Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

DOMŽALE - MARIBOR

25. maj 2019, ob 15.45

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (Povprečen obisk: 812 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14 let: prost vstop

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Gaber Dobrovoljc

Prvoligaše do poletnega premora loči le še zadnjih 90 minut nogometa. Zadnji, 36. krog Prve lige Telekom Slovenije bodo s tekmo ob Kamniški Bistrici odprli nogometaši Domžal in Maribora. Rumeni so že potrdili tretje mesto in nastop v Evropi, Mariborčani so med tednom dvignili pokal in z navijači proslavili 15. zvezdico. Pred tekmo v Domžalah je najbolj vroče vprašanje povezano z Luko Zahovićem, ki lovi drugi zaporedni naslov kralja strelcev. Mariborski napadalec ima jasen cilj, svoje želje pa imajo tudi Domžalčani, ki želijo prvenstvo skleniti s skalpom državnega prvaka. Glede na tekmo v Kranju bo zanimivo videti, če bo Simon Rožman v ogenj znova poslal povsem pomlajeno vrsto. Domžalski mladci so na razmočeni kranjski zelenici upravičili zaupanje in moštvu z vidnim učinkom priigrali novo zmago.

Kdo je vroč?

Adam Gnezda Čerin je bil v Kranju kljub dejstvu, da še ni dopolnil 20 let, med najbolj izkušenimi aduti domžalske ekipe. Vezist je z uspešno izvedeno enajstmetrovko tlakoval pot do nove zmage Domžal, v svojo statistiko pa je vpisal že sedmi gol sezone, ob tem je še šestkrat podal za zadetek soigralcev. Mladi Idrijčan navdušuje s svojo zrelostjo, zato ne čudi, da je že dobil snubce iz tujine, na svoj seznam pa ga je že uvrstil tudi selektor izbrane vrste Matjaž Kek.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so si z zmago v Ljubljani zagotovili tretje mesto, zato si je lahko Simon Rožman privoščil tudi nekaj rotacij. Rumeni so v Kranju zaigrali z povsem spremenjeno in pomlajeno zasedbo. Gaber Dobrovoljc je bil daleč najstarejši član začetne enajsterice, od prve minute pa so zaigrali mladinci Mark Čeh, Jošt Urbančič, Tamar Svetlin in Dario Kolobarić, ki se je podpisal pod drugi gol Domžal, v drugem polčasu pa je v igro vstopil še Žiga Repas, sicer mlajši brat Jana Repasa

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so se od Ljudskega vrta poslovili z dvigom lovorike za naslov državnega prvaka. Štajerci so se od svoje zelenice poslovili z zmago, Luka Zahović je z dvema goloma zapečatil usodo Krškega, ki se sicer poslavlja od Prve lige Telekom Slovenije. Prav Zahović mlajši bo tudi v Domžalah osrednji akter mariborske čete, saj napadalec vijolic lovi naziv najboljšega strelca prvenstva. Tudi zaradi tega bo zanimivo videti, če bo Darko Milanič po »vzoru« Simona Rožmana premešal začetno enajsterico ter priložnost za igro namenil mlajšim in tistim, ki so doslej igrali manj. Vijoličasti imajo široko izbiro nogometašev, pa čeprav je letos zaigralo precej manj nogometašev kot v prejšnjih sezonah. Darko Milanič je v ogenj poslal 25 različnih imen, nazadnje prvič tudi Nardina Mulahusejnovića, ki je po poletni selitvi v Slovenijo dočakal krstne minute v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Kdo je vroč?

Luka Zahović je bil osrednje ime sredinega dvoboja s Krškim. Mariborčan je z dvema goloma na vrhu strelske lestvice ujel Roka Kronavetra in ima v soboto priložnost, da si še drugič zapored zagotovi strelsko krono. Zahović bi bil šele drugi nogometaš v slovenskem prvenstvu s takšnim dosežkom, pred več kot dvema desetletjema je med strelci dvakrat zapored kraljeval legendarni Štefan Škaper. Luka Zahović bi bil šele četrti nogometaš, ki bi se lahko pohvalil z več kot enim nazivom najboljšega strelca lige.

Ali ste vedeli?

V sredo je bilo v ospredju slavje 15. zvezdice in dvig pokala za najboljšo ekipo v državi. Nov naslov je s soigralci slavil tudi Marko Šuler, ki pa se je še pred prejemom medalje poslovil od navijačev in kluba. Izkušeni Slovenjgradčan zaključuje zgodbo v vijoličastem, pri 36 letih bo zaradi težav s poškodbami, ki so mu spomladi preprečile igranje nogometa, sklenil bogato nogometno pot. Nekdanji reprezentant se je v Ljudski vrt preselil med zimskim premorom sezone 2013/14, v dresu najtrofejnejšega kluba pa je zbral kar 174 nastopov.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani za konec ugnali še Maribor
    Nogometaši Domžal so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Maribor z 2:1 (2:1).

DELI NA