12.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telemach, 5. krog

DOMŽALE - MARIBOR

14. avgust 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- sezonske vstopnice

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so v Šiški dočakali prvo zmago sezone, s tem pa so se po nekaj skromnejših predstavah rešili velikega psihološkega bremena. To je po tesni zmagi priznal tudi Simon Rožman, ki se bo v nedeljo znova zoperstavil nekdanjemu klubu. Ob Kamniški Bistrici bo gostoval Maribor, Štajerci pa so se po seriji porazov pravtako znašli v nič kaj zavidljivem položaju. Dvakratni državni prvaki bodo skušali izkoristiti trenutno situacijo pri vijoličastih, četudi so rumeni v minuli sezoni na štirih medsebojnih tekmah osvojili zgolj točko. Bodo Domžalčani uspešnejši v aktualnem prvenstvu?

Ajdin Mulalić, vratar NK Domžale: "Tekmec je Maribor, ekipa, ki ji trenutno ne gre najbolje, sicer še tekmujejo v Evropi, a zagotovo bodo v srečanje stopili na polno. Prvenstveni položaj jim ne dopušča veliko prostora za razne eksperimente in tega se dobro zavedamo. Na lestvico se ne oziramo. Smo šele na začetku sezone. Maribor ni v najboljšem položaju, vendar takšne ekipe se prej ali slej odzovejo. Kljub temu moramo poskrbeti, da se to ne bo zgodilo že v nedeljo, saj igramo na domačih tleh, kjer si tudi želimo zabeležiti prvo zmago in s tem nadaljevati s pravo formo. Na tekmah z Mariborom je bilo v lanski sezoni precej zadetkov, enako mislim, da bo tudi tokrat. Odločala bo učinkovitost v napadu."

Kdo je vroč?

Ivan Durdov je s prvencem v Prvi ligi Telemach odločil dvoboj z Bravom. Poletni novinec je v napadu zamenjal nesrečnega Slobodana Vuka, ki je dan pred gostovanjem v prestolnici utrpel novo poškodbo. Dolgoletni napadalec bo zaradi zloma kosti v stopalu počival nekaj mesecev, po odhodu Dejana Georgijevića v Tanzanijo pa bo prav Durdov osrednji adut domžalskega napada. Dvaindvajsetletni Dalmatinec je že v minuli sezoni dokazal, da je lahko lahko glavno orožje napada, saj je bil s 13 goli najboljši strelec druge hrvaške lige.

Ali ste vedeli?

Mariborčani so imeli v četrtek evropske obveznosti, med tednom pa so bili dejavni tudi Domžalčani. Rumena družina je na domači zelenici gostila Šahtar iz Donjecka, dvoboj z udeležencem UEFA Lige prvakov pa je imel dobrodelno noto. V okviru dobrodelne kampanje, ki jo organizira Truhoma, je bil namen tekme zbrati čim več sredstev za nakup dobrodelnih paketov hrane za ukrajinske begunce v Sloveniji. S spletno donacijo lahko do konca avgusta še vedno pomagate pri tem projektu.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Maribor po štirih krogih Prve lige Telemach zaseda zadnje mesto lestvice, državni prvaki pa tudi v Helsinkih niso prekinil negativne serije. Santeri Hostikka je z golom v uvodu drugega polčasa poskrbel za peti zaporedni poraz Štajercev, ki sicer niso bili brez priložnosti. Tudi po zaslugi vratarja Conorja Hazarda poskusi Mariborčanov vnovič niso bili dovolj natančni, četa Radovana Karanovića pa še tretjič v nizu ni dosegla zadetka. Bodo ranjeni prvaki negativno serijo prekinili ob Kamniški Bistrici? Zmaga bi bila dobrodošla tudi zaradi nove evropske preizkušnje, točke bi okrepile samozavest pred obračunom, ki bo odločil potnika v skupinski del UEFA Evropske konferenčne lige. Kako se bodo vijoličasti odrezali v Domžalah?

Radovan Karanović, trener NK Maribor: "Moramo razumeti navijače, da so nezadovoljni, toda dejstvo je, da je to mlada, obetavna razvojna ekipa, ki ima svojo prihodnost. Trenutno smo v slabi fazi, zaradi različnih okoliščin, toda treba je pozitivno gledati na zadeve in prepričan sem, da se bodo rezultat obrnili v našo prid. Naš problem izhaja tudi iz spoznanja, da časa za trening ob tem zgoščenem koledarju ni, tako da moramo določene zadeve popravljati tudi med posameznimi tekmami."

Nemanja Mitrović, branilec NK Maribor:  "V Evropi še imamo eno priložnost proti Cluju, toda zanimati nas zdaj mora le gostovanje v Domžalah. Iskati moramo točke, vemo, v kakšnem stanju smo. Naj se v nedeljo začne novo poglavje. Ustaviti moramo ta padec, moramo zmagati. Pomembno je najti pot do treh točk, na kakršenkoli način, saj se zavedamo, da nikdar ni prijetno, ko Maribor izgublja."

Kdo je vroč?

Štajerci so s poškodbo kapetana Martina Milca izgubili tudi moža, ki je ekipo vodil na igrišču. Radovan Karanović za zdaj še čaka na nogometaša, ki bi voz potegnil iz blata in Maribor popeljal do boljših rezultatov. Med tistimi, ki dobro poznajo pritisk Ljudskega vrta, lahko uvrstimo tudi poletnega povratnika Svena Šoštariča Kariča. Sin mariborske legende Amirja Karića se bo v nedeljo prvič zoperstavil nekdanjim soigralcem, od katerih se je poslovil pred pričetkom letošnje sezone.

Ali ste vedeli?

Šestnajstkratni državni prvaki bodo skušali v obračunu z romunskim Clujem izboriti evropsko jesen, še prej pa se bodo skušali znebiti zadnjega mesta v Prvi ligi Telemach. Na dno razpredelnice so jih z zmago na derbiju pahnili rivali iz Ljubljane, Maribor pa zadnjo pozicijo zaseda prvič po sezoni 2009/10. Bilo je v drugem krogu omenjene sezone, ko je klub iz Ljudskega vrta najprej izgubil domačo tekmo z Gorico in nato klonil še v Velenju. Mariborčani so se nato pobrali z zmago nad Nafto, v četrtem krogu pa so premagali še Olimpijo, sezono pa so sklenili na drugem mestu lestvice, za Koprom.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.08.2022 | Prva liga Telemach
    Tudi Domžalčani porazili Maribor
    Nogometaši Domžal so v 5. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:2 (1:1).

DELI NA