Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

DOMŽALE - MARIBOR

10. februar 2020, ob 16:45

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: Matej Podlogar

Vodilni Maribor v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije vstopa z gostovanjem ob Kamniški Bistrici. Štajerce po težavah na pripravah v Turčiji čaka zahtevna preizkušnja, Domžalčani v pripravah niso izgubili. Rumena družina je ob remiju z Orijentom dobila pet obračunov. Domžale so premagale ligaška konkurenta Bravo in Gorico, ob Levskem in Dinamu iz Vranja pa tudi Sarajevo. Varovanci Dejana Djuranovića so aktualnemu prvaku Bosne in Hercegovine zabili štiri zadetke. Domžale v nogometno pomlad vstopajo z nespremenjeno zasedbo in z vsemi nosilci igre, v trenažni proces pa se je vrnilo nekaj povratnikov po poškodbah. Prav širina kadra bo eno od orožij trenerja Djuranovića, ki ga lahko veseli učinkovitost na pripravljalnih tekmah. Domžalčani so na šestih obračunih zabili 20 zadetkov. Bodo tako razigrani tudi v sredo?

Dejan Djuranović, trener Domžal: "Z obstoječo zasedbo smo zadovoljni predvsem iz razloga, ker se je v popolni trenažni proces vrnilo veliko fantov, ki jih v preteklih mesecih ni bilo zaradi težav s poškodbami. Po dolgotrajni odsotnosti je del moštva ponovno Tilen Klemenčič, izredno pomembne zimske priprave je v celoti opravil tudi Gaber Dobrovoljc. Tukaj sta še Mattias Kait in Slobodan Vuk, ki sta v zaključku preteklega leta prav tako imela kar nekaj smole. Omenjeni veljajo za naše okrepitve in prav iz tega razloga menim, da imamo kader, ki bo v spomladanskem delu sezone nastopal zelo uspešno."

Grega Sorčan, vratar Domžal: "Zavedamo se, da so pripravljalne in prvenstvene tekme zelo različne, a pričakovanja ostajajo ista. Pristop, željo in suverenost v igri moramo ohraniti na najvišjem možnem nivoju in vse skupaj bo veliko lažje. Bližnjic ni, toda glede na doslej videno in vzdušje, ki vlada v moštvu, srčno verjamem, da smo lahko uspešni že v sredo. Napadamo višjeuvrščena moštva in temu primerno mora vselej biti tudi razmišljanje – vedno na polno."

Kdo je vroč?

Vsestranski Matej Podlogar bo izpustil uvodno srečanje v nadaljevanju prvenstva, kljub temu pa imajo Domžalčani v svojem kadru nekaj vročih napadalcev. Slobodan Vuk se je v zimskih pripravah podpisal pod pet golov, v mariborskem taboru pa bodo zagotovo pozorni tudi na Arnela Jakupovića in Daria Kolobarića. Idrijčan si z osmimi zadetki deli drugo mesto ligaške lestvice strelcev, robustni napadalec pa je dvakrat zatresel tudi mariborsko mrežo, tako ob Kamniški Bistrici kot v Ljudskem vrtu. Ob dejstvu, da se bliža evropsko prvenstvo na domačih tleh, bo imel na februarskih tekmah dodaten razlog za dokazovanje.

Ali ste vedeli?

V taboru Maribora so se z množičnimi okužbami spopadali v Turčiji, že poleti pa je koronavirus ohromil Domžalčane. Tako ne čudi, da so imeli pri rumenih v začetku sezone nekaj težav z rezultati, zato pa je zasedba dvakratnih državnih prvakov postopoma rasla skozi jesen. To dokazuje podatek, da je ekipa na zimski premor odšla z dobro popotnico. Senijad Ibričić in soigralci so na zadnjih osmih jesenskih preizkušnjah klonili zgolj enkrat, v zahtevnih razmerah so praznih rok ostali na zaostali tekmi v Šiški. Kakšen bo vstop v nadaljevanje sezone?

