjajo Domžalčani, ki mladim upom na voljo za dokazovanje nudijo kar 29,4 % igralnega časa. Sledijo Maribor (27 %), Mura (26,7 %) in Koper (22,6 %), spodnji del lestvice pa tvorijo Olimpija (9,2 %), Rogaška (8,5 %) in Celje (4,7 %). Slovensko prvenstvo na evropski lestvici zaseda enajsto mesto (16,3 %), švicarska Super League nam beži za dober odstotek (17,4 %), z 22,9 % pa vodijo Danci.

RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Ne bi se zmotili, če rečemo, da je bil prav septembrski remi z Radomljami tista kaplja čez rob, ki je vodilne može ljubljanskega kluba prisilila v spremembe. Tudi tokrat so se mlinarji izkazali za trd oreh: v prvem polčasu so bili enakovreden tekmec aktualnim prvakom, po premoru pa so gostje z juga Ljubljanske kotline vendarle pokazali, koliko kvalitete premorejo. V prestolnico so se vrnili s prigarani tremi točkami, varovanci Oliverja Bogatinova pa bodo po dveh porazih skušali rumeno-črno krivuljo spet obrniti navzgor že ta konec tedna. V soboto popoldne se v bližnje Domžale odpravljajo v vlogi gostov. Kako se bo razpletel občinski derbi?

Kdo je vroč?

Radomljani že od začetka meseca ne najdejo poti do nasprotnikovih vrat. Spomnimo, tudi tisti častni zadetek proti Rogaški so si Štajerci zabili sami. Tako Šošić kot Kukovec, Da Cruz in drugi, ki so zadolženi za zabijanje golov, v zadnjem času preživljajo sušo. Na drugi strani igrišča nesrečnega Emila Velića, ki je zaradi poškodbe spet na stranskem tiru, med vratnicama še naprej bolj ali manj uspešno nadomešča Luka Baš.

Ali ste vedeli?

V sredo so izžrebali pare osmine finala Pokala Pivovarna Union. Radomlje bodo marca gostovale pri Mariboru, kar pa ne bo edini prvoligaški dvoboj – v prestolnici bomo priča ljubljansko-koprskemu derbiju. Čarda kot edini četrtoligaš na tej stopnji tekmovanja pričakuje sosednjo Muro, zadnji predstavnik najvišjega kakovostnega ranga slovenskega nogometa pa je Rogaška. V Lendavi se bo udarila s tamkajšnjo Nafto.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.12.2023 | Prva liga Telemach
    Domžalčani zanesljivi proti Radomljam
    Nogometaši Domžal so v 17. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje s 3:0 (2:0).

DELI NA