Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

DOMŽALE - OLIMPIJA

30. marec 2019, ob 14.45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 746 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 8 evrov (5 evrov v predprodaji)
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Gregor Sikošek

Reprezentančnega premora je konec, do konca maja bo v ospredju klubski nogomet. Prvoligaši s koncem marca pričenjajo peklenski spored, saj jih v devetih tednih čaka še 13 ligaških preizkušenj. Zaključek marca bo ponudil zadnje dejanje druge tretjina prvenstva, v uvodnem dvoboju 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije pa se bodo udarili Domžalčani in Ljubljančani. Rumeni so na tekmovalni premor odkorakali z bolečo zaušnico v Novi Gorici, saj so Primorci prekinili uspešno serijo Domžal in četi Simona Rožmana zadali prvi poraz v nadaljevanju sezone. »Ravbarji« so na štirih tekmah iztržili dve zmagi, remi in poraz, prav po zaslugi ničle na severu Primorske pa so se dvakratnemu državnemu prvaku spet približali zasledovalci. Celjani in Kidričani s točko zaostanka dihajo za ovratnik Domžalam, ki bi lahko ob porazu znova izgubili močno zaželeno tretje mesto.

Senijad Ibričić, kapetan in vezist Domžal: »Zavedamo se kakovosti Ljubljančanov in dejstva, da so trenutno na lestvici pred nami, kar pa bo za nas dodatna motivacija. Pričakujem izjemno dobro in napeto tekmo, na kateri se želimo vrniti na zmagovalne tirnice, hkrati pa se Olimpiji približati tudi po številu točk. Pomembnosti slednjih se še kako dobro zavedamo, saj pričakujemo srdit boj za kvalifikacije za evropska tekmovanja, pri katerem bo vsaka točka še toliko bolj pomembna.«

Tonći Mujan, vezist Domžal: »Dvoboji z Olimpijo so v preteklosti vedno postregli z zanimivim dogajanjem, odprto igro, velikim številom priložnosti, zadetkov … Tekmeca zelo spoštujemo, zavedamo se njegove kakovosti, a imamo svoj načrt, ki ga bomo skušali na vsak način uresničiti. Upamo tudi na dobro podporo s tribun, navsezadnje se nogomet igra za gledalce, ki jim želimo ponuditi novih zanimivih devetdeset minut dogajanja na zelenici.«

Kdo je vroč?

Domžalčani so reprezentančni premor izkoristili za pripravljalno tekmo s hrvaško Gorico, ki pa je pripadel Hrvatom. Gostje so se ob Kamniški Bistrici veselili zmage z 2:4, čeprav so rumeni povedli. Tako kot v Novi Gorici je zadel Shamar Nicholson, ki je prvo ime Domžal v drugem delu prvenstva. Jamajčan je na štirih srečanjih dosegel štiri zadetke, dodal še podajo, s skupno osmimi goli pa je najboljši strelec domžalskega moštva. Robustni napadalec nasprotnim branilcem povzroča obilico preglavic že s fizično močjo in dolgim korakom, nanj pa bodo morali paziti tudi Ljubljančani.

Ali ste vedeli?

Simon Rožman je v minulih dneh pogrešal četverico mladcev. Adam Gnezda Čerin je bil prvič del članske reprezentance, Matija Rom je z izbrano vrsto do 21 let gostoval v Gruziji, Jošt Urbančič, Dario Kolobarić, in Tamar Svetlin, ki je med zimo podaljšal pogodbo z rumenimi, pa sta z mladinsko selekcijo na Nizozemskem lovila uvrstitev na evropsko prvenstvo. Rožman sicer lahko računa še na lepo četico nogometašev, ki že imajo izkušnje s člansko reprezentanco. Nicholson je del jamajške selekcije, Ibričić je predstavljal barve BiH, v slovenski izbrani vrsti pa so se v preteklosti že dokazovali Lazarević, Sikošek in Vetrih.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom niso izgubili, a tudi zmaji niso imeli razlogov za zadovoljstvo z rezultatom. Veliki derbi z Mariborom se ni razpletel po ljubljanskih željah, Štajerci so z neodločenim izidom zadržali deset točk naskoka pred aktualnim dvojnim prvakom. Robert Pevnik je v dneh po derbiju večkrat poudaril, da se njegova zasedba v lovu na vodilno ekipo ne bo predala, zato je cilj Olimpije ob Kamniški Bistrici več kot jasen. Zeleno-beli želijo osvojiti poln izplen, v primeru domžalske zmage bi se prednost pred tretjo ekipo stopila na šest točk razlike. Ljubljanski nogometaši so sicer v Domžalah sila uspešni, saj so dobili kar 12 od 19 ligaških gostovanj, nenazadnje so si ob koncu lanskega prvenstva prav tam zagotovilo krono državnega prvaka. Se bodo zmaji veselili tudi v soboto?

Macky Bagnack, branilec Olimpije: »Moja največja želja je, da bi z ekipo osvojili naslov državnega prvaka. Vem, da bo to zelo težko, vendar se ne predajamo. V nogometu je vse mogoče, vendar pa moramo biti osredotočeni le nase in ne na druge. Na vsaki tekmi bom dal vse od sebe in videli bomo, kam me bo to pripeljalo.«

Kdo je vroč?

Mario Jurčević je bil med najboljšimi posamezniki derbija Olimpije in Maribora. Bočni branilec je v drugem polčasu s pravočasnim posredovanjem preprečil zadetek Luke Zahovića, z novo dobro predstavo pa je potrdil zaupanje trenerja Roberta Pevnika. Dolgoletni član Olimpije ima trenutno prednost tudi pred Dinom Štiglecom, ki je bil jeseni nezamenljiv, Jurčević pa je spomladi odigral vse štiri preizkušnje. Nogometaš, ki je bil v minuli sezoni posojen Aluminiju, si je v prvoligaški konkurenci že nabral potrebne izkušnje, v Domžalah bo lovil 50. prvoligaški nastop.

Ali ste vedeli?

Z reprezentantom so se lahko pohvalili tudi pri Olimpiji, saj je bil Vitalijs Maksimenko znova del latvijske izbrane vrste. Latvijci so sicer izgubili tako s Severno Makedonijo kot Poljsko, branilec pa je odigral obe tekmi. V preteklosti se je lahko s statusom reprezentanta pohvalil tudi Matic Črnic, ki pa v teh dneh preživlja manj rožnate čase. Mariborčan je že odigral zadnjo tekmo letošnje sezone, zaradi poškodbe hrustanca kolena ga čaka daljši počitek. Robert Pevnik že nekaj časa ne more računati niti na Nika Kapuna, ki ima zdaj že pregovorne težave s tetivo.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija slavila v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:3 (0:1).

DELI NA