Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

12. marec 2017, ob 16:55: DOMŽALE - OLIMPIJA

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev  (povprečen obisk: 1.058 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 5 evrov
- dijaki, študentje, upokojenci: 3 evrov

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Amedej Vetrih

Domžalska zasedba se je z gostovanja v Velenju vrnila nezadovoljna s končnim razpletom. Četa trenerja Simona Rožmana si je v obračunu z Rudarjem priigrala veliko priložnosti, scenarij pa ponovila tudi v prvi spomladanski domači tekmi. Rumeni svojih situacij pred golom nasprotnika niso izkoristili, zmage in treh točk pa so se po avtogolu Mihe Blažiča razveselili Koprčani. Ranjeni Domžalčani bodo prvo zmago po zimskem premoru tako napadli v sosedskem spopadu z Olimpijo, ki v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije ravno tako ni krenila v skladu z zastavljenimi cilji. Gostitelji tudi tokrat ne bodo zaigrali z vsemi najmočnejšimi aduti, saj se bo kaznovani Amedej Vetrih na tribuni pridružil Juninhu, Alexandreju Kombiju, Elvisu Bratanoviću in Gabru Dobrovoljcu, ki okrevajo po poškodbah. Kljub odsotnostim domžalski strateg Rožman pričakuje predvsem izboljšanju realizacije priigranih priložnosti.

Simon Rožman, trener Domžal: »Uvod v spomladanski del prvenstva se iz rezultatskega vidika ni izšel po naših željah. Po poglobljeni analizi smo ugotovili, da je bila na obeh tekmah igra v fazi obrambe dobra. Tudi v napadu smo si pripravili veliko priložnosti, ki pa jih nismo znali izkoristiti. Težava je predvsem v realizaciji.«

Dejan Milić, vratar Domžal: »Po dolgem času pričakujemo poln stadion. Ne zanima nas, kdo stoji na drugi strani. Želimo igrati svoj nogomet in prikazati prepoznavno igro, ki nas je krasila v jesenskem delu sezone. Želimo napredovati in se razvijati v pravo smer. Verjamem, da potem tudi rezultat ne bo izostal.«

Luka Žinko, kapetan in vezist Domžal: »Ne obremenjujemo se s tem, kdo stoji na nasprotni strani igrišča. Gledamo le nase in na svojo igro. Olimpija je na vsaki tekmi favorit in tako bo tudi v nedeljo. Ne glede na trenutno stanje je na lestvici pred nami in četudi v nedeljo zmagamo, se to ne bo spremenilo.«

Kdo je vroč?

Rožman v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije pogreša kar tri napadalce. Slobodan Vuk se je med zimo preselil na Norveško, Antonio Mance je nov izziv našel na Slovaškem, Elvis Bratanović pa okreva po operativnem posegu slepiča. Tako je Simon Rožman v konico napada postavil Ivana Firerja, ki po selitvi med Domžalčane še čaka na prvi ligaški zadetek. To velja tudi za Alena Ožbolta, ki se je pozimi po kaljenju v dortmundski Borussii vrnil med rumene. Ob težavah z realizacijo bodo pomembno orožje Domžal tudi prekinitve, pri katerih velja opozoriti na Jureta Balkovca. Bočni branilec se je v letošnji sezoni že razveselil treh zadetkov.

Ali ste vedeli?

Pred sosedskimi spopadi Domžal in Olimpije je bilo že večkrat izpostavljeno dejstvo, da tekmeca precej lažje zmagujeta na gostujoči zelenici. Ljubljančani so v domačih Stožicah dobili pet dvobojev, zadnjega jeseni, Domžalčani pa so se v prestolnici razveselili že šestih zmag. Še nekoliko boljši je ljubljanski izkupiček gostovanj v Domžalah. Zmaji so se s 15 gostovanj ob Kamniški Bistrici vrnili s kar 11 zmagami, klonili pa so zgolj dvakrat. Domžalčani so se zadnje zmage pred domačimi gledalci razveselili pred skoraj šestimi leti, 21. maja 2011, ko so ljubljansko mrežo zatresli Jernej Smukavec, Slobodan Vuk in Tadej Apatič, tedaj pa sta v domači enajsterici zaigrala tudi Luka Elsner in Rok Hanžič, ki sta še do pred nekaj dni sedela na klopi Olimpije.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Drugi zaporedni poraz in točka v zadnjih treh tekmah so terjale prvo pomladansko menjavo na trenerskem stolčku. Luka Elsner po jesenski selitvi na klop Olimpije ni dočakal dne, da bi se kot strateg zmajev prvič po slovesu od Domžal vrnil ob Kamniško Bistrico. Za nekdanjega trenerja rumenih je bil po porazu v Ljudskem vrtu usodna druga zaporedna ničla, zmage in treh točk so se v Stožicah veselili nogometaši velenjskega Rudarja, ki so v letošnjih dvobojih z zmaji vknjižili že sedem točk. Vodstvo aktualnega državnega prvaka, ki pred 24. krogom Prve lige Telekom Slovenije za vodilnim Mariborom zaostaja šest točk, je na čelo moštva vrnilo starega znanca, saj se je v zmajevo gnezdo vrnil Marijan Pušnik. Dravograjčan je bil prvi strateg Olimpije v eri predsednika Milana Mandarića, zeleno-bele pa je uspešno vodil v jesenskem delu lanske sezone, ki so ga Ljubljančani sklenili na vrhu prvoligaške razpredelnice.

Marijan Pušnik, trener Olimpije: »Veliko je vprašanj, zakaj mi je tega treba. Odgovor je enostaven. Izziv je trenirati državnega prvaka, veliko bolje, kot pa sedeti doma in igrati šah. Moja zgodba v Olimpiji že v lanski sezoni ni bila zaključena, želel sem si jo oddelati do konca, morda mi bo uspelo v drugi priložnosti.«

Kdo je vroč?

Alexandru Cretu je bil tudi v dvoboju z velenjskim Rudarjem med najbolj vidnimi nogometaši Olimpije. Romun, ki je dobro predstavo prikazal že v Ljudskem vrtu, se je v nedeljskem obračunu s knapi razveselil tudi strelskega prvenca v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki pa vseeno ni bil dovolj, da bi zmaji iztržili vsaj točko. 24-letni vezist bo eden najpomembnejših adutov Olimpije tudi v nadaljevanju sezone, tudi zaradi nedeljskih poškodb Jakoba Novaka in Nathana Oduwa, ki je s poškodovanim kolenom najverjetneje že sklenil letošnjo sezono.

Ali ste vedeli?

Vodstvo ljubljanske Olimpije se je pred zadnjo tekmo druge tretjine prvenstva odločilo za še drugo trenersko rošado v letošnji sezoni. Luka Elsner, ki je med septembrskim reprezentančnim premorom zamenjal Rodolfa Vanolija, je svoje mesto prepustil Marijanu Pušniku, ki se je po malce več kot letu dni vrnil v Stožice. Koroški strokovnjak, ki je nazadnje vodil splitski Hajduk, se je v šampionski sezoni kot trener zmajev z Domžalami srečal trikrat, a ostal brez zmage. Dvakratni državni prvak je z goloma Trajkovskega in Manceja dobil uvodno srečanje v Stožicah, druga in tretja tekma pa nista dali zmagovalca. Za delitev točk v Domžalah sta zadela Šporar in Zec, v Ljubljani pa sta mreži ostali nedotaknjeni.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani s tremi točkami na derbiju
    Nogometaši Domžal so v tekmi 24. kroga prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 1:0 (1:0).

DELI NA