28.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Mura

Prva liga Telemach, 9. krog

DOMŽALE - MURA

1. oktober 2022, ob 15.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- sezonske vstopnice

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Janez Pišek

Po reprezentančnem premoru je pozornost slovenskih ljubiteljev nogometa znova usmerjena na dogajanje v prvenstvu. Enajsti krog bo otvorila tekma, ki bo ta konec tedna verjetno tudi najatraktivnejša. Muro bodo ob Kamniški Bistrici pričakali Domžalčani, ki imajo v letošnji sezoni težave z (ne)izkušenostjo. Resda mlada, a nezrela ekipa je imela pred dvema tednoma v knežjem mestu znova vse v svojih rokah – in znova vse zapravila. Ekspresnega vodstva ravbarji niso znali nadgraditi niti z igralcem več, domačinom so celo pustili do izenačenja in na koncu do polnega izkupička. Se bodo navijačem oddolžili v dvoboju sredine lestvice proti Muri?

Simon Rožman, trener NK Domžale: "Mura ni v najboljšem trenutku, toda to ne spremeni ničesar. Zaradi vseh težav bodo samo še bolj motivirani. Vselej so neugoden tekmec. Nevarni so na vseh področjih, sploh v napadu, kjer imajo vrhunskega napadalca Mirlinda Dakuja. Tokrat se bomo prilagodili postavitvi 3-5-2, predvsem pa verjamem, da nam bo uspelo biti skozi celotno srečanje na želeni ravni. Ne le 60, ampak vseh 90 minut."

Kdo je vroč?

Že v prvi minuti srečanja v Celju je domačo mrežo zatresel Franko Kovačević, ena novejših pridobitev rumene družine. Hrvat je imel, roko na srce, tokrat več sreče kot pameti: Perc je povsem ponesrečeno sprožil, žoga je nekako našla pot do Kovačevića, ta pa jo je (prav tako ne najbolj spretno) pospravil za hrbet Matjaža Rozmana. Vodstvo, kot zapisano, ni zdržalo, Kovačević pa bo proti Muri iskal tretji zadetek v sezoni.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so reprezentančnim selektorjem med premorom posodili kar deset nogometašev. Marka Strajnara, Emirja Saitoskega, Jošta Piška in Nicka Perca je Milenko Ačimović vpoklical v mlado izbrano vrsto, ki se je pomerila z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Ob porazu v Kranju so priložnost dobili vsi razen Saitoskega, Perc pa je že v 3. minuti utrpel zvin gležnja, ki mu je botroval grob prekršek gostujočega branilca.

MURA

Prepoved nastopa: /

Tudi Prekmurci so se na premor odpravili nezadovoljni. Milo rečeno. Po zmagi nad Koprom so se bržkone nadejali, da so tudi oni naposled dočakali lepše čase. Tako je kazalo tudi po uvodnih minutah derbija z Olimpijo, ko so črno-beli v Fazaneriji vodili že z 2:0. Z izidom, ki ga nogometni trenerji upravičeno ne marajo. Tokrat je Murašem bolečo nogometno lekcijo odčitala četa Alberta Riere, ki je po drugem prejtem zadetku zaigrala precej bolje, v nadaljevanju pa smo spremljali celo popolno prevlado zmajev. Ti so se domov zasluženo vrnili s tremi točkami, Mura pa bo svojo krivulju navzgor skušala obrniti na gostovanju v Domžalah, ki jo čaka v soboto.

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Pričakujemo precej odprto tekmo, tudi glede na razmišljanje domžalskega trenerja. Na tekmah Domžal je vedno ogromno priložnosti, tekme so odprte, imajo hiter prehod v napad. Tudi na prvi medsebojni tekmi smo videli precej preobratov. Po prevladi na začetku tekme in vodstvu smo izgubljali z 1:3, nato pa smo obrnili izid in dobili dvoboj. Pričakovati je tekmo z več priložnostmi, na dogajanje pa bo vplivalo tudi stanje igrišča po deževnem tednu. Treba se bo prilagoditi na igrišče in nasprotnika ter mu vsiliti čim več dobrih stvari."

Kdo je vroč?

Prvo ime zasedbe z ravnice ostaja Mirlind Daku. Kosovski napadalec se z Andrejem Kotnikom in Mustafo Nukićem še naprej bori za naziv prvega strelca; svojo statistiko je nazadnje izboljšal proti Olimpiji. V 6. minuti je bil ob silovitem strelu Denis Pintol nemočen, slabe četrt ure pozneje pa bi lahko posredoval bolje, a se je pustil preigrati – Daku je šesti letošnji zadetek pospravil v nebranjeno mrežo.

Ali ste vedeli?

Že omenjeni poraz z Bosno in Hercegovino je ublažil Tio Cipot. Mladi nogometaš črno-belih se je podpisal pod oba zadetka čete Milenka Ačimovića. Tik pred odmorom je žogo po podaji Flakusa Bosilja potisnil v prazno mrežo, v 79. minuti pa je z akrobatskim vložkom izkoristil predložek Svita Sešlarja. "To je moj prvi nastop, občutki glede golov so seveda fenomenalni, še bolje pa bi bilo, če bi zmagali," je dejal po tekmi.

 

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.10.2022 | Prva liga Telemach
    Mura do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in Mure so se v 11. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

DELI NA