Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog

DOMŽALE - OLIMPIJA

25. september 2019, ob 18:00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečni obisk: 960 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so po krstni zmagi nad Triglavom dobili krila, rumeno vzletno stezo pa je nekoliko podaljšal še obračun z Rudarjem. Slaba velenjska forma je Andreju Razdrhu in druščini predstavljala idealno priložnost, da nadgradijo uspeh v Kranju, in rumena družina jo je pograbila z obema rokama. Večino so opravili že v prvem polčasu, drugi polčas bi moral biti ob vodstvu s 3 proti 0 le še rutina, a je v zadnjih desetih minutah domača ekipa prišla nevarno blizu izenačenju. Padec koncentracije je zaskrbljujoč predvsem v luči bližajočega se spopada z Olimpijo, ki bo dejanski pokazatelj domžalske forme. Kam bo usmerjena rumena krivulja po sredinem obračunu z zmaji?

Andrej Razdrh, trener Domžale: “Tempo je ubijalski. Ob koncu tedna bomo imeli odigrano še šesto tekmo v sedemnajstih dneh, kar preprosto ni normalno, vendar tako pač je. Sestavljamo se iz tekme v tekmo, še vedno se spoznavamo, skozi sama srečanja pa poizkušamo kar se da napredovati."

Kdo je vroč?

Prvič po evropskih obračunih z malteškim Balzanom je priložnost od prve minute dobil Slobodan Vuk. Tridesetletni napadalec je trenerjevo zaupanje izkoristil z dvema goloma. V deseti minuti je bil po prodoru uspešnejši od domačega vratarja, v 36. minuti se je najbolje znašel v gneči pred golom, ko je domačo obrambo premešal Senijad Ibričić. Dve minuti poprej je neodločnost Nejca Pušnika izkoristil v nedeljo sicer tihi Rauno Sappinen.

Ali ste vedeli?

Tilen Klemenčič je proti Rudarju odigral že svojo 200. prvoligaško tekmo. Štiriindvajsetletni osrednji branilec je nastope med elito zbiral v dresih Triglava, Celja in Domžal. Tako v prvi kot tudi drugi sezoni ob Kamniški Bistrici je zbral 32 nastopov, omembe vreden pa je tudi podatek, da je v dosedanjem delu letošnje izvedbe Prve lige Telekom Slovenije poleg kapetana Ibričića edini v celoti odigral vseh deset prvenstvenih tekem.

 

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: /

Potem ko je Mariborčanom prejšnji teden nepričakovano spodletelo takoj na začetku pokalnega tekmovanja, so v prestolnici že sanjali o (zgodovinski) tretji zaporedni osvojitvi Pokala Slovenije. Ljubljančani so delali račun brez krčmarja in sledil je izpad proti Rudarju. Kljub polomu se je Safet Hadžić obdržal na pregovorno vročem trenerskem stolčku Olimpije in klubsko upravo nekaj dni kasneje nekoliko pomiril z rutinirano zmago na sosedskem obračunu z Bravom. V sredo ljubljanskega stratega in njegove varovance čakajo razigrane Domžale, ob Kamniški Bistrici pa lahko kljub položaju na lestvici (rumena družina se trenutno nahaja na sedmem mestu) pričakujemo izredno napet obračun.

Kdo je vroč?

V nedeljo se je po devetih krogih med strelce znova vpisal Endri Çekiçi. Albanec je gostujočo mrežo razdevičil že v četrti minuti, svojo ekipo je v vodsto popeljal s projektilom v levi zgornji kot šišenskih vrat. V 19. minuti je domače vodstvo podvojil Stefan Savić, zadnji žebelj v rumeno krsto pa je ob koncu prvega polčasa zabil Ante Vukušić. Hrvat je v 39. minuti izkoristil dober predložek Maria Jurčevića in s sedmim zadetkom skočil na vrh prvenstvene lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

V letošnji sezoni smo po desetih letih znova priča mestnemu rivalstvu v Prvi ligi Telekom Slovenije. Nazadnje smo sosedski derbi namreč videli pred desetimi leti, ko sta se v sezoni 2009/10 štirikrat spopadla Olimpija in Interblock. Takrat sta dva obračuna pripadla zmajem, prav tolikokrat pa so slavili tudi Ježičani. Interblock se je ob koncu sezone poslovil od elite, Ljubljančani so s 33 točkami zasedli predzadnje mesto.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija zanesljiva v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:4 (1:2).

DELI NA