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: Ilija Martinović

S kakšnim kadrom in v kakšni podobi se bo v Domžalah predstavil Maribor? Po številčnih okužbah s koronavirusom so se v trenažni proces vrnili vsi praktično vsi nogometaši, a je vprašanje, kakšne posledice je pustil izpad treningov. Mauro Camoranesi kljub temu ne bi smel imeti težav s sestavo ekipe, saj strateg Maribora razpolaga s široko igralsko zasedbo. Podobno kot v Domžalah, tudi v Ljudskem vrtu niso posegali po pretiranih spremembah. Po izteku pogodbe je vijoličaste zapustil Rene Mihelič, Mitja Viler pa se je po desetletju vrnil v Koper. Športni direktor Oliver Bogatinov je nastalo luknjo zapolnil z Argentincem, vodilni ekipi lige se je pridružil Ignacio Guerrico, ki je za zdaj tudi edini novinec v slačilnici. Slednji je zaigral na pripravah v Turčiji, kjer so Mariborčani, potem ko so odpadle tekme s Šahtarjem, Crveno zvezdo in Ludogorcem, premagali ukrajinska ukrajinska prvoligaša Kolos in Minaj, že prej pa so remizirali s Čukaričkim. Kaj bodo v nadaljevanju sezone pokazala preverjena orožja Maribora?

Mauro Camoranesi, trener Maribora: "Kot sem dejal, res je bilo nenavadno, a se ne bomo ozirali več nazaj. Če se je že moralo zgoditi, je boljše, da se je med pripravami kot sredi prvenstva. Zadovoljen sem z različnih vidikov. Za nami sta dva zapletena tedna, zdaj se vsi skupaj vračamo v realnost. Trenerji in igralci. To je najbolj pomembno, vesel pa sem tudi zaradi spoznanja, da so fantje, ki so vmes manjkali kot denimo Repas, Kotnik, Uskoković ali Peričić, znova z nami na igrišču."

Ažbe Jug, vratar Maribora: "Potrebno je iti s tekmo v tekmo, vsako zmagati. Vsako tekmo moramo odigrati, kot je treba. V Domžalah bomo dali vse od sebe, da srečanje dobimo in v nadaljevanju prvenstva pričnemo pozitiven niz."

Kdo je vroč?

Mauro Camoranesi bo tudi na uvodnih tekmah nadaljevanja prisiljen iskati zasilno rešitev na položaju desnega bočnega branilca, v Domžalah bodo manjkali tudi Ilija Martinović, Gregor Bajde in Amir Dervišević. Martin Milec po suspenzu odšteva dneve do vrnitve na igrišča, poškodovani Denis Klinar je izpustil priprave v Turčiji. Že jeseni je na tem položaju zaigral Felipe Santos, na drugi strani igrišča pa je Vilerja iz postave izrinil Žan Kolmanič. Dvajsetletnik je zbral 13 ligaških nastopov, s svojimi predložki pa je pogosto vnašal nemir v vrste nasprotnikov. Nogometaš iz Veržeja je dobro formo potrdil na generalki z Nafto, asistenci pa je dodal še gol.

Ali ste vedeli?

Športni direktor Oliver Bogatinov je priprave v Turčiji izkoristil za podaljšanje sodelovanja z Aljošo Matkom. Mladi Belokranjec - jeseni je v pono meril šestkrat - je pogodbo, ki bi se iztekla sredi leta 2022, podaljšal še za dve leti. Dres Maribora sicer nosi nekaj nogometašev, ki jim pogodbe poteče s koncem letošnje sezone. V to skupino spadajo Gregor Bajde, Alexandru Cretu, Denis Klinar, Luka Koblar, Rok Kronaveter, Kenan Pirić, Felipe Santos ter tudi izkušena Marcos Tavares in Jasmin Handanović,

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor v drugem polčasu do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in Maribora so se v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 3:3 (3:1).

DELI NA