Pred tekmo: Domžale - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 8. krog

DOMŽALE - MURA

25. oktober 2020, ob 17.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Zadnja tekma osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije bo odigrana ob Kamniški Bistrici. Domžale pričakujejo ranjeno Muro, ki je po dveh ligaških porazih izgubila tudi v pokalnem tekmovanju. Vrste rumenih je znova zredčil koronavirus, tako bo jutrišnjo tekmo izpustil tudi glavni strateg Dejan Djuranović. Domžalčani so med tednom ostali brez pokalnega gostovanja v Beltincih, v obračunu z Muro pa bodo skušali popraviti vtis po zadnjih rezultatih. Dvakratni državni prvak je na zadnjih treh preizkušnjah iztržil zgolj točko. Ravbarji so ob porazu v Stožicah in na Bonifiki na domačem igrišču remizirali z Gorico. Bodo možje v rumenem krivulju rezultatov dvignili v nedeljo?

Kdo je vroč?

Domžalčani so se iz Kopra vrnili brez točk. Prvič po povratku v matično sredino je zaigral Gaber Dobrovoljc, po poškodbi se je vrnil Slobodan Vuk. Senijad Ibričić se je prvič po selitvi v Domžale vrnil na Bonifiko, spopad s Koprom pa je bil nekaj posebnega za Mateja Podlogarja. Ljubljančan je odigral stoto ligaško tekmo v domžalskem dresu. Vsestranski nogometaš je za rumeno družino v vseh tekmovanjih dosegel 20 zadetkov, med strelce se je vpisal tudi v letošnji sezoni.

Ali ste vedeli?

V taboru Domžal se znova soočajo z večjim vdorom okužb s koronavirusom, ki je delo ekipe ohromil že avgusta. Pri rumeni družini so potrdili deset okužb, v javno objavljenem dopisu pa so zapisali, da so se z virusom COVID-19 okužili trije nogometaši. Virus je zdesetkal predvsem trenerski štab, zato bo Domžale v nedeljo vodil pomočnik Aleš Mežnaršič. Od četrtka dalje mu na treningih pomagata tudi Miha Kebe in Robert Majdicˇ.

 

MURA

Prepoved nastopa: /

Mura na lestvici Prve lige Telekom Slovenije še vedno zaseda prvo mesto, a zadnji rezultati pričajo, da so Sobočani zapadli v rahlo krizo. Sobočani so izgubili tri zaporedne ligaške preizkušnje, najmočneje pa je odmeval četrtkov poraz v drugem krogu Pokala Pivovarna Unino. Branilec naslova se je spotaknil ob drugoligaško oviro, v Zavrču so se zmage veselili Ptujčani. Četa Anteja Šimundže je že pred tem klonila tudi v obračunu z Bravom, v sedmem krogu prvenstva pa je v Fazaneriji slavil še Aluminij. Mura je na domačem dvorišču oddala prve točke, so pa Prekmurci s sedmimi točkami najuspešnejše moštvo gostovanj. Se bodo črno-beli pobrali ob Kamniški Bistrici? V minulem prvenstvu so v Domžalah iztržili remi in zmago.

Kdo je vroč?

Nogometaši Mure so se v razmaku nekaj dni dvakrat opekli s tekmecema z Dravskega polja. Sobočani na zahtevni završki zelenici niso našli poti do gola Drave, v dvoboju z Aluminijem pa je bil uspešen Kevin Žižek. Napadalec je iz začetne enajsterici izrinil Amadeja Maroša, nase pa je opozoril tudi v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Štajerec, ki prihaja iz nogometne družine, nogomet trenira tudi sestrična Nina Žižek, je v letošnji sezoni dosegel že pet zadetkov.

Ali ste vedeli?

Vodstvo Mure je med tednom podaljšalo pogodbo s Tomijem Horvatom, ki bo v črno-belem igral do konca leta 2023, navijači kluba pa so v teh dneh izbirali najboljšega posameznika minule sezone. Navijači so največ svojih glasov namenili Ninu Koutru. Reprezentant Slovenije je v sezoni 2019/20 odigral 34 tekem, ob štirih zadetkih pa je v Prvi ligi Telekom Slovenije vknjižil še štiri asistence.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in Mure so se v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA