Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

DOMŽALE - OLIMPIJA

29. avgust 2020, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Sosedski spopad Domžal in Olimpije bo zadnji v 14. krogu prvenstva. Domžalčani so na zadnjih treh tekmah osvojili le točko, Ljubljančani pa pred derbijem z Mariborom kažejo vse boljšo podobo. Četa Dejana Djuranovića se je po dveh porazih pobrala s točko na zahtevnem gostovanju v Sežani, a so rumeni znova plačali davek. Slobodan Vuk, ki se je šele pred kratkim vrnil v ekipo, je zelenico zapustil že v prvem polčasu. Izkušeni napadalec je zaradi zlomljene roke verjetno že izgubljen za zaključek jesenskega dela sezone. Najboljši strelec je bil v Sežani vpleten tudi v akcijo, po katerem je lastno mrežo zatresel Klemen Nemanič, a so gostitelji preko Rovas hitro prišli do izenačenja. Tekmeca sta si tako po 90 minutah čvrstega dvoboja razdelila plen. Kdo bo slavil ob Kamniški Bistrici?

Senijad Ibričić, kapetan in vezist Domžal: "Teden zaključujemo z derbijem, kar je zagotovo zelo lepo. Igralci se srečanja z Olimpijo veselimo in komaj čakamo začetek tekme. Proti zelo kakovostnemu nasprotniku, ki se je pred dnevi tudi dodatno okrepil s tremi izkušenimi nogometaši, si želimo pokazati pravi obraz in poskrbeti, da bodo tri točke po dolgem času ostale doma. V zadnjih tednih smo na nekaj tekmah, kljub dobri igri, ostali brez želenih rezultatov, vendar moramo tokrat narediti vse, da temu ne bo tako. V preteklosti smo že dokazali, da smo sposobni zmagovati takšne tekme, zato so pričakovanja zelo visoka."

Kdo je vroč?

Dejan Djuranović bo po poškodbi Slobodana Vuka in Predraga Sikimića, ki se je po skromni formi – v letošnji sezoni še ni meril v polno – umaknil na klop, še več upov polagal v mladega Daria Kolobarića. Idrijčan je s sedmimi zadetki prvi klubski strelec letošnje sezone, petkrat se je veselil tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Dvajsetletnik se je nazadnje veselil pred reprezentančnim premorom, ko so rumeni v spopadu preobrat dvakrat vodili v Ljudskem vrtu, a nato domov odšli praznih rok. Je lahko močni napadalec uspešen tudi v obračunu z Olimpijo?

Ali ste vedeli?

Slobodan Vuk tekme v Sežani ne bo ohranil v lepem spominu, saj je srečanje zaključil že v 16. minuti. Dolgoletni član Domžal je pred tedni okreval po poškodbi stopala, se v sedmem krogu vrnil na igrišča in na šestih preizkušnjah dosegel zadetek. Na Krasu je odigral 181. prvoligaško tekmo v rumenem dresu in na tretjem mestu večnem klubske lestvice ujel Nejca Vidmarja. Pred nedeljskim dvobojem z Olimpijo je pred podobnim mejnikom še en član rumene družine. Če bo Zeni Husmani zaigral tudi v nedeljo, se bo s 165. nastopom na šestem mestu večne lestvice izenačil z Darkom Zecem.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Bliža se drugi derbi letošnjega prvenstva, Ljubljančani pa po težavah v uvodu letošnje sezone nizajo dobre rezultate. Reprezentančni premor po porazu s Koprom je očitno prišel ob pravem trenutku. Zmaji so strnili svoje vrste, dodali še nekaj svežih moči in dobili dve pomembni preizkušnji. Zmaga v Murski Soboti je okrepila samozavest po porazu s Koprom, zanesljivo slavje v obračunu z Aluminijem pa dalo potrditev, da gre ljubljanska barka v pravo smer. Čeprav je moral Dino Skender tudi tokrat malce krpati nekaj položajev – zaradi prepovedi igranja je manjkal Timi Max Elšnik, na sredini igrišča pa sta zaigrala branilec Marko Perković in novinec Ivan Močinić –, so Ljubljančani tekmo z Aluminijem dobili brez večjega vznemirjenja. Kakšen bo scenarij nedeljskega gostovanja v Domžalah?

Miral Samardžić, kapetan in branilec Olimpije: "Tekma z Domžalami je v nedeljo. Potrebno je čimprej poskrbeti za regeneracijo, imamo tri dni do naslednje tekme. S petkom glave že preklapljamo na Domžale, da se bomo pripravili na njih in da zmagamo, seveda. Gremo tekmo po tekmo. Najprej imamo pred seboj Domžale, potem pa bomo razmišljali o derbiju."

Kdo je vroč?

Andres Vombergar in Đorđe Ivanović sta na četrtkovi tekmi dokazala, da trenutno spadata med udarne napadalne pare v Prvi ligi Telekom Slovenije. Srb se je po dveh tekmah premora razveselil dveh golov in je zdaj sam na vrhu ligaške lestvice strelcev, argentinski Slovenec pa je golu dodal asistenco. Ob tem velja izpostaviti tudi na novinca v zadnji vrsti. Goran Milović je v zeleno-belem dresu debitiral v Murski Soboti, suvereno pa je odigral tudi četrtkovo tekmo. Nekdanji kapetan Hajduka je po epizodi na Kitajskem igral še v Osijeku, pred prihodom v Ljubljano pa je nazadnje branil barve belgijskega Oostendeja.

Ali ste vedeli?

V dresu Olimpije so se po novembrskem reprezentančnem premoru predstavili kar trije novinci. Po Goranu Miloviću in Mariu Kvesiću se je zmajem pridružil še Ivan Močinić. Sedemindvajsetletnik je pred časom veljal za velikega talenta hrvaškega nogometa, a Rečan po obetavnem pričetku kariere ni nadgradil predstav iz dresa Rijeka. Pod taktirko Matjaža Keka je osvojil tako pokalni kot državni naslov, leta 2016 pa se je pridružil dunajskemu Rapidu. Nekdanji reprezentant Hrvaške se v avstrijski prestolnici ni naigral, v treh letih je zbral zgolj 24 nastopov in se lansko poletje vrnil v domovino, bil je član Istre.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija nemočna v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo s 3:1 (2:0).

DELI NA